​Magne Fivelstad var høyt og lavt i Vulkanhallen, og vrien å stoppe for Centrum-forsvaret. Her legger Fyllingen-forwarden to av sine 25 poeng, dekket av Mangis Vitenas. De øvrige spillerne er fra venstre Evan Harris, Christoffer Heggelund og Øivind Lundestad.

Helt på høyde med Frøya

Fyllingen viste årsbeste mot Centrum og blir en tøff kvartfinalemotstander for Frøya.

Centrum Tigers – Fyllingen 78-102

Tromsø Storm – Gimle 58-100

Ammerud – Asker Aliens 83-78

Allerede under oppvarmingen var det tydelig å se at Fyllingen-gutta var lei av tap og innstilt på å vise at de er i gang igjen og klare for å gi Frøya kamp i NM-kvartfinalene.

- Vi måtte jo vinne denne kampen for å være sikret femteplassen, siden Tromsø kunne slå Gimle. Det var best å gjøre jobben sjøl, sa Magne Fivelstad etter at Centrum Tigers var slått 102-78.

Samtidig var et Tromsø Storm uten Keon Lawrence aldri i nærheten av å ta seieren de måtte ha for å unngå sjetteplassen og kvartfinaler mot Bærum. Det ble 58-100 mot Gimle hjemme i Tromsøhallen.

Fyllingen som kom til Vulkanhallen med 10 tap på de 11 første kampene i 2019, viste at de fortsatt er et lag å regne med.

Mot Centrum ruvet 2,13 cm lange Vilius Sumskis sammen med ligaens beste rebound-par, Magne Fivelstad og Evan Harris.

Ledet med 40 poeng

Spesielt Fivelstad dominerte, med sterke returer, driver og som toppscorer med 25 poeng. Ryggproblemene har begynt å slippe taket, og 29-åringen førte an da Fyllingen dro fra Centrum fra start i andre periode, gikk til pause med 54-31 og økte til 88-48 tidlig i fjerdeperioden.

Centrum greide sjelden å finne plass inside mot Fyllingens storvokste spillere og aggressive forsvar, og med både Anders Stien og Sindre L. Jensen ute med skader, ble Miilah Kombat for alene om å kjempe jevnt inside. Samtidig fikk Fyllingen fart og spesielt Brede Raa Ellingsen fart på ballen og gjestene scoret på break-angrep og med god skyting utenfra i tillegg til dominansen under kurvene.

- Helt på høyde med Frøya

- De tre første periodene våre var bra, og spesielt forsvaret vårt mye bedre enn i de siste kampene, selv om vi detter litt nedpå i fjerde periode når kampen er avgjort. Vi har ennå til gode å gjennomføre en god kamp i alle fire periodene, sa en kritisk Fivelstad.

Men han var enig i at søndagens kamp er Fyllingens beste siden nyttår, og at kampen gir laget selvtillit foran kvartfinalemøtene med erkerival og nabo Frøya. Første kamp spilles søndag i Frøya Arena.

- Med fullt lag igjen er vi helt på høyde med Frøya, mener Magne Fivelstad.

- Men vi må spesielt se opp for (Ognjen) Nisavic, og opprettholde intensiteten i forsvar. Vi har også fått et boost med Vilius (Sumskis) i de siste kampene, og har et ekstra våpen der siden han er én av få spillere i ligaen og sluttspillet på den størrelsen.

Topp motivasjon mot Kongsberg

Centrum Tigers endte på 8.- plass og skal opp mot seriemester Kongsberg Miners i kvartfinalene, med første kamp i Kongsberghallen søndag.

- Fyllingen var gode i dag og kom ut og var kjempeintensive. Vi klarte ikke å matche dem i høyden, og savnet Anders (Stien) og Sindre (Jensen), vi er veldig sårbare mot et sånt lag når vi er så små, presiserte Magnus Midtvedt.

- Men Kongsberg i kvartfinalen er akkurat det vi ønsket oss, siden Øivind (Lundestad) er derfra og de er regjerende norgesmester og seriemester, det er topp motivasjon for oss. Vi spilte lenge jevnt med Kongsberg onsdag (82-97) uten at vi hadde noen spesielt god kamp, minnet Centrum-kapteinen om.

Poengscorere i Centrum – Fyllingen:

Centrum Tigers: Miilah Kombat 16, Øivind Lundestad 15, Magnus Midtvedt 12, Johan Flaa 10, Mats Selboe 8, Sigurd Sandlie 6, Sander Aslesen 5, Christoffer Heggelund 3, Mangis Vitenas 3.

Fyllingen: Magne Fivelstad 25, Evan Harris 22, Marius Sumskis 14, Brede Raa Ellingsen 13, Karl Otabor 13, Vilius Sumskis 11, Magnus Elgmork 2, Christian Mikkelsen Skagen 2.

Gimle holdt Tromsø til 58 poeng

Tromsø Storm var avhengig av seier over Gimle samtidig som Fyllingen måtte tape for Centrum, om de skulle ta igjen Fyllingen på 5.- plass og unngå Bærum i kvartfinalen. I stedet ble det et klart Tromsø-tap og en solid Fyllingen-seier.

Hjemmelaget spilte uten Keon Lawrence, men åpnet friskt og ledet 17-16 mot slutten av første periodene før gjestene fra Bergen overtok fullstendig og viste klasseforskjellen.

Mot Gimles aggressive og velorganiserte forsvar stoppet det helt opp for Tromsø, som bare scoret 6 poeng i andre periode (6-27) og endte på sesongens laveste score, 58.

Gimle cruiset inn til 100 poeng og sikret seriesølv gjennom andreplassen på BLNO-tabellen, som betyr kvartfinaler mot Ammerud – med første kamp i Gimlehallen lørdag.

Tromsøs normalt gode skyttere sviktet og kom ikke til nok ledige skudd mot Gimle-forsvaret, og hjemmelaget endte på fattige tre 3-poengere i hele kampen. Gimle hadde åtte og Morten Osland alene fire av dem.

Poengscorere i Tromsø – Gimle:

Tromsø Storm: Cam Gregory 13, Aron Nielsen Finstad 9, Stephen Mayes 8, Johannes Lange 7, Henrik Lange 4, Anders Solem 4, Jonatan Hjelseth Mæhlum 3, Marcus Wynn 3, Audun Bangsund 2, Bjørnar Rørtveit 2, Simen Samuelsen 2, Johannes Børresen Sogge 1.

Gimle: Sigurd Lorange 21, Morten Floen Osland 18, Jørgen Odfjell 15, Eivind Lamo 14, Milovan Savic 14, Tony Tolovae 14, Steinar Rakneberg 4.

Asker-opphenting skapte spenning

Ammerud kjørte over Asker Aliens i begynnelsen av kampen i Apalløkkahallen, og ledet med 26 poeng (41-15) på det meste, midtveis i andre periode. Så sent som 3 minutter før slutt i kampen var forskjellen 12 poeng (78-66), men gjestenes innspurt hadde nær snudd kampen. Scotty Hendricks reduserte til 80-78 med 47 sekunder igjen på tavla, men Andreas Isaksens femte 3-poenger for kvelden ga Ammerud 83-78, og den scoringen greide ikke Asker å svare på.

Seieren var Ammeruds femte på de siste åtte kampene. Laget skal nå ut i NM-kvartfinaler mot Gimle.

Asker, som hadde både Jørgen Onarheim og Alvis Eglitis ute med skader, kan nå forberede seg mot BLNO-kvalifiseringen helgen 22.- 24. mars i Munkvollhallen i Trondheim, der Nidaros Jets og Asker skal forsvare sine plasser mot utfordreren Ullern.

Poengscorere i Ammerud – Asker:

Ammerud: Andreas X. Isaksen 23, Austin Mofunanya 17, Plaisir Nzitani Mukoko 15, Kai De La Cruz 10, Samuel Amed Diomande 6, Chisom Omego 5, Kevin Austria 4, Orji Okoroafor 3.

Asker Aliens: Scotty Hendricks 25, Audrius Cesonis 14, Ludvig Bergh 13, Ulrik Stranger-Johannessen 12, Paulius Grebliunas 10, Mikkel Aarnes 2, Vegard Seyffarth 2.