Reidar Greve ble matchvinner for Gimle mot Fyllingen med 3-poengeren som ga 106-105 fem sekunder før slutt i overtime - og scoret 7 av lagets 9 siste poeng i kampen. Her er 18-åringen i en drive mellom Benjamin Alknes Cox og Marcus Barnett i kampen mot Bærum 18. oktober. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Gimle nektet å gi seg

Eivind Lamo måtte ut med fem feil, Fyllingen var opp med 7 og det så mørkt ut for Gimle. Men de rødkledde nektet å gi opp, satte viktige 3-poengere og fikk inn den avgjørende scoringen ved Reidar Greve fem sekunder før slutt i overtime: 106-105!

Fyllingen – Gimle 105-106 (OT)

Fyllingen og Gimle bød på sesongens hittil største BLNO-drama, men enda en gang kom Audun Eskelands menn tilbake i en kamp som syntes tapt – og fikk inn en avgjørende scoring i sluttsekundene.

Jay Harris fikk to straffer på stillingen 105-103 med 12 sekunder igjen og kunne gitt hjemmelaget 4 poengs ledelse, men misset begge!

Så fikk Gimle og Chavares Flanigan ballen raskt opp i angrep, amerikaneren fant Espen Fjærestad som så Reidar Greve nede i høyre hjørne. Og 18-åringen som avgjorde mot Tromsø Storm i forrige sesong gjorde det igjen: Trepoengeren satt perfekt, gjestene hadde snudd til 106-105 og Fyllingen og Harris rakk bare et fortvilt forsøk fra midtbanen før det var over.

Femte strake for Gimle

Dermed fikk Gimle sin femte strake seier (5-1) og Fyllingen det fjerde tapet av fire mulige. Men minst mulig margin.

På mange måter var det hjemmelaget som rotet bort seieren like mye som Gimle vant.

Fyllingen ledet 58-50 midtveis i tredje periode, like etter at Eivind Lamo hadde fått sin femte feil og var ute av kampen. Gjestene hadde sine skadde forwarder Milovan Savic og Steinar Rakneberg på benken og var allerede blitt nedkjempet av Magne Fivelstad, Peter Bullock og Vilius Sumskis.

Men trepoengere fra Flanigan og Espen Fjærestad og en insidescoring fra Simon Jensen sørget for 58-58 i løpet av noen få minutter, og så gikk Gimle i ledelse 70-66 før fjerdeperioden – og holdt seg foran i sluttminuttene gjennom glimrende skyting fra Flanigan og Fjærestad-brødrene, Anders og Espen.

Fivelstad sikret overtime

Evigunge Peter Bullock (38) sendte Fyllingen tilbake i ledelse med en trepoenger (!) til 93-92 et minutt før slutt, Anders Fjærestad la sin femte treer til 95-93 for gjestene – før Magne Fivelstad kom seg fri igien og utlignet til 95-95. Overtime i Fyllingsdalshallen!

Situasjonen var kaotisk, hjemmelaget hadde Harris, Ndiaye og Fivelstad på fire feil, Flanigan og Jensen hos Gimle hadde også fire. 20-årige Simon Jensen (2,12) matchet lenge Vilius Sumskis (2,13) i møtet mellom ligaens to høyeste spillere, men tidlig i ekstraomgangen måtte dansken ut med den femte feilen.

Da det så unektelig mørkt ut for Gimle.

Greve - i grevens tid

Under to minutter gjensto av overtime og Jay Harris hadde vakkert skrudd inn 103-96 for Fyllingen. Det var da Reidar Greve viste at han har nerver av stål. 18-åringen fra Ulriken la sin første trepoenger til 103-99. Bouna Ndiaye la inn 105-99, men Flanigan frispilte Espen Fjærestad under kurven, til 105-101.

Hjemmelaget tok timeout med 1:30 igjen, men misset i det neste angrepet – og Greve løp inn 105-103 på break. De måtte feile, sendte Harris til straffelinja, men amerikaneren misset de to skuddene som mer eller mindre ville sikret seieren.

I stedet visste Reidar Greve hva som måtte til – og ble matchvinner igjen!

- Ble kastet rundt av Fyllingen

- Man gir aldri opp, men det så litt mørkt ut, erkjente Audun Eskeland. Han innså at Gimle også hadde vært heldige.

- Sett i ettertid var det ikke akkurat noen kjempefortjent seier. Vi savner selvfølgelig Milovan (Savic) og Steinar (Rakneberg), men blir uansett kastet litt rundt av Fyllingen og spiller ingen god kamp. Vi er altfor tafatte i forsvar. Men vi hevet energinivået i tredje og fjerde periode, Anders (Fjærestad) gjorde en kjempegod kamp og Chavares (Flanigan) var veldig god til å spille med fire feil.

- Og det viser jo en styrke i laget at vi stepper opp når vi må og at vinner en kamp som dette, fastslo Eskeland.

Mye positivt for Fyllingen

For Calix Black Ndiaye og Fyllingen ble det et surt tap.

- Vi hadde selvfølgelig nok av muligheter til å avgjøre, konstaterte treneren, som likevel hadde god grunn til å være fornøyd med spillet i store deler av kampen.

Magne Fivelstad var en gigant mot gamleklubben med sine 26 poeng og 17 returer, Peter Bullock storspilte og tok viktige angrepsreturer og Bouna Black Ndiaye var som vanlig effektiv og god i angrep.

Vilius Sumskis var igjen ofte på rett plass og la 12 poeng, mens Jay Harris som Gimle i stor grad konsentrerte forsvaret mot, også fikk vist sin klasse. Men ikke da det gjaldt som mest.

Fyllingen (0-4) jakter dermed sin første seier, men den bør komme lørdag mot Nidaros Jets i Trondheim, og en ny mulighet er søndag mot Ammerud.

Gimle har spillefri til lørdag 7. november, når Asker Aliens kommer på besøk til Gimlehallen.

Poengscorere:

Fyllingen: Magne Fivelstad 26, Bouna Black Ndiaye 25, Peter Bullock 18, Jay Harris 17, Vilius Sumskis 12, Edvard Aamodt Kristiansen 4, Jasin Akil 3.

Gimle: Chavares Flanigan 25, Espen Fjærestad 23, Anders Fjærestad 15, Eivind Lamo 14, Reidar Greve 12, Simon Jensen 8, Morten Osland 8, Gard Beinnes 1.