NBBF BLNO Sigurd Lorange oppsettet.jpg
Sigurd Lorange ble kåret til "Sesongens talent" i BLNO. 18-åringen snittet på 20 poeng og 5 assists i seriespillet, er på banen i 31 minutter per kamp og står blant annet med 43,3 prosent treff på 3-poengere og 79,3 prosent på straffer. Her får han skutt mot Chris-Ebou Ndow i en av seriekampene i Kongsberghallen. Ndow kom med på sesongens Allstar-lag og Kongsberg Miners ble kåret til sesongens beste arrangør.

Fire BLNO-priser til Gimle

Milovan Savic ble MVP og tabelltoer Gimle fikk ytterligere tre priser i BLNO-kåringen.
 

Coachene i ligaen har stemt i «BLNO Awards», og valget som sesongens beste spiller falt ikke uventet på Milovan Savic.

Den 206 cm høye centeren fra Montenegro har fått en stor del av æren for Gimles utmerkede sesong, som foreløpig har resultert i seriesølv.

Savic ble også kåret til sesongens beste forsvarsspiller, mens Sigurd Lorange (18) ble sesongens talent og Audun Eskeland sesongens coach. Det betyr at Gimle stikker av med fire av de fem «førsteplassene» i kåringen.

Den femte havner hos Kongsberg Miners som er sesongens beste arrangør. Miners har proff ramme rundt kampene, godt med folk i hver hjemmekamp, entusiastisk speaker – og laget som ble seriemester.

Milovan Savic får med seg spillere fra fire forskjellige klubber i Allstar-laget:

Stian Mjøs (Bærum), Ognjen Nisavic (Frøya), Chris-Ebou Ndow (Kongsberg Miners) og Cam Gregory (Tromsø Storm).

Tre statistiske vinnere skal også motta pris – toppscorer Scotty Hendricks (Asker Aliens), Cam Gregory som beste returtaker og Ognjen Nisavic med flest assists. Det siste var rekordjevnt: Nisavic og Stian Mjøs endte begge på 7,15 assists i snitt per kamp, men Nisavic går foran på 14 som toppnotering mot Mjøs' 12, og for øvrig også hårfint foran med 7,153 mot Mjøs' 7,148.

 

Vil bli bergenser

Milovan Savic får skryt fra mange hold, og selvfølgelig spesielt i Gimle.

- Milovan er en flott fyr både på og utenfor banen. Vanvittig intelligent, og du ser at dette er en fyr som har spilt på høyt nivå flere steder. Gimle skjøt gullfuglen da de hentet ham, sa Gimle-kaptein Ali Ouakkaha til Bergensavisen (BA) i januar.

Savic har hentet kone og barn til Bergen, og fortalte i BA at han håper familien fra Montenegro kan slå seg til ro og bli boende på Vestlandet også etter at basketkarrieren er over.

- Mulighetene våre er bedre her i Norge. Her kan vi faktisk få et fint liv. I Montenegro er det fattigdom, korrupsjon og politikere som lyver. Det smerter meg å si det, siden det er mitt hjemland, men det er sannheten.

- Jeg håper jeg kan avslutte karrieren min i Gimle, og så få meg en jobb i Norge. Gjerne som trener, sa 31-åringen til BA.

 

BLNO Menn Awards 2018/19

Sesongens MVP: Milovan Savic, Gimle

Allstar-laget:
Cameron Gregory, Tromsø Storm

Stian Mjøs, Bærum

Chris-Ebou Ndow, Kongsberg Miners

Ognjen Nisavic, Frøya

Milovan Savic, Gimle

 

Sesongens forsvarspiller: Milovan Savic, Gimle

Sesongens talent: Sigurd Lorange, Gimle

Sesongens coach: Audun Eskeland, Gimle

Sesongens arrangør: Kongsberg Miners

 

Statistiske vinnere:
Antall poeng: Scotty Hendricks, Asker Aliens – 27,0 per kamp

Antall returer: Cameron Gregory, Tromsø Storm – 15,2 per kamp

Antall assists: Ognjen Nisavic, Frøya – 7,15 per kamp

 

Prisene blir utdelt underveis i sluttspillet, i hjemmekamper for de aktuelle spillerne.