NBBF BLNO Ali Ouakkaha Gimle.jpg
Gimle-kaptein Ali Ouakkaha har åpnet sesongen sterkt og og ble toppscorer med 21 poeng og matchvinner da Frøya ble slått 81-80 onsdag. Bildet er fra kampen mot Bærum i Nadderudhallen.

Jeg må jo ta litt ansvar

Gimles eldstemann Ali Ouakkaha ble matchvinner med hjemmelagets fem siste poeng.


Gimle – Frøya 81-80

Duellen i Gimlehallen levde helt til siste sekund, da Ognjen Nisavic kom seg fri og kunne gitt Frøya seieren, men misset hårfint – og fikk ikke de to straffekastene både den serbiske storscoreren og hele Frøyas lag mente han burde hatt.

I et underholdende oppgjør raste Gimles juniorpregede mannskap ut med 22-6-ledelse, før gjestene kom tilbake og var foran med 7 poeng (68-61) tidlig i fjerdeperioden.

Men to raske 3-poengere fra Morten Osland fikk Gimle opp på 74-74 med 3 minutter igjen å spille.

Steinar Rakneberg la to straffekast (76-74), Ali Ouakkaha løp inn 78-74 etter en steal fra Daniel Sandven og Ognjen Nisavic reduserte til 78-76 med en vakker floater.

Så kom kampens mest vanvittige, viktigste og mest omdiskuterte situasjon i en voldsom fight om returen under Frøyas kurv. Ali Ouakkaha kjempet enormt, ble dyttet, skjøt og bommet, dyttet tilbake for å skaffe seg returen, traff til slutt og ble tildelt en bonusstraffe – som han satte. 81-76 med ett minutt igjen!

 

Alle importene på benken

Men Frøya var ikke slått og klarte det nesten. Daniel Sandven fikk en steal i gjestenes press og la ett av to straffekast, Frøya vant ballen igjen og Nikola Vasojevic la en imponerende 3-poenger: 81-80 og fortsatt 37 sekunder å gjøre det på. Men Frøya maktet ikke å score mer, ikke Gimle heller – og hjemmelaget kunne juble for sin andre seier på fire dager. Søndag ble Tromsø Storm slått 87-82 i en nesten like spennende kamp.

Og fortsatt spiller Gimle uten sine tre importer og beste insidespillere, som alle satt på benken onsdag: Milovan Savic (2,05) og Samuel Berkelund (2,03) er skadet og ikke klare før om noen uker, Bo Zeigler (1,98) landet i Bergen på formiddagen kampdagen. Men inntil videre spiller Audun Eskeland med et ungdomslag der Ali Ouakkaha (29) og Steinar Rakneberg (27) er de «overårige».

 

Scoret 29 for Ulriken - for ti år siden

- Det føles bare veldig herlig, sa Ali Ouakkaha, hjemmelagets toppscorer med 21 poeng og matchvinner etter en stor kamp for laget.

Som ung Ulriken-spiller satte han 29 poeng mot Frøya i november 2009 – for snart ti år siden! Den sesongen hadde Ali 16,8 poeng i snitt per kamp. Etter fire år i Ulriken spilte han i moderklubben Frøya til og med 2016/17-sesongen, før det ble Gimle.

Der er 29-åringen en anvendelig spiller som har kommet inn og snudd flere kamper de siste årene, men aldri scoret så mye som i Ulriken og Frøya.

- Rollene forandrer seg litt ut fra det vi har, og akkurat nå har vi en masse unggutter. Da må jeg jo ta litt ansvar, fastslo den 187 cm høye guarden.

- De unge spillerne våre har jobbet veldig hardt og hatt fremgang hvert år. Jørgen (Odfjell) har tatt store steg bare siden forrige sesong, får frihet i angrep og kan foreløpig ta litt flere skudd enn i fjor. Morten legger to 3-poengere på rappen som får oss tilbake igjen, og så mister Frøya litt momentum.

 

- På riktig spor

Gimle-kapteinen sier det handlet mest om forsvarsspill da hjemmelaget snudde kampen og vant.

-Vi må spille skikkelig forsvar og få stops så vi kunne løpe. Frøya løper ikke så veldig godt tilbake og matcher oss ikke så godt i transition, forklarer Ali.

- Vi føler vi er på riktig spor, gjør det som er best for et lag og holder oss til prinsippene våre. Vi skal jo ha inn tre mann, men det kan ta tid før de er inne i forsvaret og angrepet vårt, og det er ikke sånn at vi plutselig er best i ligaen når vi har fått med importene, understreker han.

 

- Undervurdert spiller

Arne Ingebrigtsen var naturligvis skuffet etter at Frøya spilte bort seieren i sluttminuttene.

- Vi burde klart å holde det helt inn, og slipper Gimle for enkelt til på returer. Det gikk ikke på noe taktisk, det handlet om innsats og å kontrollere de defensive returene, mente Ingebrigtsen.

Han var ikke så overrasket over Ali Ouakkahas kamp.

- Ali er en av de mer undervurderte spillerne i ligaen, men de som har spilt mot ham, forstår hvor god han er, sier Frøya-kapteinen.

Nikola Vasojevic hadde en glimrende kamp for Frøya og ble kampens mestscorende med 26 poeng.

Gimle håper å få sin nye USA-import Bo Zeigler klar til lørdagens kamp mot Nidaros Jets i Trondheim. Frøya har to uker til de skal i aksjon igjen, i naboduellen borte mot Fyllingen onsdag 16. oktober.

 

Poengscorere:

Gimle: Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 21, Jørgen Odfjell 19, Adam Johansson 14, Steinar Rakneberg 10, Morten Osland 8, Gard Beinnes 6, Magnus Elgmork 2, Kristoffer Gjerde Sætren 1.

Frøya: Nikola Vasojevic 26, Ognjen Nisavic 20, Arne Ingebrigtsen 10, Ulrik Stranger-Johannessen 10, Mihail Tanev 9, Jonas Kessler 2, Simon Lokan 2, Daniel Alsaker Sandven 1.