NBBF BLNO Sigurd Lorange Fyll-Gimle.jpg
​Sigurd Lorange har scoret 33 og 34 poeng i de to seirene over bergensrivalene Fyllingen (97-81) og Frøya (99-78) i de to siste kampene. Her er Gimles 18-årige guard i aksjon mot Asker Aliens, som er motstander igjen lørdag i Leikvollhallen og neste søndag (3. februar) hjemme i Gimlehallen.

Gimle tilbake for fullt

Med Sigurd Lorange i storslag ristet Gimle av seg Frøya tidlig i 2. periode.
 

Gimle – Frøya 99-78

- Sigurd bar oss offensivt i store deler av denne kampen, fastslo Gimle-trener Audun Eskeland etter at laget hans hadde vunnet enda en bergensduell klart.

Forrige onsdag ble Fyllingen slått 97-81, og mot Frøya var Milovan Savic tilbake etter ankelskaden som har holdt den 205 cm høye montenegrineren ute av spill i en måned.

- Milovan gir oss masse, og mest av i alt i dag en tydelig «presence». Samtidig var det også tydelig at vi ikke har hatt fullt lag på en stund. Det føltes som om vi hadde mye rusk i maskineriet selv om det var mange gode glimt her og der, sa en kritisk Gimle-coach.

Frøya åpnet friskt i Gimlehallen og ledet 27-26 før Sigurd Lorange satte inn to poeng i førsteperiodens siste sekund.

Så stakk hjemmelaget fra, med et nytt Sigurd-show. 

 Først var Milovan Savic sterk inside og la 30-27, så la 18-årige Sigurd inn en tøff drive og scoring mot dobbelt så gamle og 20 cm høyere Peter Bullock, og så spilte trønderen lange Savic vakkert fri til 34-29.

Men det var bare begynnelsen på showet. I de to neste angrepene la Gimles nummer 1 like godt inn to 3-poengere mot gamleklubben: 37-30 og 40-30, og nærmere enn de 10 poengene kom gjestene aldri.

- Forskjellen på Sigurd fra i fjor til i år er vel først og fremst at han har fått sjansen her. Han blir coachet litt hardt av og til, men er flink til å respondere. Han er «dødsseriøs», har fått tillit og har en vinner i seg, sier Audun Eskeland.

 

Topp trening i Trondheim

Sigurd Lorange satte personlig BLNO-scoringsrekord med 33 mot Fyllingen forrige onsdag – og økte til 34 nå.

- Jeg ble jo satt litt på sidelinja med overtråkket mot Frøya i siste kampen før jul, og prøvde å gjøre alt jeg kunne som ikke gjør vondt og samtidig få trent opp ankelen, forteller han.

Dessuten fikk han topp trening hjemme i Trondheim i julepausen.

- Jeg trente med Ronny Fevåg, som er personlig trener for blant andre Ole Kristian Selnæs (Saint-Etienne og fotballandslaget), og det var veldig bra. Han har også gitt meg et styrkeprogram som jeg kjører her i Bergen. I tillegg har jeg trent mye teknikk og mye skudd, en masse repetisjoner i løpet av ferien. 

- Og så er det viktig at jeg føler meg trygg. Jeg trives veldig godt med spillestilen vår, og med kjemien vi har i laget, sier den 18-årige pointguarden.

 

Frøya-produkt slo til

Sammen med Sigurd Lorange slo en annen unggutt til: Frøya-produktet Morten Osland (21) har også fått slippe til i Audun Eskelands Gimle og bidro med 15 poeng etter to 3-poengere og mye bra angrepsspill – i tillegg til å gjøre en stor forsvarsjobb.

- En kjempefin kamp av Morten, og ekstremt viktig fordi Tony (Tolovae) haltet litt i dag etter overtråkk mot Fyllingen. Det svinger litt for Morten, men han er tidvis veldig bra i forsvar og utover i tredjeperioden i dag var han kjempebra og viste hva som bor i ham, sa Eskeland.

Gimle-coachen var likevel bare passelig fornøyd.

- Det er én «run» i andreperioden som gjør at vi får en luke til Frøya, presiserte han.

 

Topplagene møtes

Gimle (15-3) holder dermed følge med Kongsberg Miners (14-2) i toppen av tabellen, med Bærum (13-5) på tredjeplass. Torsdag møtes Kongsberg og Bærum, mens Gimle spiller borte mot begge, helgen 8.- 9. februar.

- Den helgen blir viktig. Vinner vi én av kampene er det bra, og vinner vi begge setter vi oss i en veldig god situasjon, understreker Audun Eskeland. Det handler om både seriemesterskap og seeding foran NM-sluttspillet og inn i kvartfinalene i mars.

I mellomtiden har Gimle bortekamper mot Asker Aliens og Ammerud til helgen, og så Asker igjen på hjemmebane søndag 3. februar.

 

Savner Williams

Hos Frøya var Ognjen Nisavic igjen det store angrepsvåpenet, med 30 poeng etter to 3-poengere, solid halvdistanseskyting, driver – og 10 av 10 på straffer.

Veteranen Peter Bullock (36) spilte sin andre kamp for sesongen etter å ha vært med mot Fyllingen (93-123) i oktober da han hadde 10 poeng og 9 returer. Den 198 cm høye og robuste forwarden spiller solid forsvar og har masse rutine, og la 8 poeng mot Gimle i tillegg til bra med returer.

Laget er likevel klart svekket etter at giganten Austin Williams (203 cm) forsvant til fransk basket i forrige uke. Amerikaneren var suverent best i BLNO på skuddblokker med 3,1 per kamp, hadde 14,3 poeng og 11,8 returer i snitt og var nummer 4 i returer og 6 i effektivitet i ligaen.

Frøya er nå på 11-9, det samme som Fyllingen og bak på score i innbyrdes kamper, etter én seier hver. Naboene kjemper inntil videre om fjerdeplassen som gir hjemmefordel i NM-kvartfinalene, men her er også Tromsø Storm (8-9) og Centrum Tigers (7-11) med i bildet. Og Frøya har nettopp Fyllingen, Tromsø og Centrum i de tre neste kampene – alle hjemme i Frøya Arena.

 

Poengscorere i Gimle – Frøya:

Gimle: Sigurd Lorange 34, Eivind Lamo 17, Morten Osland 15, Tony Tolovae 12, Milovan Savic 11, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 4, Adrian Schønning 4, Jørgen Odfjell 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 30, Nikola Vasojevic 13, Junior Lomomba 11, Marcus Larsson 10, Peter Bullock 8, Arne Ingebrigtsen 3, Odd-Olav Aga 3.