Yannick Anzuluni var i showhumør for Bærum og endte på 12 poeng, 7 assists og 3 steals etter å ha tilbrakt mye tid på benken de siste to periodene på grunn av foultrøbbel. Her legger 33-åringen en layup over Sigurd Sandlie. Til venstre i bildet er Tarjei Bryn.
FOTO: ERIK BERGLUND
Yannick Anzuluni var i showhumør for Bærum og endte på 12 poeng, 7 assists og 3 steals etter å ha tilbrakt mye tid på benken de siste to periodene på grunn av foultrøbbel. Her legger 33-åringen en layup over Sigurd Sandlie. Til venstre i bildet er Tarjei Bryn. FOTO: ERIK BERGLUND

Går glipp av tre tøffe tester

Bærum nådde 100 poeng for tredje gang på rad, men coach Mathias Eckhoff er uenig i spillestoppen og er lei for at de vanskelige bortekampene mot Fyllingen, Frøya og Kongsberg Miners utgår.

Bærum – Centrum Tigers 100-56

- Vi skulle veldig gjerne hatt de kampene. Vi trenger å bygge et lag og da trenger vi å møte gode lag. Det er først og fremst da uvanene våre blir avslørt, sa Bærum-treneren etter at Centrum Tigers var slått 100-56 i siste kamp før BLNO og andre lagidretter i Norge går inn i to ukers dvale.

Bærum er nå oppe i 10 seire og 6 tap og løftet seg fra 60 til 62,5 prosent i det nye tabellsystemet som er basert på NBA-modellen.

Når pausen er over onsdag 3. februar, møtes Centrum og Bærum på nytt – i Vulkanhallen. En time tidligere er det hoppball i Fyllingen – Asker Aliens i Fyllingsdalshallen.

 

- Hårreisende

Eckhoff har ingen sans for avgjørelsen om å stenge ned ligaen.

-Jeg syns det er hårreisende. Jeg skjønner at Idrettsforbundet er underlagt regjeringens bestemmelser, og dette hadde vært riktig hvis det hadde vært fra 1. januar da man forventet en smitteøkning. Men nå som kurven har flata ut, blir det helt feil tidspunkt å stenge ned, mener han.

Centrum-coach Inge-Aleksander Kristiansen stilte seg også tvilende til tidspunktet.

- Det er snodig når de åpner for veldig mange og så skal vi plutselig ikke kunne spille kamper lenger. Men i den situasjonen vi er nå, får vi være fornøyd med at vi har fått spilt så mye basketball som vi har denne sesongen, presiserte Kristiansen.

 

Går glipp av Nidaros-kamp

Laget hans går glipp av bortekampene mot Nidaros Jets og Asker Aliens, og spesielt møtet med tabellnabo Nidaros hadde sett Centrum-spillerne sett fram til.

- Vi hadde veldig lyst på en revansjkamp mot dem, så det er det dummeste for oss. Men så får vi to uker å jobbe, og så møte Bærum igjen.

- Men dette er verre for en del av de andre lagene som kniver om posisjoner på tabellen. Prosenttabellen har jo alle klubbene vært med på å vedta, så da må det bli sånn. Men det er tilfeldig hvilke kamper som utgår, hvilke lag som møter hverandre i den perioden – og i en prosenttabell kan det ha mye å si, påpekte Centrum-coachen.

 

15 strake Bærum-seire

Centrum Tigers var ikke langt unna seier over Tromsø Storm søndag (67-74), men ble nok en gang sjanseløse mot Bærum, som tok sin 15. seier på rad i lagenes innbyrdes oppgjør.

De lyseblå har ikke tapt siden september 2016 (80-108), i Centrums andre gullsesong der Bærum likevel vant de to siste av de tre seriekampene.

Denne sesongens første møte endte med Bærum-seier 91-57 i oktober.

Centrum holdt følge i første periode i Nadderudhallen tirsdag (20-15), men midtveis i den andre rykket Bærum rett fra 27-21 opp i 38-21 med en fem-minutters 11-0-run som ble avsluttet med steal og påfølgende dunk fra Yannick Anzuluni.

Tredjeperioden var Bærums beste (31-14) og hjemmelaget ledet 78-41 før de siste ti minuttene. Så nådde de tresifret i sin tredje strake kamp da Stian Mjøs med sin 10. assist for dagen spilte fri Max Dahl Svendsen til 100-56 i sluttsekundene.

 

Alle scoret

Alle 10 Bærum-spillere scoret, med Prince Ali som toppscorer med 23 poeng og Sjur Dyb Berg med en double-double: 13 poeng og 11 returer pluss 5 assists. Yannick Anzuluni var lenge i showhumør og endte på 12 poeng, 7 assists og 3 steals, men havnet i foultrøbbel og satt mye på benken i de to siste periodene.

Hjemmelaget hadde en ny, solid skudd-dag og endte på 51 prosent treff på 3-poengerne: 14 av 27. Her hadde Prince Ali 3 av 3, Georg Helvik 2 av 2, David Nilssen 3 av 4 og Benjamin Alknes Cox 3 av 5. Sju forskjellige spillere traff treere, men for en sjelden gangs skyld ikke Stian Mjøs (0 av 4). Kapteinen briljerte i stedet med 10 assists.

 

- Kjempeoppløftende

Gledeligst var de to ’03-spillernes prestasjoner. Georg Helvik (nylig fylt 18) og David Nilssen (17) scoret henholdsvis 12 og 9 poeng og viste mye fint.

- De er gode, og det handler om å få muligheten. David har ikke spilt så mye, så jeg er kjempeglad for det han leverte. Han er en av dem som virkelig må være tålmodig og se når han kan få minutter. Vi har overflod av guarder, men han er kjempeoppløftende og én som kan sette åpne skudd, fastslo Mathias Eckhoff.

 

Guard-duoen dominerte

Hos Centrum scoret guardene Johan Flaa og Simon Midtvedt 39 av de 56 poengene. Flaa hadde i tillegg 5 returer og 4 assists og var igjen lagets bestemann. Gjestene traff dårlig (4 av 18 på 3-poengere) og pådro seg 24 turnovers.

Etter at Centrum og Bærum møtes 3. februar, skal lagene ut i hver sin viktige hjemmekamp: Bærum mot Frøya lørdag 6. og Centrum mot Nidaros Jets søndag 7. februar.

 

Poengscorere:

Bærum: Prince Ali 23, Sjur Dyb Berg 13, Yannick Anzuluni 12, Georg Forsdal Helvik 12, Benjamin Alknes Cox 9, David G. Nilssen 9, Stian Mjøs 8, Marcus Barnett 5, Gaute Haugen 5, Max Dahl Svendsen 4.

Centrum Tigers: Johan Flaa 23, Simon Midtvedt 16, Tarjei Bryn 6, Bendik Aunan 5, Herman L. Nordeide 2, Simen Anker-Olsen 2, Yannick Onifade 1, Moritz Anglero 1.