NBBF BLNO Magne Fivelstad Centrum-F.jpg
Magne Fivelstad (i skuddet) og Evan Harris var sentrale da Fyllingen slo Ammerud 83-77 i sesongens første BLNO-kamp. Bildet er fra bortekampen mot Centrum Tigers i Vulkanhallen i februar.

Fyllingen holdt unna for Ammerud

Fyllingen tok sesongens første BLNO-seier, men Ammerud overrasket positivt.


Fyllingen – Ammerud 83-77

- Vi vant jo, og hadde flere gode perioder, men også noen ekstremt dårlige, oppsummerte Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye etter at laget hans hadde holdt unna for Ammerud i sluttfasen.

Det svingte både i score og prestasjoner i åpningskampen i Fyllingsdalshallen, der Ammerud ledet med 6 poeng midtveis i andre periode (33-27) og holdt seg foran til pause (40-38), før hjemmelaget fikk inn en 10-0-run fra start i tredje periode og aldri ga fra seg ledelsen.

- Det er tidlig i sesongen og gutta har ikke spilt så mye sammen. Men vi lærer for hvert minutt, sa den tidligere toppspilleren.

Likevel var Ndiaye misfornøyd med spesielt forsvarsspillet. Ammeruds 180 cm høye pointguard Ilarion Bonhomme fikk herje med driver under kurven, ble toppscorer med 27 poeng og plukket ned flest returer i kampen – 10!

-Han imponerte, er utrolig rask og har et veldig bra førstesteg – og det er spinnvilt at en så liten spiller kan ta 10 returer. Men sett fra vår side er det defensive altfor dårlig, presiserte Fyllingens nye hovedtrener.

 

- Best trent i BLNO!

39-årige Orji Okoroafor skapte også store problemer for hjemmelaget, og ble nest-toppscorer for Ammerud med 21 poeng etter 4 av 7 på 3-poengere.

-Den best trente spilleren i BLNO, sa Calix Black Ndiaye. – Men jeg måtte ta det med spillerne våre. «Her kommer en 39 år gammel mann og dreper oss», sa jeg.

- Haha, sa han det ja, kommenterer Orji Okoroafor.

- Men jeg vil si det er de unge spillerne på laget som holder meg ung, og det er jo utrolig gøy å spille basket, fastslår Ammerud-guarden.

 

- Fint å være underdog

Laget fra Oslo Øst er tippet å havne i nedre halvdel og måtte slåss for å unngå kvalifisering etter sesongen, men leverte en oppløftende åpningskamp.

- Det er alltid fint å være underdog, og det er små justeringer vi må gjøre for å kunne holde hele veien inn. Tatt i betraktning at det var første kampen og at vi har mange nye spillere, var det mye bra, mener Okoroafor.

Mens Fyllingens nye importer har vært i Bergen i flere uker, ankom Ammeruds nye amerikaner Armani Cotton så sent som mandag. Og brukte lang tid på å komme i gang. Men etter hvert presenterte den 201 cm høye forwarden seg, la fire 3-poengere og endte på 14 poeng.

 

Ledet med 16 poeng

Hos Fyllingen åpnet Kenneth Carpenter kampen glimrende, men bommet noen enkle skudd og kom litt ut av det.

Så var den tidligere Cleveland State-guarden toneangivende da Fyllingen opparbeidet seg ledelsen for godt og gikk opp i en 16 poengs ledelse (62-46) like før slutt i tredje periode, med blant annet tre 3-poengere.

Ammerud kom tilbake igjen og var bare 3 poeng bak (73-70) etter en 3-poenger fra Andreas Isaksen fem minutter før slutt, men Vilius Sumskis satte inn 75-70, Carpenter gikk på break og dunket inn 77-70 og den amerikanske pointguarden fintet seg fri og traff utenfra til 79-70. Før to inside-pasninger til 213 cm høye Sumskis gjorde slutt på all spenning: 83-70 og alt Ammerud kunne gjøre i sluttminuttene var å pynte på sluttresultatet.

 

Viste potensialet

Kenny Carpenter var hjemmelagets mestscorende spiller med 26 poeng til tross for at han ikke leverte noen optimal kamp, og det sier mye om potensialet og hva den 196 cm høye guarden kan lande på i snitt-score i sesongen.

Evan Harris endte på 15 poeng og Magne Fivelstad og Vilius Sumskis på 14, men Fyllingen kan utvilsomt benytte seg mer av høydefordel enn de gjorde i åpningskampen.

- Hele greia var jo at vi skulle bruke de fordelene vi hadde, og vi fikk satt opp et nytt spill som ga Vilius ballen rett under kurven der han er lang og sterk og nesten umulig å stoppe, forklarer Calix Black Ndiaye.

Begge lagene skal ut i nye kamper i Bergen lørdag: Fyllingen mot Centrum Tigers og Ammerud mot Frøya.

 

Poengscorere Fyllingen:

Kenneth Carpenter 26, Evan Harris 15, Magne Fivelstad 14, Vilius Sumskis 14, Nestor Lasuncion 8, Karl Otabor 3, August Kristiansen 3.

Poengscorere Ammerud:

Ilarion Bonhomme 27, Orji Okoroafor 21, Armani Cotton 14, Andreas X. Isaksen 6, Janis Prilins 6, Ouzhan Farzaneh 3.