Vanskelig å nå opp til Ljubomir Camparas hookskudd, når ikke engang Johannes Dolven kommer høyt nok. Her legger Fyllingens 2,07 m lange center to av sine 25 poeng i Vulkanhallen. Centrum-spillerne nærmest i bildet er Georg Helvik og Giorgos Kotrotsios (nr 52), bak ser vi Bendik Aunan (delvis skjult).
FOTO: ERIK BERGLUND
Vanskelig å nå opp til Ljubomir Camparas hookskudd, når ikke engang Johannes Dolven kommer høyt nok. Her legger Fyllingens 2,07 m lange center to av sine 25 poeng i Vulkanhallen. Centrum-spillerne nærmest i bildet er Georg Helvik og Giorgos Kotrotsios (nr 52), bak ser vi Bendik Aunan (delvis skjult). FOTO: ERIK BERGLUND

Fyllingen reiste seg og vant

- Vi kom skjevt ut og Centrum var så gode at vi måtte gi 100 prosent for å vinne, sa Nikolas Skouen. Fyllingen lå under med 12 poeng, men kom tilbake og vant i Vulkanhallen.

Centrum Tigers – Fyllingen 66-75

Nidaros Jets – Frøya 57-80

Fyllingen har fått en tøff sesongstart, med skader på nøkkelspillere.

Mot Centrum Tigers manglet to av tre inside-kjemper:

Magne Fivelstad som fortsatt ikke er klar etter sin ankelskade og Peter Bullock, som nettopp er blitt far for fjerde gang og foreløpig ikke er med til bortekampene.

Det betydde fire guarder pluss 2,07 m lange Ljubomir Campara i startoppstillingen.

- Centrum har jo en veldig god «big man» i Johannes (Dolven), så vi merket fort at vi ikke hadde med Magne og Peter. Vi hadde lyst til å spare beina til Kongsberg-kampen i morgen, men kom skjevt ut. Centrum var så gode at vi måtte gi 100 prosent for å vinne, fastslo Nikolas Skouen.

 

4 av 4 på trepoengere

Hjemmelaget var bestemt på ikke å åpne like svakt som mot Ammerud og Kongsberg Miners. Centrum var på hugget fra start, med høyt tempo, aggressivt forsvar og ikke minst glimrende skyting.

Med to 3-poengere fra Moritz Anglero og én hver fra Simon Midtvedt og Georg Helvik hadde de burgunderrøde fire av fire på 3-erne og ledet 22-10 mot slutten av første periode.

De var 9 poeng foran ved pause (39-30), og Fyllingen sto i fare for å få sitt tredje tap på fire kamper. Men i tredje periode snudde alt.

 

Stoppet Centrum

Fyllingen skjerpet forsvaret og hjemmelaget slet stadig mer. Etter 24 poeng i førsteperioden og 15 i den andre, måtte de nøye seg med 11 poeng mot de mørkeblå i tredjeperioden.

Gjestene var ajour på 41-41 og gikk i ledelsen igjen for første gang siden åpningsminuttene da Nikolas Skouen plukket opp en angrepsretur og sørget for 47-46.

Centrum ledet igjen på 50-47 og på nytt da Georg Helvik satte inn 52-51 rett etter start i fjerdeperioden, men Fyllingen styrt av Nikola Vasojevic og med en nærmest ustoppelig Ljubomir Campara inside var i førersetet resten av kampen.

 

Campara matchvinner

Hjemmelaget kom innpå til 3 poeng flere ganger, også inne i sluttminuttet da Johannes Dolven reduserte til 66-69 i duell med Campara. Men gjestenes serbiske center avgjorde i praksis med en råsterk angrepsretur og scoring til fempoengsledelse, 71-66.

To straffetreff fra Nikolas Skouen og to fra Ljubomir Campara ga Fyllingen 9-poengsseier, 75-66.

 

Fra sone til mann-mann

Mest av alt var det forsvarsspillet som snudde kampen for bergenserne. Centrum åpnet med 4 av 4 på trepoengere, men traff bare én av de 17 siste i kampen.

- Vi hadde lyst til å spille sone for å spare beina litt, men de traff for mye, så vi gikk over til mann-mann, forklarte Skouen.

Ljubomir Campara var kampens store spiller med 25 poeng og 15 returer – og en matchvinner med scoringen i sluttsekundene.

Nikola Vasojevic hadde 16 poeng, 4 assists og traff alle sine tre 3-poengsskudd, mens Nikolas Skouen hadde 16 poeng og tre viktige, offensive returer.

Maurice Jones viste sin allsidighet med 11 poeng, 12 returer, 6 assists og en spektakulær dunk etter en baseline-drive, men skytingen hans trekker ned. Jones som traff 5 av 10 på 3-poengerne mot Gimle onsdag, hadde 0 av 8 på treerne i Vulkanhallen, 3 av 10 på 2-poengsskudd og 5 av 8 på straffer, der han åpnet med 1 av 4 og traff de fire siste og viktigste.

18-årige Georg Helvik var god fra start hos Centrum og endte på 22 poeng og 9 returer etter en solid kamp. Johannes Dolven leverte en ny, sterk dobbel-dobbel med 19 poeng og 15 returer i tillegg til 5 asssists, mens Simon Midtvedt noterte seg for 8 assists i kampen.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Georg Helvik 22, Johannes Dolven 19, Giorgos Kotrotsios 8, Moritz Anglero 6, Simon Midtvedt 5, Bendik Aunan 4, Marcus Barnett 2.

Fyllingen: Ljubomir Campara 25, Nikolas Skouen 16, Nikola Vasojevic 16, Maurice Jones 11, Karl Otabor 6, Christian Mikkelsen Skagen 1.

 

Frøyas tredje strake

Etter 79-56 over et skadesvekket Fyllingen og 92-72 over Tromsø Storm, tok Frøya sin tredje seier med klare sifre: 80-57 over Nidaros Jets.

Hjemmelaget startet friskt i Trondheim Spektrum, var foran 18-15 etter første periode og holdt godt følge til tidlig i tredje periode, 33-38. Da fikk Frøya inn en 11-0-run og kunne kontrollere resten av kampen.

Christian Tøfte hadde en ny, sterk kamp for Nidaros Jets og endte på 7 poeng, 12 returer og 6 assists.

Wayne Stewart var banens ledende spiller med 24 poeng og 12 returer – og traff 3 av 4 trepoengere. 18-årige Jørgen Lamo var likevel dagens mann hos Frøya med sine 14 poeng, 7 steals (!), 5 returer og 3 assists.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Max Dahl Svendsen 11, Brage V. Sørensen 11, Mats Selboe 7, Christian Tøfte 7, Mikkel Aarnes 7, Mihajlo Krivokapic 5, Torkel Westby 4, Arne Marius Grevskott 3, Mateusz Nilsen 2.

Frøya: Wayne Stewart 24, Johan Flaa 14, Jørgen Lamo 14, Juan Ferrales 8, Edvard Aamodt Kristiansen 7, Faris Verlasevic 6, Corey Brown 4, Hamewend Arif 3.