Cam Gregory herjet med Simon Emil Jensen og Gimle og endte på 23 poeng og 12 returer i onsdagens toppkamp. 2,03-forwarden som var Allstar og reboundkonge i ligaen da han spilte for Tromsø Storm er en viktig årsak til at Frøya nå fremstår som en seriøs kandidat til seriemesterskap og NM-tittel. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Espen Fjærestad, Lars Fredrik Espe og Juan Ferrales.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Cam Gregory herjet med Simon Emil Jensen og Gimle og endte på 23 poeng og 12 returer i onsdagens toppkamp. 2,03-forwarden som var Allstar og reboundkonge i ligaen da han spilte for Tromsø Storm er en viktig årsak til at Frøya nå fremstår som en seriøs kandidat til seriemesterskap og NM-tittel. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Espen Fjærestad, Lars Fredrik Espe og Juan Ferrales. FOTO: NICHOLAS NORENG

Frøya utfordrer nummer én

Frøya grep sjansen og ble for store og for gode for et Gimle-lag som manglet tre av sine fremste profiler.

Gimle – Frøya 60-84

Et Gimle-lag uten Milovan Savic, Mikkel Kolstad og Eivind Lamo holdt følge til langt ut i andre periode i Gimlehallen, ledet siste gang på 24-23 og var 2 poeng bak på 32-34, begge ganger etter at Espen Fjærestad hadde prikket inn en trepoenger.

Men Audun Eskelands menn ble både for små og veike under kurvene og for dårlige til å skyte mot et Frøya-lag ledet av fire importspillere som til sammen sto for 73 av lagets 84 poeng.

Med seieren klatret Frøya til topps i Firi-ligaen, mest på grunn av antall kamper. I praksis er Gimle med to tap (12-2) fortsatt laget utfordrerne må jage, men nå er Frøya (13-3), Fyllingen (10-4) og Kongsberg Miners (9-5) på skuddhold.

Det står om seriemesterskap og medaljer, men også om best utgangspunkt og hjemmebanefordel gjennom NM-sluttspillet i mars og april.

 

– Klart de er svekket

– Vi er selvfølgelig storfornøyde med å vinne, og Gimle har et sterkt og dypt lag selv uten de tre. Samtidig er det klart at de er svekket og at livet blir lettere for Cameron (Gregory) når han får slippe å spille mot Savic, erkjente Frøya-trener Baard Stoller.

Etter 37-32 ved halvtid dro gjestene fra tidlig i tredje periode i Gimlehallen. Juan Ferrales var på banen igjen etter foultrøbbel tidlig i kampen, styrte fra pointguard og la en trepoenger som satte i gang Frøya.

Det avgjørende rykket sørget Faris Verlasevic for med tre strake trepoengere til 67-44 mot slutten av perioden. Bosnieren traff 4 av 8, Ferrales hadde 2 av 3, men Frøya som lag ikke bedre enn 8 av 22.

 

Gregory ruvet

Samtidig dominerte de gulkledde under kurvene, der spesielt 2,03 m lange Cam Gregory var ustoppelig og endte på 23 poeng og 12 returer, mens allrounderen Wayne Stewart hadde 20 poeng og 12 returer.

Med så dårlige vilkår inside, var Gimle nødt til å treffe utenfra – men det gjorde de aldri. Med 22 prosent på trepoengere (6 av 27) og 41 på topoengsskudd (16 av 39) kunne ikke hjemmelaget vinne.

 

Savic og Kolstad tilbake om to uker?

Alt vil nødvendigvis bli bedre når Milovan Savic og Mikkel Kolstad er tilbake fra henholdsvis fotskade og brudd i ansiktet. Eivind Lamos hofteskade kan ta lengre tid.

– Milovan og Mikkel håper vi å ha tilbake om et par uker, Eivinds hoftesituasjon må vi bare se an, fortalte Audun Eskeland.

Han visste det ville bli en vanskelig toppkamp, men hadde likevel ventet seg mer av Gimle-laget. 

– Direkte pinlig

– Det fins måter å tape på, og dette var direkte pinlig. Frøya var bra, men dårlig kroppsspråk og lav innsats er ikke noe vi vil assosiere oss med. Vi beveger ikke ballen rundt og det ser ut til å smerte spillerne å sprinte over gulvet. Vi setter ikke gode screener, vi kommer ikke inn i riktig struktur, bruker flere sekunder på inbound og og spiller dermed konsekvent mot tett forsvar. 

– Vi gjør rett og slett det motsatte av det vi skal, og det går på innstilling og vilje, det handler kun om karakter, fastslo Gimle-treneren.

 

Flere toppkamper i januar

Onsdagens Frøya-seier betyr at Firi-ligaen er vidåpen før innspurten de to siste månedene. Toppkampene kommer på rad og rekke i januar.

– Vi har Ammerud og Bærum, to kamper mot Kongsberg og et nytt møte med Gimle, oppsummerer Baard Stoller.

Fyllingen og Frøya får begge besøk av Ammerud førstkommende helg, før en ny bergensduell med Gimle – Fyllingen onsdag 12. januar.

Søndag 16. står Kongsberg Miners – Gimle og Frøya – Bærum på programmet, søndag 23. er det Kongsberg – Frøya og onsdag 26. det tredje møtet mellom Gimle og Frøya, igjen i Gimlehallen. Her står det 1-1 i innbyrdes etter at Gimle vant første kamp 17. november, 85-61.

 

Stranger-Johannessen tilbake

Frøya har fortsatt Edvard Aamodt Kristiansen (19) på skadelista, mens Ulrik Stranger-Johannessen (22) er tilbake fra Spania og vil forsterke laget i serieinnspurten og sluttspillet.

– Ulrik er i trening, men han skal få bruke et par uker på å komme i gang igjen før han blir med i spillertroppen til kampene, understreker Baard Stoller.

 

Poengscorere:

Gimle: Lars Fredrik Espe 14, Bryan Coleman 12, Espen Fjærestad 12, Jørgen Odfjell 9, Ali Ouakkaha 8, Kristoffer Gjerde Sætren 3, Simon Emil Jensen 2.

Frøya: Cam Gregory 23, Wayne Stewart 20, Faris Verlasevic 18, Juan Ferrales 12, Johan Flaa 7, Stefanos Makariadis 3, Ionas Berg Garras 1.