Bouna Black Ndiaye legger inn en lekker alley-oop etter assist fra Jay Harris som er aller bakerst i bildet med nummer 22. De øvrige spillerne er fra venstre Peter Bullock, Hamewend Arif, Nikola Vasojevic (delvis skjult), Haakon Heradstveit, Magne Fivelstad, Thomas Solem og Jørgen Lamo.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Bouna Black Ndiaye legger inn en lekker alley-oop etter assist fra Jay Harris som er aller bakerst i bildet med nummer 22. De øvrige spillerne er fra venstre Peter Bullock, Hamewend Arif, Nikola Vasojevic (delvis skjult), Haakon Heradstveit, Magne Fivelstad, Thomas Solem og Jørgen Lamo. FOTO: NICHOLAS NORENG

Fem på rad for Fyllingen

Fyllingen – Frøya ble akkurat så jevnt som det alltid blir mellom de to erkerivalene og som det har vært i alle bergensoppgjørene denne sesongen. Men nå har Fyllingen lært seg å vinne de jevne kampene.

Fyllingen – Frøya 98-95

- Vi må se det positive i kampen, at vi vinner. Men jeg er jo ikke fornøyd med fjerdeperioden, når vi spiller for ikke å tape og blir passive både offensivt og defensivt, fastslo Calix Black Ndiaye.

Fyllingen-treneren fikk igjen se sitt lag miste en klar ledelse, denne gang på 11 poeng (72-61) tidlig i fjerde periode. Med 1:30 igjen av kampen satte Nikola Vasojevic en trepoenger og sendte Frøya foran med 93-91, og etter at en råsterk Peter Bullock hadde utlignet til 93-93, la Ljubomir Campara en pen hook over Bullock og ga gjestene 95-93.

Da tok Jay Harris ansvar og la trepoengeren som viste seg å avgjøre kampen: 96-95, før Frøya misset og Magne Fivelstad satte én av to straffer til 97-95 for hjemmelaget med 5 sekunder igjen å spille. Det var nok til at Frøya rakk et angrep til, men den ellers glimrende Vasojevic misset layupen som ville gitt 97-97 og enda en gang ekstraperiode mellom de to naboene.

Peter Bullock tok returen og Vasojevic feilet amerikaneren som med 0,1 betydningsløst sekund igjen la ett av sine to straffekast: 98-95.

 

Opp på femteplass

En revansj for Fyllingen, som samtidig tok sin femte strake seier i BLNO og klatret til femteplass med 8-7 på 15 kamper – på samme poengsum som Bærum (8-6).

Etter mange tap i jevne kamper har laget nå vunnet i sluttminuttene og -sekundene mot Gimle (90-80) før jul og Ammerud (93-88) sist helg.

- Det forrige tapet for Frøya var et av de aller kjipeste, erkjenner Calix Black Ndiaye.

Det var da Devin Gilligan snøt Fyllingen for seieren og tvang fram fem minutters ekstraperiode med en presset trepoenger i siste sekund av ordinær tid – før Frøya dro i land seieren med 103-100.

- Men i dag gjorde vi en veldig god forsvarsjobb på Gilligan i tre perioder, og i angrep klarte vi å få ballen mye inside og Magne (Fivelstad) og Peter (Bullock) veldig involvert. Kanskje nesten litt for mye til tider, så Bouna (Black Ndiaye) og Jay (Harris) ble passivisert. Men så klarte de også å gjøre en del bra offensivt på egen hånd mot slutten av kampen, sa Fyllingen-treneren.

 

Bergen-thrillere

Fyllingen har overtime-tap mot både Gimle (105-106) og Frøya (100-103), mens det ble 83-93 i det første oppgjøret mot Frøya. Frøya slo Gimle 81-78 i en sluttsekund-thriller i serieåpningen, mens Fyllingen reiste og slo Gimle 90-80 i siste kamp før jul – og vant igjen nå med sifrene 98-95.

Dermed har alle de seks bergensoppgjørene hittil vært helt jevne, og resultatet i de to 10-poengsseirene lyver egentlig – det var mer spennende enn som så.

I den interne Bergen-tabellen har Frøya 3-1 i seire-tap, Fyllingen 2-3 og Gimle 1-2.

Moroa fortsetter med Gimle – Frøya 20. januar, Frøya – Gimle 10. februar og Fyllingen – Gimle 3. mars.

Frøya og Fyllingen har spilt ferdig mot hverandre i seriespillet denne sesongen. Men de kan møtes igjen i sluttspillet. Både i 2018 og 2019 var nabo-oppgjørene kvartfinaler som gikk til tre kamper og ble avgjort i sluttsekundene – av Fyllingen i 2018 og Frøya med Nikola Vasojevic’ utrolige «midtbane»-trepoenger i siste sekund i 2019.

 

Fra 16 pluss til 11 minus

Selv om det ble jevnt til slutt i Fyllingsdalshallen onsdag, var det store svingninger underveis. Laget hadde hver sin runs og momentums.

Frøya gikk ut med 16-3-ledelse (kampens største) før det var spilt fire minutter, etter at Ulrik Stranger-Johannessen hadde lagt to 3-poengere og Jonas Kessler og Ljubomir Campara én hver.

Fyllingen snudde til 10-poengsledelse (43-43), men Frøya var ajour igjen på 52-52, før hjemmelaget igjen dro fra til de 10 (66-56) og de 11 tidlig i fjerde periode.

Så våknet Devin Gilligan, som sto med 3 poeng etter de tre første periodene. Amerikaneren regisserte igjen Frøyas opphenting, og plutselig kunne det bli en ny kamp der Frøya snudde til seier i sluttminuttene og der Fyllingen rotet bort alt.

 

- Mye bra

- Men denne gangen hadde vi ikke marginene med oss, som vi har hatt i så mange andre kamper denne sesongen og de to vi har vunnet mot Fyllingen. Vi traff ikke de viktigste skuddene eller fikk den viktigste stoppen eller returen, konstaterte Frøya-trener Baard Stoller.

Han var likevel ikke så misfornøyd med lagets innsats.

- Jeg syns vi leverte mye bra. Det har vært mange kamper vi har vunnet denne sesongen som ikke har vært så god som denne. Fyllingen spilte god basket og vi slet litt med å få flyt i angrepsspillet vårt, fastslo han.

 

Bullock og Fivelstad ruvet

38-årige Peter Bullock er bedre enn på mange år og leverte en ny, stor kamp. Den sterke forwarden endte på 23 poeng og 7 returer – og traff alle sine sju 2-poengsskudd og hadde 2 av 3 på trepoengere.

Magne Fivelstad var lagets fremste angrepsvåpen med sterke driver og returer og endte på 25 poeng, mens Jay Harris hadde 17 poeng (4/10 på 3-poengere), 5 returer, 5 assists og 4 steals.

Devin Gilligan kom opp i 14 poeng og 12 returer etter en sterk fjerdeperiode, mens Ljubomir Campara (27 poeng) og Nikola Vasojevic (22 poeng) styrte mye av lagets angrepsspill gjennom hele kampen. De to serberne var også nær ved å bli matchvinner, men endte med hver sin skjebnesvangre miss i sluttminuttet.

Ulrik Stranger-Johannessen leverte sin beste kamp for sesongen med 18 poeng etter 4 av 7 på trepoengerne.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Magne Fivelstad 25, Peter Bullock 23, Bouna Black Ndiaye 17, Jay Harris 16, Karl Otabor 10, Edvard Aamodt Kristiansen 5, Christian Mikkelsen Skagen 2.

Frøya: Ljubomir Campara 27, Nikola Vasojevic 22, Ulrik Stranger-Johannessen 18, Devin Gilligan 14, Jonas Kessler 5, Haakon Heradstveit 5, Jørgen Lamo 2, Hamewend Arif 2.