Yannick Anzuluni skaffer seg plass, men idømmes en av sine to offensive feil i kampen for måten han frigjør seg fra Bendik Aunan (til venstre) på. Bærums kongolesisk-kanadiske forward endte på 11 poeng og 9 returer i løpet av bare 18 minutter før han måtte ut med fem feil. Til høyre i bildet er kampens toppscorer Magnus Midtvedt (22 poeng), til venstre ser vi Tarjei Bryn. FOTO: ERIK BERGLUND

Forsterkes med USA-import

Bærum vant som forventet og enkelt mot Centrum Tigers, men skal bli enda bedre. En amerikansk guard er på vei inn.

Bærum – Centrum Tigers 91-57

- Han skal bli klarert av lege først. Hvis det går bra, får vi en dynamisk, lang guard som kan være vingspiller og fylle alle 1-2-3-rollene for oss. Det vil uansett ta minst seks uker før han er spilleklar her.

Det fortalte Mathias Eckhoff etter at Bærum hadde tatt sin andre seier for sesongen, etter 97-83 over Fyllingen i første seriekamp.

Dermed er de lyseblå topp sammen med Asker Aliens, Kongsberg Miners og Frøya. Allerede søndag venter tøff motstand når Gimle kommer på besøk til Nadderudhallen.

Kort prosess: 19-0-run

Centrum Tigers var heller ikke denne gang i stand til å gi Bærum kamp om seieren. Simon Midtvedt sto for den første scoringen med en 3-poenger, men så gikk Bærum rett til 19-3 før det var spilt seks minutter.

Resten av oppgjøret ble uspennende og var uten nerve. Med 91-57 tok Bærum sin 14. seier på rad mot Centrum, og i de 13 siste har Oslo-laget aldri vært nærmere enn 13 poeng, to ganger.

Forrige Centrum-seier var 108-80 i september 2016, for drøyt fire år siden – i den andre av Centrum Tigers gull-sesonger. Bærum vant de to siste seriekampene den sesongen, men Centrum Tigers endte som norgesmestre etter å ha slått Gimle i finalen.

- Siste gang vi blir blåst av banen

Nå fikk Centrum sitt tredje strake tap. Etter 74-80 borte mot Tromsø Storm i åpningen, er det blitt klare tap for Asker Aliens (55-89) og Bærum.

- Vi er veldig skuffet etter de to siste kampene og klare for å komme tilbake. Det skal være siste gang vi blir blåst av banen nå, mener Magnus Midtvedt. Lagkapteinen gjorde jobben i Nadderudhallen og endte på 22 poeng og 11 returer (med 9/9 på straffer), mens lillebror Simon hadde 13 poeng.

- Men all ære til Bærum. De er veldig gode når de kjører sine systemer, de er godt drilla og lojale og svingt ballen. Det gjør det vanskelig å spille forsvar mot dem. Vi prøver å gjøre det samme offensivt, men de mikser mye forsvar som vi ikke klarer å lese, og så blir vi stressa, forklarer 30-åringen.

Mathias Eckhoff var brukbart fornøyd med kampen.

- Kjempefin øving for oss, og alle får meningsfylte minutter, var Bærum-trenerens konklusjon.

Tre 3-poengere på ett minutt

For hjemmepublikum var det morsomst i åpningsminuttene – og da Anders Lislevatn Landenget (15 poeng) prikket inn tre strake 3-poengere på 1:02 i slutten av kampen, Bærums tre siste scoringer.

Stian Mjøs ble mestscorende med 19 poeng, mens Sjur Dyb Berg hadde 17 poeng, 9 returer, 4 assists og 3 steals.

Yannick Anzuluni rakk også å briljere før han måtte ut med fem feil før tredjeperioden var halvspilt. På 18 minutter hadde kongoleser-kanadieren 11 poeng, 9 returer og 4 assists.

10 offensive feil

Bærum kom opp i 10/26 på 3-poengere etter Anders Lislevatn Landengets tre treff på slutten, mens Centrum skjøt uvanlig svakt: 4 av 25, bare 16 prosent treff på 3-erne.

Kampen bød ellers på noe i nærheten av BLNO-rekord i offensive feil: 10, hvorav 7 til hjemmelaget Bærum.

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 19, Sjur Dyb Berg 17, Anders Lislevatn Landenget 15, Yannick Anzuluni 11, Gaute Haugen 8, Vetle Paulsen 6, Max Dahl Svendsen 5, Georg Helvik 4, Benjamin Alknes Cox 3, Marcus Barnett 3.

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 22, Simon Midtvedt 13, Johan Flaa 6, Tarjei Bryn 5, Sigurd Sandlie 4, Fredrik Bratvold 3, Bendik Aunan 2, Øyvind Torsetnes 2.