NBBF BLNO Robert Hubbs K-Frøya.JPG
Frøya og Ognjen Nisavic leverte en 20-2-run som fikk laget opp på 87-87 tre minutter før slutt, men Robert Hubbs og Kongsberg Miners beholdt roen og sikret finaleplassen. Hubbs ble toppscorer i begge semifinalene med henholdsvis 20 og 26 poeng, bildet er fra lørdagens kamp i Kongsberghallen. Til venstre ser vi Nikola Vasojevic, til høyre Arne Ingebrigtsen.

For en finish Frøya

Frøya lå 20 poeng bak, men nektet å gi seg og rystet Kongsberg Miners i fjerdeperioden.
 

Frøya – Kongsberg Miners 94-98 (0-2)

- Det var en ubehagelig følelse, og vi så ikke for oss at Frøya skulle komme tilbake på den måten, erkjente Miners-trener Lars Gunnar Sønsteby etter at det som så ut til å bli en komfortabel semifinaleseier endte i et nytt basket-drama i Frøya Arena.

I den tredje kvartfinalen mot Fyllingen avgjorde Nikola Vasojevic til 106-104 med en lang og desperat 3-poenger i aller siste sekund. I semifinale to lå Frøya 20 poeng bak på det meste (42-62) og med 18 (67-85) tidlig i 4. periode da lagets opphenting begynte.

Tre minutter før la Ognjen Nisavic kveldens lengste 3-poenger rett i kurven til 87-87 etter at hjemmelaget hadde rystet tittelforsvarerne og seriemestrene Miners med en 20-2-run!

 

Ferrales og Hudgins utvist

Gjestene mistet Juan Ferrales etter én teknisk og én usportslig feil allerede i tredje periode, og måtte også klare seg uten Aly Hudgins i sluttminuttene etter at forwarden pådro seg sin femte feil.

- Samtidig hadde vi folk igjen på banen vi vet kan avgjøre kamper. Vi følte vi hadde hatt litt stang-ut, men tok en timeout og fikk snakka ut om ting, forteller Lars Gunnar Sønsteby.

Miners fikk overtaket igjen da Petar Kutlesic tok en offensiv retur og sendte laget foran med 90-87 etter en «and one»-situasjon, og så ble Frøya jagende etter i de siste to minuttene.

Vasojevic reduserte til 90-92 med en 3-poengssituasjon, Nisavic til 92-94 og Nisavic igjen til 94-95 etter at Kutlesic og Chris-Ebou Ndow hadde scoret for gjestene.

Men bare 15 sekunder gjensto, Frøya måtte stoppe klokka og sendte Robert Hubbs til straffelinja. Toppscoreren satte begge til 97-94 for Miners, og hjemmelaget trengte en 3-poenger. Det endte i stedet i en turnover og et straffetreff fra Nicolai Østbye: 98-94 til Kongsberg Miners som sikret finalekamper mot Gimle.

 

Viste karakter og laget show

- Vi var fast bestemt på ikke å legge oss ned og dø etter den dårlige starten vi hadde, presiserte Arne Ingebrigtsen. Frøya-kapteinen bidro sterkt til opphentingen, med 4/5 på 3-poengere, alle i de to siste periodene – inkludert den viktige til 84-87.

- Det var gøy at vi klarte å vise karakter og komme tilbake på den måten, og vi fikk iallfall laget litt show. Men det var surt ikke å kunne «close» det ut, sa Ingebrigtsen.

Kongsberg overkjørte Frøya i starten av alle de tre første periodene: 17-3 i den første, 11-0 i den andre og 7-0 i den tredje. Det svinger på flere måter for Frøya.

- At vi kommer tilbake, har først og fremst med å gjøre at vi skjønner alvoret og gir et ekstra push. Og når vi begynner å nærme oss i fjerde periode, øker energien. Så må vi også ta i betraktning at Ferrales måtte ut i tredje periode og at Hudgins forsvant med fem feil, det hjalp oss også litt. Men all ære til Kongsberg som klarte å holde hodet kaldt da vi hadde tatt inn hele ledelsen deres, det viser at de har sterk psyke, fastslo Frøya-kapteinen.

 

Fem seire, alltid jevnt

Med seieren har Kongsberg Miners vunnet alle de fem kampene mot Frøya denne sesongen, med henholdsvis 4, 7, 17, 8 og 4 poeng. Både første og siste kamp endte med sifrene 98-94. De aller fleste kampene har vært helt jevne, men Kongsberg anført av Robert Hubbs og Chris-Ebou Ndow er blitt for sterke i sluttminuttene.

Hubbs var glimrende også i den andre semifinalen, med 26 poeng og 11 returer – og viste sin allsidighet i angrep med driver, solid skyting og dunker.

Ognjen Nisavic var igjen Frøyas fremste angrepsvåpen og endte på 32 poeng etter 4/11 på 3-poengere og mange tøffe driver. Arne Ingebrigtsen med 4/5 og Haakon Heradstveit med 3/5 imponerte igjen fra 3-poengsland, og 18-årige Heradstveit har gjort mye ut av sine innhopp gjennom hele sesongen og vist seg som en meget habil 3-poengsskytter.

 

Første finale torsdag

Mens sesongen er over for Frøya, gjør Kongsberg Miners seg klare til NM-finaler mot Gimle – i Kongsberghallen torsdag 4. april med retur i Gimlehallen mandag 8. og en eventuell tredjekamp torsdag 11. på Kongsberg.

- Det er morsomt å være i finale og artig med nummer 1 mot nummer 2, de to mest stabile lagene denne sesongen, mener Lars Gunnar Sønsteby.

Gimle vant de to første seriekampene i fjor høst (93-82 hjemme og 67-63 i Kongsberghallen), mens Miners tok den tredje med sifrene 81-80 hjemme på Kongsberg i februar.

- Jeg frykter mest intensiteten deres. Klarer vi ikke å matche den, har vi et problem. De har et veldig bra lagmaskineri, de er tøffe og vi må heve oss betraktelig fra disse kampene mot Frøya. Vi har en vanvittig offensiv eksplosivitet, men må kutte ned på feil i forsvar, understreker Miners-treneren.

 

Poengscorere i Frøya – Kongsberg:

Frøya: Ognjen Nisavic 32, Arne Ingebrigtsen 12, Nikola Vasojevic 12, Marcus Larsson 10, Haakon Heradstveit 9, Junior Lomomba 9, Peter Bullock 6, Odd-Olav Aga 2, Edmunds Gabrans 2.

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 26, Juan Ferrales 16, Aly Hudgins 15, Max Richardson 14, Chris-Ebou Ndow 13, Petar Kutlesic 7, Nicolai Østbye 7.