Wayne Stewart førte an i Frøyas 17-0-run som avgjorde kampen i Oppsal Arena. Her er det fra venstre Giorgos Kotrotsios, Moritz Anglero (bak) og Simon Midtvedt som må gi tapt for gjestenes allsidige amerikaner. Til venstre i bildet ser vi Edvard Aamodt Kristiansen og bak til høyre Johannes Dolven. FOTO: ERIK BERGLUND

Frøya spurtet til ny seier

Centrum Tigers og Johannes Dolven hadde lenge overtaket i Oppsal Arena, men anført av Wayne Stewart, Juan Ferrales og eks-Tiger Johan Flaa avgjorde Frøya alt med en 17-0-run i fjerde periode.

Centrum Tigers – Frøya 66-77

Asker Aliens – Fyllingen 103-92

Nidaros Jets – Kongsberg Miners 73-86

Nok en gang vant Frøya en jevn kamp i sluttminuttene – og nok en gang klarte ikke Centrum Tigers helt å stå distansen.

Hjemmelaget styrte lenge, ledet med 8 poeng på det meste (29-21) og for siste gang da Johannes Dolven satte inn 60-58 tre minutter ut i fjerdeperioden.

Så stoppet det helt opp for Centrum: De neste fire minuttene vant Frøya 17-0, med driver fra Juan Ferrales og Wayne Stewart og to trepoengstreff fra Johan Flaa.

- Det går vel på erfaring, den Centrum mangla litt i fjor da jeg var der og den de kanskje manglet litt nå også, mente Johan Flaa.

Tøffere mot Bærum

22-åringen er blitt sentral på guardplass i et Frøya-lag som i likhet med Asker Aliens og Kongsberg Miners tok sin fjerde seier på fire kamper i Firi-ligaen. Også Gimle er ubeseiret, etter sine to første kamper.

- Vi ble litt over-aggressive i tredje periode, men fikk kontroll. Så begynte vi å treffe på skudd og kunne samle oss mellom hver scoring, forklarte Flaa.

I de fire første kampene har Frøya slått et skadesvekket Fyllingen og deretter Tromsø Storm (2-4), Nidaros Jets (1-6) og Centrum Tigers (1-6). Allerede søndag blir det tøffere, når Bærum (3-1) er motstandere i Nadderudhallen.

- Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, så vi får ta en kamp om gangen og prøve å ta nye steg. Bærum vil gi oss andre utfordringer, men vi gleder oss til kampen, forsikret Oppsal-gutten etter møtet med sine tidligere lagkamerater.

Dolven dominerte

Centrum Tigers løftet seg kraftig etter nedturen mot Nidaros Jets (53-84) forrige helg selv om det ble et nytt tap.

Johannes Dolven endte på 23 poeng og 20 returer og var spilleren Frøya lenge slet med å stoppe. Den 2,02 m lange forwarden herjet under kurven, men traff også utenfra – inkludert 2 av 2 på trepoengere.

25-åringen var også spillpunktet som fordelte baller ut til skyttere.

Hjemmelaget holdt tempo og underholdt med mye bra angrepsspill i tre og en halv periode.

- Vi fulgte game-planen bra, gjorde justeringer som vi skulle, traff skudd og hadde lagspill og «confidence», fastslo Inge-Aleksander Kristiansen.

- Men så er det enten at det går tomt eller at alvoret tar oss litt. Vi spilte oss til gode skudd på slutten også, men traff ikke lenger. Men har vi like stor progresjon til neste gang, blir det bra, understreket Centrum-coachen.

Helvik snart tilbake

De burgunderrøde måtte igjen spille uten Georg Helvik, som var så viktig i de første kampene. 18-åringen sliter ennå etter et overtråkk, men regner med å være tilbake i spill til «revansj»-oppgjøret mot Nidaros Jets i Trondheim 6. november.

Selv uten Helvik vant Centrum returstatistikken 46-38, mye takket være Dolvens 20 returer. Pointguard Juan Ferrales hadde flest hos Frøya, 11.

Bendik Aunan var også solid hos hjemmelaget med 11 poeng og 8 assists, mens Simon Midtvedt endte på 15 poeng etter 3 av 7 på trepoengere.

Frøyas ledende spiller var igjen Wayne Stewart som noterte seg for 22 poeng og 7 returer.

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johannes Dolven 23, Simon Midtvedt 15, Bendik Aunan 11, Giorgos Kotrotsios 7, Øyvind Torsetnes 7, Moritz Anglero 3.

Frøya: Wayne Stewart 22, Juan Ferrales 14, Johan Flaa 13, Edvard Aamodt Kristiansen 7, Hamewend Arif 6, Jørgen Lamo 6, Faris Verlasevic 5, Corey Brown 4.

Ustoppelig Asker-kvartett

Fyllingen holdt følge med Asker Aliens til midtveis i tredje periode, men på stillingen 55-55 scoret hjemmelaget 8 strake poeng og fikk et avgjørende forsprang.

Det var spesielt fire Asker-spillere gjestene aldri greide å stoppe: Stian Emil Berg, Joshua Hart, Aksel Bolin og Roy Nwachukwu scoret alle over 20 poeng og til sammen 96 av lagets 103.

Berg med 31 poeng og 6 assists og Bolin med 21 poeng, 8 returer, 3 assists, 3 steals og 2 blokker var kampens mest effektive spillere.

Hos Fyllingen var Nikolas Skouen i storslag og endte som kampens toppscorer med 33 poeng etter 5 av 10 på trepoengere.

Mens Asker tok sin fjerde strake seier, har Fyllingen tapt 4 av sine 6 første kamper før de møter Ammerud (1-3) søndag.

Asker Aliens: Stian Emil Berg 31, Joshua Hart 23, Aksel Bolin 21, Roy Nwachukwu 21, Oliver Bergstad 4, Niklas Sandström 3.

Fyllingen: Nikolas Skouen 33, Magne Fivelstad 16, Ljubomir Campara 15, Maurice Jones 13, Nikola Vasojevic 7, Jacob Røysland 5, Karl Otabor 3.

Bil-dramatikk for Kongsberg Miners

For Kongsberg Miners ble dagen før kampen mot Nidaros Jets dramatisk. På turen til Trondheim fredag kveld kjørte én av bilene med Miners-spillere av veien i nærheten av Hjerkinn. Fire spillere ble sendt til sykehus, tre ble raskt utskrevet og to spilte kampen mot Jets lørdag. Fjerdemann var lørdag kveld ennå på sykehuset.

- Det var en sjokkerende hendelse, men vi valgte å gjennomføre kampen. Spillerne ville det, for å få det ut av systemet, forklarer Henrik Aabelvik, som var Miners-coach mot Nidaros.

Kongsberg Miners la grunnlaget for seieren (86-73) i første periode, med 25-15. Ledelsen var oppe i 17 poeng før Nidaros kom innpå til 6 poeng (40-46) tidlig i tredje periode.

- Vi hadde vel kontroll, men jeg ser vi er prega av det som skjedde. Likevel samler vi oss bra, mente coach Aabelvik etter lagets fjerde seier på fire kamper.

Marin Mornar var kampens store spiller med 19 poeng, 11 returer, 6 assists, 4 steals og 3 blokker.

Ognjen Nisavic var toppscorer med 25 poeng og hadde 7 assists, mens Valen Tejada imponerte med 22 poeng (4 av 6 på trepoengere), 4 steals og 4 assists.

Christian Tøfte noterte seg for en ny double-double med 16 poeng og 10 returer, mens Brage Sørensen endte på 11 poeng og 10 returer.

Max Dahl Svendsen kom sterkt utover i kampen og ble lagets mestscorende med 17 poeng og i tillegg hadde 7 returer.

Nidaros Jets: Max Dahl Svendsen 17, Christian Tøfte 16, Brage V. Sørensen 11, Arne Marius Grevskott 9, Mats Selboe 6, Torkel Westby 6, Mihajlo Krivokapic 4, Mateusz Nilsen 4.

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 25, Valen Tejada 22, Marin Mornar 19, William Lybæk 10, Oliver Bojang Visnes 5, Matias Save 3, Torgrim Sommerfeldt 2.