NBBF BLNO Nikola Vasojevic Fyl-Frøya.JPG
​Nikola Vasojevic var sentral med 17 poeng og 7 assists og la den avgjørende 3-poengeren "at the buzzer" da Frøya slo ut Fyllingen med sifrene 106-104 i den tredje NM-kvartfinalen. Her er den serbiske guarden i en drive mot Brede Raa Ellingsen i den andre kvartfinalen onsdag.

Følte at skuddet var godt

Nikola Vasojevic sendte Frøya til himmels og til semifinale med sin 3-er i siste sekund.
 

Frøya – Fyllingen 106-104 (2-1)

- Jeg har vel gjort noe lignende en gang før, men det var på skolelaget for mange år siden. Og jeg har aldri avgjort en så viktig kamp noen gang, sa den 33-årige serbiske guarden.

- Da Arne (Ingebrigtsen) spilte inn ballen løp jeg så fort jeg kunne opp banen og visste jeg bare måtte ta skuddet. Jeg kan ikke akkurat si jeg var sikker på at ballen skulle gå oppi, men jeg følte at skuddet var godt, fortalte Vasojevic, som jublet ellevilt da ballen gikk i kurven og fikk en hale av Frøya-spillere etter seg ute på banen.

I en intens og nervepirrende kvartfinale skiftet ledelsen 17 ganger, og tilskuerne i Frøya Arena fikk oppleve sesongens mest dramatiske finish.

Etter at Frøya hadde vært foran med 7 poeng (96-89) med 3:30 igjen å spille, kom Fyllingen tilbake – og Magne Fivelstad både utlignet til 96-96 og ga gjestene ledelsen 100-98.

Men 47 sekunder før slutt satte 18-årige Haakon Heradstveit sin tredje 3-poenger og utlignet til 101-101, etter Ognjen Nisavic' 10. assist for kvelden.

Så ble Nikola Vasojevic sentral  i begge ender av banen.

Først feilet han Magne Fivelstad, som la begge sine straffer (101-103), så tok han en lang retur og drivet inn en ny utligning (103-103), med 12 sekunder igjen.

Fyllingen tok timeout, hadde ballen og spilte et smart angrep: Evan Harris fikk innspillet, ble feilet av Vasojevic igjen (4. feil) og tildelt to straffer. Harris bommet den første, men traff den andre: 103-104 på tavla og 3,5 sekunder igjen å spille av kvartfinale tre.

 

- Glede, følelser, slit

- Jeg tenker litt at kampen er over, men tar «inbounden» til Nikola raskt og ser at han løper opp og slipper ballen, og at det er en god sjanse til at den skal gå oppi, sa Arne Ingebrigtsen.

I fjor på samme tid var det Fyllingen som vant en jevn og spennende tredje NM-kvartfinale hjemme mot Frøya, 110-104.

Nå gikk tilfeldighetene og de små marginene Frøyas vei.

- Å vinne på den måten smakte utrolig godt, men jeg er helt utladet nå. Det er så mye glede og følelser som kommer når det siste skuddet treffer, så mye slit og spesielt når de slo oss i tredjekampen i fjor, presiserte Frøya-kapteinen.

 

3-poengsshow: 30 treff

Fyllingen gikk sterkt ut og ledet 11-2 i Frøya Arena, men hjemmelaget kom raskt tilbake og var første gang foran på stillingen 17-16 etter en stepback-3-poenger fra Arne Ingebrigtsen.

Ognjen Nisavic har vært sengeliggende med sykdom siden kamp to, men kom etter hvert i sitt vante sig.

Serberen som var Fyllingens matchvinner i kvartfinalene mot Frøya i fjor, storspilte utover i kampen og endte på 32 poeng og 10 assists.

Han traff fem 3-poengere, men nettopp 3-poengsskytingen fra begge lag bidro til underholdningen:

Frøya satte 16 av 37 (43 prosent), men Fyllingen var enda råere med sine 14 av 26 (53 prosent), anført av Brede Raa Ellingsen (6/9) og Marius Sumskis (6/11). Spesielt litauerens rekke av treff utover i fjerdeperioden var imponerende, og sendte gjestene opp i ledelse 89-88.

Mest oppsiktsvekkende var likevel kanskje Haakon Heradstveits innhopp og 3/5 på 3-poengere, flere av dem på viktige tidspunkt i kampen – spesielt den siste til 101-101.

- Vanvittig tøft gjort av en 18-åring, understreker Arne Ingebrigtsen.

 

- Går ut med hodet hevet

For Fyllingen var det naturligvis en sur avslutning på sesongen – å bli utslått i aller siste sekund av kvartfinalen.

- Veldig, veldig kjipt for oss, men en utrolig kvartfinale. Og vi føler vi kan gå ut med hodet hevet og at vi virkelig er kommet oss på beina og har levert i disse kampene, sa lagets spillende trener, Karl Otabor.

Et skadeforfulgt Fyllingen tapte sine åtte første kamper etter jul, men har løftet seg i sesongavslutningen og spesielt i de tre kvartfinalene mot Frøya.

- Akkurat det skuddet som avgjør er jo flaks, men Frøya var i en situasjon til å vinne, så sånn sett var det jevnt og kunne gått begge veier, og det vippet i deres favør. Det er vondt å være ferdig, men vi ga dem en «helsikes» kamp, presiserte Otabor.

Det Fyllingen hadde minst grunn til å være fornøyd med, og som laget isolert sett tapte kvartfinalen på, var straffeskytingen. Gjestene traff bare 18 av 30 straffer (60 prosent), mot Frøyas 18 av 22.

- Så er det noen situasjoner der vi gir dem for lette sjanser til å score etter offensive returer, poengterte Otabor. 

Frøya vant «second chance points» så mye som 24-14 og poeng etter turnovers 24-17.

 

Åpner i Kongsberghallen

Frøya spiller første semifinale mot Kongsberg Miners i Kongsberghallen lørdag kl. 17.00, og retur hjemme i Frøya Arena neste torsdag (28. mars kl. 18.00), med en eventuell tredjekamp i Kongsberg lørdag 30. mars.

- Vi har nådd et viktig mål ved å komme til semifinalen, og kan spille mer uten press nå. Vi skal gi Kongsberg kamp, forsikrer Nikola Vasojevic.

 

Poengscorere Frøya – Fyllingen:

Frøya: Ognjen Nisavic 32, Nikola Vasojevic 17, Junior Lomomba 15, Peter Bullock 11, Haakon Heradstveit 11, Arne Ingebrigtsen 11, Marcus Larsson 9.

Fyllingen: Brede Raa Ellingsen 25, Marius Sumskis 23, Magne Fivelstad 21, Karl Otabor 13, Vilius Sumskis 13, Evan Harris 9.