NBBF Djo Loo Yele Asker Aliens.jpg
​Djo Loo Yele skaffer seg plass og får skutt i finalen mot Kongsberg Miners og Henry McCarthy i april 2018. Nå er 37-åringe Yele tilbake i Asker Aliens etter en sesong utenfor BLNO.

Gir Asker styrke og trykk

- Han vil fortsatt være en dominerende spiller, sier Kenneth Webb om Djo Loo Yele.
 

Tromsø Storms ruvende trener gjennom tre pluss åtte sesonger er på plass i gult i Asker Aliens, på en «to pluss ett»-årskontrakt. Med stor tro på å bygge opp et slagkraftig BLNO-lag og en klubb som skal vokse.

- Å forlate Tromsø var definitivt tøft, men også definitivt på tide. Jeg følte jeg hadde fått det meste ut av laget der oppe, og trodde ikke jeg skulle være med i ligaen i år, forteller Webb.

Men så kom tilbudet fra Asker Aliens.

- De bygger opp en merkevare her, skal inn i skolene med basket og det virker spennende. Det kan bli noe stort. Tromsø var bra og jeg utviklet meg ikke bare som coach, men som menneske og fikk mye erfaring som jeg kan håper jeg kan få bruk for her. Jeg er med i Inklu-prosjektet og et par andre skoleprosjekter, jeg trener U19-laget for menn og hjelper til litt på U14. Jeg er litt involvert i mye her og det passer meg utmerket. Dette er jo lidenskapen min, fastslår den amerikanske treneren.

 

Råsterk duo

Asker-laget hans ser absolutt konkurransedyktig ut, spesielt etter at svenske Plaisir Nzitani Mukoko kom fra Ammerud og inn som sistemann i gruppa.

- Da Plaisir kom inn, ble jeg «sykt gira» og følte vi hadde fått det vi manglet for å få et komplett lag. Han har rå styrke, er eksplosiv og kommer til å sette press på kurven, sier Asker-kaptein Ludvig Bergh.

De egenskapene har i høyeste grad også Djo Loo Yele. 37-åringen er tilbake etter et års pause fra ligaen, og Kenneth Webb forsikrer at den 203 cm høye kongoleseren holder høyt nivå.

- Jeg så Djo nå i helgen på Kongsberg, og det er ingen tvil: Han vil fortsatt være en av de mest dominerende spillerne i ligaen. Plaisir har vist at han kan ha 17-18 poeng per kamp i snitt, og han kan rebounde og spille forsvar, så de to gutta blir viktige for oss. Men den som virkelig har overrasket meg, er Haakon Hellebust som kommer fra 1. divisjon. Han er stor og sterk, kan utfordre og skyte. Så har vi spillere som Joachim Bøhn som har høy basketball-IQ og plukker opp ting raskt og «CK» (Carl Kevin Brunæs) som kan komme inn fra benken og bidra, de to gutta er rutinerte og vet hvordan de skal spille, sier Webb.

Bøhn og Brunæs er begge tilbake i Aliens-drakt etter noen sesonger ute, mens Jonatan Hjelseth Mæhlum (tidligere Ammerud og Sandvika) hadde Tromsø Storm som siste stopp.

Inside virker Asker solide med spesielt Djo Loo Yele, Jørgen Onarheim og litauiske Paulius Grebliunas.  

Håper på ny guard-import

Men Asker Aliens har også mistet forrige sesongs poengmaskin Scotty Hendricks og de unge guardene Ulrik Stranger-Johannessen (Frøya) og Mikkel Aarnes (Canada) som spilte henholdsvis 29 og 22 minutter.

Derfor ønsker Kenneth Webb seg en amerikansk guard.

- Ingenting er bestemt her og vi har ingenting konkret, men holder øynene åpne. Vi trenger å bli litt sterkere i guardposisjonene, så Ludvig (Bergh) ikke må spille 40 minutter i hver kamp. Men skal vi få til det, må vi også skaffe oss litt penger først, erkjenner Asker-treneren.

 

Garanterer flere Asker-seire 

Han tror det vil ta litt tid å få i gang Asker-laget med så mange nye spillere, og med ny coach.

- De må lære hvordan de skal spille og tilpasse seg meg som trener – og jeg må tilpasse meg dem. Men hvis vi arbeider godt, skal vi bli konkurransedyktige iallfall innen julepausen. Og hvis vi kan få inn en ekstra guard, ser det virkelig bra ut, presiserer Webb.

- Flere lag er blitt styrket og det ligger an til å bli en jevnere serie, noe som er bra for norsk basket. Men Asker vant bare tre kamper forrige sesong og skal vinne flere i år, det kan jeg garantere, fastslår han.

På papiret har Webb et langt sterkere mannskap enn forgjengeren Tommy Gundersen i fjor, da Asker vant sine to kamper mot Nidaros Jets i november og desember og 103-92 over Fyllingen i januar. Men laget endte i kvalifisering, der de reddet plassen med 79-75 over Ullern i den avgjørende kampen.

 

Tror Hellebust vil overraske

Ludvig Bergh er i likhet med Webb optimistisk foran den nye sesongen.

- Vi har mistet noen viktige spillere, men fått nye og gode spillere inn til sentrale roller. Djo og Plaisir vil gi oss masse og i tillegg kommer Haakon (Hellebust) til å overraske de som ikke kjenner ham som spiller. Han har aldri spilt i ligaen, men er en veldig bra ballspiller, sier 21-åringen.

Pointguarden og kapteinen stortrives med Kenneth Webb som trener:

- Han er helt rå, en utrolig god trener, litt typisk amerikaner og en skikkelig fin ledertype. Han får det beste ut av laget, gir oss struktur og disiplin og vet hva han driver med, presiserer Bergh.

 

ASKER ALIENS

Trener: Kenneth Webb.

Spillere INN: Plaisir Nzitani Mukoko (Ammerud), Djo Loo Yele (comeback), Haakon Hellebust (Persbråten), Joachim Bøhn (Ullern), Jonatan Hjelseth Mæhlum (Tromsø Storm), Carl Kevin Brunæs (Bærum/Nordberg),

Spillere UT: Scotty Hendricks (kontrakt utløpt), Ulrik Stranger-Johannessen (Frøya), Mikkel Aarnes (Vancouver, Canada), Alvis Eglitis (pause pga familie og jobb), Per Ingar Berthelsen.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

1 Daniel Ramsfjell De Benedittis, 2 Carl Kevin Brunæs, 6 Plaisir Nzitani Mukoko, 7 Haakon Hellebust, 9 Tomasz Lachowicz, 10 Ludvig Bergh, 15 Per Magnus Muren, 18 Stian Klokkeråsen, 20 Jørgen Onarheim, 21 Vegard Seyffarth, 24 Joachim Bøhn, 32 Håkon Blekeli Spiten, 33 Audrius Cesonis, 34 Paulius Grebliunas, 35 Djo Loo Yele.

Sannsynlig starting-5 (?): Bergh, Mukoko, Hellebust, Yele, Grebliunas (Onarheim).

Åpningskamp: Centrum Tigers – Asker Aliens, Vulkanhallen onsdag 25. september kl. 19.00.