Bildet på Gimles fighting spirit og vilje: Ali Ouakkaha etter "and one"-situasjonen som sendte hjemmelaget tilbake i føring for godt med 68-67 fem minutter før slutt. Den 31-årige kapteinen endte på 5 poeng, men var en av kampens giganter og hadde blant annet 8 assists og 9 returer.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Bildet på Gimles fighting spirit og vilje: Ali Ouakkaha etter "and one"-situasjonen som sendte hjemmelaget tilbake i føring for godt med 68-67 fem minutter før slutt. Den 31-årige kapteinen endte på 5 poeng, men var en av kampens giganter og hadde blant annet 8 assists og 9 returer. FOTO: NICHOLAS NORENG

Gimle kriget seg til seier

– Vi spilte som et lag, alle var lojale mot gameplanen og jeg merket på alle hvor mye det betydde å vinne i dag, sa Audun Eskeland etter at et skadeskutt Gimle hadde nedkjempet Fyllingen i enda et bergensk basketdrama.

Gimle – Fyllingen 83-80

Gimle kom fra et pinlig hjemmetap mot Frøya (60-84) og var uten Milovan Savic, landslagstrioen Lars Espe, Mikkel Kolstad og Eivind Lamo og i tillegg Reidar Greve.

Men den resterende gjengen fightet gjennom 4 x 10 minutter og revansjerte seg.

Fyllingen har vært spesialister i å vinne jevne kamper og hente inn store forsprang på kort tid, og da Maurice Jones sendte de blåkledde i føringen med 64-63 på dunk og like etter 67-65 på trepoenger, var det mange som trodde gjestene skulle greie det igjen og ta sin tiende seier på rad i Firi-ligaen.

 

Ouakkaha og Coleman matchvinnere

Men veteranen Ali Ouakkaha, lagets hjerte som kom fra benken og nærmest forvandlet Gimle i første periode, tok ansvar. 31-åringen drivet hardt, ble feilet, la 2 poeng og fikk en bonusstraffe han også satte:

68-67 og Fyllingen hadde ledet for siste gang.

Kampens store spiller Bryan Coleman prikket inn 70-67 og sin femte trepoenger, til 73-67.

Sluttsekund-eksperten Nikola Vasojevic holdt gjestene i kampen, reduserte til 75-72 med en treer, til 79-77 på to straffer og 81-79 etter at Coleman hadde sendt Gimle 4 poeng foran igjen. Men med to straffer og 12 sekunder igjen får serberen to nye straffer og kan utligne til 81-81, men bommer det første og treffer bare det andre.

Fyllingen må feile og sender Coleman til straffelinja, men Gimles amerikaner legger begge: 83-80 og 9 sekunder igjen.

Fyllingen tar timeout og trenger en trepoenger, men hvem stjeler til slutt ballen fra Maurice Jones? Ali Ouakkaha, selvfølgelig.

 

– Unik evne

– En skikkelig Ali-kamp, han åpner med tre assists, leser forsvaret utrolig bra gjennom hele kampen, tetter mange hull og er dominerende selv om han ikke scorer mer enn 5 poeng. Han har en unik evne til å se hvor ballen faller, det har han hatt siden han var liten, sier Gimle-coach Audun Eskeland om kapteinen, som hadde 8 assists og til tross for sine 186 cm også 9 returer.

Bryan Coleman la 37 poeng etter 5 av 10 på trepoengere, Jørgen Odfjell i en uvant pointguard-rolle var nær en triple-double med 12 poeng, 10 returer og 8 assists. Men dagens største positive overraskelse var Kristoffer Gjerde Sætren, 19-åring som sjelden får mange minutter.

Nå bidro han med 10 poeng, blant dem to tøffe trepoengere – pluss 3 assists, 3 returer, 2 blokker! Alt på 18 minutter.

– Kristoffer har slitt bak andre guarder, men trent med veldig høy kvalitet over en lengre periode. Det var fint for ham å kunne få så mye tillit i dag, og han viste seg verdig den tilliten. Han gjorde en stor jobb defensivt og kastet seg inn med masse energi, skrøt Eskeland.

 

– Noe helt annet

– Jeg tror alle har kjent på at vår forrige prestasjon her i Gimlehallen ikke var laget verdig. Det var noe helt annet i dag, måten vi opptrådte på sammenlignet med Frøya-kampen, presiserte Gimle-treneren.

Med tap ville Gimle ikke lenger hatt overtaket på Frøya (14-3) og fått Fyllingen helt opp i ryggen på seg. Nå står Gimle med 13-2 etter 15 kamper, mens Fyllingen fikk sitt femte tap (11-5) og i tillegg er bak Gimle på innbyrdes oppgjør etter 86-91 i første kamp i oktober.

 

– Må jakte på avstand

– Det var en viktig kamp for å melde oss på i gullkampen, men nå har vi trukket oss litt ut og må jakte på avstand, fastslo Magne Fivelstad.

Fyllingen-kapteinen var igjen solid og endte på 12 poeng, 19 returer og 4 assists, men misset fem straffekast i en jevn kamp – 6 av 11 var uvant fra en så sikker straffeskytter. I sin gamle hjemmearena, Gimlehallen.

– Mye gikk feil for oss i dag, vi bommet straffer og forsvaret vårt var kritisk dårlig gjennom hele kampen. Jeg tror ikke vi tenkte på hvilke spillere Gimle manglet, for alle var klare for kamp og ingen kan ta lett på Gimle. Uansett hvem de stiller med, har de system og struktur som funker, understreket Fivelstad.

– De hadde en annen intensitet enn oss og jobbet oss ut av stilen, erkjente han.

Fem av de ni strake Fyllingen-seirene kom med små poeng i sluttminutter og -sekunder, men for en gangs skyld gikk det ikke veien.

– Vi har vært heldige, eller en blanding av gode og heldige, men vi kan ikke komme bakfra og vinne hver kamp, understreket Magne Fivelstad.

 

Tøft program for Gimle

Fyllingen har muligheten til å rette seg opp i de to kommende bortekampene mot Tromsø Storm og Nidaros Jets de to neste helgene, mens Gimle skal gjennom et tøft program med flere av de øvrige topplagene som motstandere:

Etter Centrum Tigers lørdag blir det Kongsberg Miners søndag og deretter hjemme mot Frøya onsdag 26., hjemme mot Kongsberg igjen søndag 28. og borte mot Ammerud søndag 30.

 

Espe tilbake mot Kongsberg?

Og sannsynligvis må Audun Eskeland klare seg uten de fleste av de skadde profilene. – Vi håper iallfall én av dem blir med nå til helgen, sier han og sikter til Lars Fredrik Espe, som sliter med en vond akillessene.

Mikkel Kolstad har et brudd i ansiktet, men er i trening og Milovan Savic er «ganske nær» med sin hamstringstrekk. Reidar Greve er syk, mens Eivind Lamos hofteskade har vist seg vanskelig å få orden på.

 

Poengscorere:

Gimle: Bryan Coleman 37, Jørgen Odfjell 12, Kristoffer Gjerde Sætren 10, Espen Fjærestad 9, Gard Beinnes 6, Ali Ouakkaha 5, Simon Jensen 4.

Fyllingen: Maurice Jones 26, Ljubomir Campara 15, Nikola Vasojevic 14, Magne Fivelstad 12, Nikolas Skouen 8, Karl Otabor 3, Jasin Akil 2.