Bryan Coleman var toppscorer med 28 poeng og den store spilleren da Gimle utklasset Frøya i tredjeperioden og til slutt vant 85-61 i onsdagens Bergen-oppgjør. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Corey Brown, Ali Ouakkaha, Samba-Johan Hellebust Jaw, Jørgen Odfjell, Eivind Lamo og Johan Flaa.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Bryan Coleman var toppscorer med 28 poeng og den store spilleren da Gimle utklasset Frøya i tredjeperioden og til slutt vant 85-61 i onsdagens Bergen-oppgjør. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Corey Brown, Ali Ouakkaha, Samba-Johan Hellebust Jaw, Jørgen Odfjell, Eivind Lamo og Johan Flaa. FOTO: NICHOLAS NORENG

Gimle våknet og vant stort

– Laget skiftet fullstendig utseende fra å være en daff gjeng i andre periode til å bli påskrudd, aggressive og sultne, fastslo en fornøyd Audun Eskeland. Med 38-15 i tredjeperioden utklasset Gimle hjemmelaget Frøya.

Frøya – Gimle 61-85

Gimle tok sin sjuende seier i Firi-ligaen og hadde full kontroll etter en tredjeperiode der også skuddene begynne å sitte for gjestene og spesielt for Bryan Coleman. Den tilbakevendte amerikaneren førte an da Gimle stakk fra Frøya og gikk fra 44-43 til 61-47 på tre og et halvt minutt midt i perioden, da han satte 3 av 4 trepoengere og scoret 11 av lagets 17 poeng.

Corey Brown fikk inn en redusering for hjemmelaget, før Gimle fikk inn en 17-0-run og var oppe i 29 poengs ledelse (78-49) tidlig i fjerde periode.

– Tredjeperioden var nok sesongbeste for oss, mente Audun Eskeland. Han innrømmet å ha gitt Gimle-spillerne en skrape i pausen, da Frøya ledet 34-32.

– Av og til må de tåle å høre sannheten. Men responsen var kjempebra, laget skiftet fullstendig utseende fra å være en daff gjeng i andre periode til å bli påskrudd, aggressive og sultne. Jeg er kjempefornøyd med at vi klarte å snu prestasjonen og kampen, fastslo Gimle-coachen.

 

Ferrales og Savic ute

Begge lag manglet kapteinen og sin fremste lederskikkelse:

Frøyas Juan Ferrales har vært syk og skadet, Gimles Milovan Savic dro på seg en hamstringstrekk i forrige kamp mot Centrum Tigers. Heldigvis skal både Ferrales og Savic være klare igjen etter landslagspausen siste uke i november, men Gimles 2,05 m lange montenegriner står over også hjemmekampen mot Asker Aliens førstkommende søndag.

Frøya kom fra overtime-tapet mot Fyllingen (93-101), i en kamp de ledet med 18 poeng. Men Gimle var ikke Baard Stollers menn i nærheten av å slå i onsdagens Bergen-oppgjør.

 

– Tålte ikke trykket

– Vi tålte ikke trykket de klarte å skape på oss, da de gjorde det så vanskelig for oss offensivt og i tillegg begynte å treffe på skuddene, forklarte Stoller.

– Det er en gjeng med rutinerte spillere – ikke så gamle, men mange som har spilt utenlands og på college og som har erfaring. Vi tapte for et mye bedre Gimle-lag i dag. De er veldig gode på toppnivået sitt, presiserte Frøya-treneren.

 

Ruvende Coleman

Bryan Coleman ble kampens store spiller og suveren toppscorer med 28 poeng på 26 minutters spilletid. Den 2,00 m lange forwarden spilte for Gimle i 2015/16-sesongen, med Eivind Lamo, Mikkel Kolstad og Lars Fredrik Espe blant medspillerne og da som nå med Audun Eskeland som coach.

– Det går fort for ham å komme tilbake til spillet vårt, han kjenner til mye her fra før og har skaffet seg viktig erfaring de årene han har vært borte, sier Eskeland om 29-åringen fra Detroit og Wayne State, som har spilt i finsk og tysk liga de siste sesongene.

– Bryan er en god scorer, trygg på seg selv, spiller bra mann-mann-forsvar og er en lagspiller. Han var kjempeviktig for oss i dag, fastslo Eskeland.

 

Landslagsfemmer i form

Gimles landslagskvintett med Eivind Lamo, Mikkel Kolstad, Lars Fredrik Espe, Jørgen Odfjell og Espen Fjærestad viste også gryende storform før neste torsdags EM-kvalifiseringskamp mot Kosovo i Haukelandshallen.

I tillegg gjorde veteranen Ali Ouakkaha en viktig jobb. Uten å score, men med blant annet 9 returer.

– Ali var helt fantastisk. Når vi spiller dårlig i 2. periode, er det han som roper i gang laget og sørger for å holde moralen oppe fra benken. Så kommer han inn og er veldig bra i forsvar og på returer, understreker Audun Eskeland.

Kampen i Frøya Arena bød også på en brødreduell: Lillebror Jørgen Lamo (18) yppet seg til å begynne med, men storebror Eivind (25) og Gimle ble for gode etter hvert.

Gimle får Asker Aliens på besøk søndag, mens Frøya ikke spiller igjen før etter landslagspausen: Fredag 3. desember, hjemme mot Bærum – som også skal møte Gimle dagen etter.

 

Poengscorere:

Frøya: Corey Brown 13, Faris Verlasevic 13, Johan Flaa 12, Jørgen Lamo 9, Wayne Stewart 8, Daniel Alsaker Sandven 6.

Gimle: Bryan Coleman 28, Espen Fjærestad 15, Mikkel Kolstad 13, Eivind Lamo 10, Lars Fredrik Espe 8, Jørgen Odfjell 8, Reidar Greve 2, Simon Emil Jensen 1.