​Magnus Midtvedt (i skuddet) og Anders Stien - her i reglementert Centrum-drakt - la hver sin viktige 3-poenger da Tigers hentet inn Nidaros Jets' ledelse i sluttminuttene i Trondheim lørdag. Stien måtte spille i lånt drakt uten nummer i kampen, men det var godkjent av både motstanderne Nidaros og av kampens dommere. Bildet er fra Centrum - Frøya i Vulkanhallen i september.

Fire på rad for Centrum

Centrum klatret til sjetteplass på tabellen etter seieren i sluttsekundene i Trondheim.

Nidaros Jets – Centrum Tigers 80-81

Asker Aliens – Gimle 86-94

Kongsberg Miners – Tromsø Storm 95-75

- Nå har vunnet alle fire etter jul og har to viktige og vanskelige borteseire på rad. Uten importspillere og med mange som stepper opp, sa Centrum-coach Gunnar Nesbø etter at Oslo-laget hadde returnert fra Trondheim etter 81-80 over Nidaros Jets.

Gjestenes sluttspurt var imponerende, men samtidig kastet Nidaros Jets bort det som to og et halvt minutt lignet på en ny seier og et pusterom i bunnstriden.

Hjemmelaget ledet med 13 poeng på det meste (60-47 og 64-51) og med 7 da alt stoppet opp i sluttminuttene og Centrum viste sin rutine og vinnervilje.

Magnus Midtvedt la en 3-poenger til 80-76 og Nidaros mistet ballen to ganger, den andre etter 8 sekunder på egen halvdel.

Anders Stien prikket inn sin sjette 3-er for dagen (80-79) og Nidaros misset rett under kurven før Miilah Kombat ble feilet på motsatt side, med 17 sekunder igjen.

Timeout, og så to straffer til Kombat – som bommet begge!

Men Anders Stien fikk tak i angrepsreturen og etter intens kamp om returer og to miss, var Miilah Kombat der igjen og puttet 81-80 til Centrum.

Nidaros hadde fortsatt 10-11 sekunder og både Tylor Wimbish og Anthlon Bell fikk muligheten til å avgjøre i sluttsekundene. Men begge misset, og gjestene kunne juble etter nærmest å ha «stjålet» seieren.

- Vi kollapset og ga bort seieren, fastslo Nidaros-coach Thor Inge Øvermo, og hadde ingen god forklaring på hvorfor laget hans ikke scoret de siste to og et halvt minuttene og at USA-duoen Wimbish og Bell knapt nok fikk ballen i angrep før sluttsekundene.

- De stoppet å score på slutten, men vi hadde jo også vår poengtørke i 3. periode da vi bare scoret 8 poeng (20-8), minner Gunnar Nesbø om.

Nidaros «vant» så mye som 18-2 på sju minutter tidlig i tredjeperioden og skaffet seg et overtak.

Matchvinner i lånt drakt

Hovedpersonen i Husebyhallen var utvilsomt Anders Stien.

Den rutinerte guarden ble toppscorer med 20 poeng etter å ha truffet seks 3-poengere (av 11), tre av dem i sisteperioden – og tatt den siste, avgjørende angrepsreturen.

- En god, gammel traver. At han ruller på returen og går «bakveien» er kjempesmart, men dårlig av oss, mente Thor Inge Øvermo.

- Anders gjorde en kjempekamp, og spilte dessuten mye av kampen med feilproblemer. Han fikk sin fjerde på en teknisk mot slutten av tredje periode, men holdt seg på banen kampen ut, forteller Gunnar Nesbø.

Mest spesielt var det likevel at Stien spilte i lånt og ureglementert drakt. En svart drakt uten nummer.

- Jeg ønsker ikke å bli med på den diskusjonen. Vi ble som klubb forespurt om vi kunne spille bortedrakter, fordi Centrum trodde de skulle spille i hvitt. Men vi var allerede i hallen og ville ikke ha rukket å ordne det. Så da fant vi en drakt i en av bodene våre i hallen og godkjente at han spilte i den. Det hadde ingenting å si, og er ingenting å protestere på, presiserer Øvermo.

- Det var helt enkelt krøll med hvilke drakter vi skulle ha med, sier Gunnar Nesbø.

- Vi trodde vi skulle ha de hvite, men alle hadde med seg rød – alle bortsett fra Anders. Og så var Nidaros sportslige og godtok det, og dommerne sa at så lenge det var greit for motstanderne, var det greit for dem. Men det kommer en rapport på det til forbundet, det får vi tåle, sier Centrum-treneren.

Forbi Tromsø

Med seieren gikk Centrum Tigers (8-11) opp på sjetteplass på BLNO-tabellen etter å ha passert Tromsø Storm (8-10) på innbyrdes etter 101-79 i Tromsøhallen forrige helg.

Samtidig er Oslo-tigrene bare to tap bak Fyllingen og Frøya som møtes søndag. Dermed er det langt fra umulig å klatre høyere i serieinnspurten.

Centrum har riktignok Bærum, Gimle og Kongsberg Miners (3-2-1 på tabellen) som motstandere i tre av sine åtte gjenstående kamper, men også Ammerud, Frøya, Nidaros Jets, Tromsø Storm og Fyllingen.

Poengscorere i Nidaros – Centrum:

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 23, Anthlon Bell 20, Mihajlo Krivokapic 12, Jakob Baiden 11, Stefan Zivkovic 9, Christian Tøfte 5.

Centrum Tigers: Anders Stien 20, Øivind Lundestad 17, Magnus Midtvedt 14, Sander Aslesen 10, Miilah Kombat 8, Johan Flaa 6, Mats Selboe 4, Sindre L. Jensen 2.

Hendricks scoret 43

Scotty Hendricks leverte sin tredje 40-poengskamp, og med 43 poeng tangerte amerikaneren sin rekord fra Centrum-kampen 5. januar. Hendricks hadde seks 3-poengere, Ludvig Bergh fem og Ulrik Stranger-Johannessen én, og hjemmelaget gjorde en ny god kamp uten at Gimles seier var truet.

Asker har tapt 17 kamper og vunnet bare tre, men sju av de siste 13 tapene har vært med under 10 poeng og i de fleste kampene har ligaens bunnlag vært i ledelsen.

Nå sto det 26-21 til hjemmelaget etter første periode og 31-23 tidlig i den andre. Men Gimle snudde med en 15-2-run og var oppe i 17 poengs ledelse (61-44) før Asker kom tilbake mot slutten og faktisk var så nær som 5 poeng (85-90) et halvt minutt før slutt, etter Ludvig Berghs siste 3-poenger.

Lorange ut - og inn igjen

Sigurd Lorange var sentral da Gimle hentet inn Askers ledelse i andre periode, men måtte ut etter en hode-mot-hode-kollisjon med Ulrik Stranger-Johannessen – og kom tilbake i tredje periode med bandasje over et kutt over høyre øye. Men han bommet alt bortsett fra en enkel layup og et av to straffekast, og var ikke seg selv.

- Jeg håper jeg slipper å sy og bare må «lime», sa Sigurd etterpå. – Men jeg føler meg ikke bra nå og må kanskje legge meg nedpå litt, la han til – og hastet til garderoben i Leikvollhallen.

Etterpå kunne Audun Eskeland berolige: Lorange slapp å bli sydd, og er klar igjen mot Ammerud søndag.

- Han skulle kanskje ikke ha spilt videre, men han sa det gikk greit og at han ikke følte noen svimmelhet, forklarte Eskeland.

Gimle-coachen var lite fornøyd med sitt lags intensitet og byttet ut hele startfemmeren mot slutten av første periode. Fra benken leverte spillere som Kurt-Ali Ouakkaha Størseth, Morten Osland, Steinar Rakneberg og Gard Beinnes til godkjent pluss, var med på å snu kampen i gjestenes favør og viste at tabelltoeren har god bredde i stallen.

205 cm lange Milovan Savic var lagets dominerende spiller med sterkt forsvar, returer og lekre assists i tillegg til 14 poeng. Tony Tolovae og Eivind Lamo kom sterkt utover i kampen.

Asker var godt fornøyd med den offensive delen av spillet.

- Gimle er veldig samspilte, og vi sliter med å få stops mot dem. Men vi scorer 86 poeng mot et godt defensivt lag, presiserte lagkaptein Ludvig Bergh.

Poengscorere i Asker – Gimle:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 43, Ludvig Bergh 17, Ulrik Stranger-Johannessen 14, Audrius Cesonis 3, Jørgen Onarheim 3, Paulius Grebliunas 2, Alvis Eglitis 2, Per Ingar Berthelsen 2.

Gimle: Eivind Lamo 21, Tony Tolovae 20, Milovan Savic 14, Sigurd Lorange 9, Jørgen Odfjell 8, Morten Osland 8, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 7, Steinar Rakneberg 4, Gard Beinnes 3.

Ndow i storslag da Kongsberg vant

Tromsø Storm kom til Kongsberg uten sin pointguard Keon Lawrence, som har en skade i fingeren.

Gjestene holdt brukbart følge med serielederen i over en halv kamp, og var nede i 6 poeng (58-52) tidlig i tredje periode før en 11-0-run til Miners gjorde slutt på all spenning.

- Tromsø spiller alltid hardt og godt og er lojale mot systemet sitt. De ga oss litt trøbbel med de store gutta, og spesielt (Stephen) Mayes med blant annet put-backs og en 3-poenger var god i starten, forteller Miners-coach Lars Gunnar Sønsteby.

Men hjemmelaget hadde kampens to beste scorere i Chris-Ebou Ndow og Robert Hubbs. Ndow satte 35 poeng etter å ha truffet på fem 3-poengere.

Poengscorere i Kongsberg – Tromsø:

Kongsberg Miners: Chris-Ebou Ndow 35, Robert Hubbs III 25, Petar Kutlesic 14, Nicolai Østbye 9, Juan Ferrales 7, Matias Save 3, Max Richardson 2.

Tromsø Storm: Cam Gregory 20, Stephen Mayes 15, Marcus Wynn 12, Aron Nielsen Finstad 8, Henrik Lange 7, Johannes Lange 7, Anders Solem 6.