Aly Hudgins med et venstrehåndsskudd over Jordan Session i torsdagens Firi-ligakamp. Miners-forwarden var tilbake på banen etter hjernerystelse og bidro med blant annet 9 poeng, 6 returer, 2 steals og 1 blokk i løpet av sine snaut 15 minutter på banen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Valen Tejada (bak), Ouzhan Farzaneh og AJ Harris.
FOTO: ERIK BERGLUND
Aly Hudgins med et venstrehåndsskudd over Jordan Session i torsdagens Firi-ligakamp. Miners-forwarden var tilbake på banen etter hjernerystelse og bidro med blant annet 9 poeng, 6 returer, 2 steals og 1 blokk i løpet av sine snaut 15 minutter på banen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Valen Tejada (bak), Ouzhan Farzaneh og AJ Harris. FOTO: ERIK BERGLUND

Det lysner for Miners

Alt var ikke like bra, men Kongsberg Miners dro fra Ammerud tidlig i 3. periode og vant komfortabelt etter to tap på rad – i en kamp med flere positive nyheter.

Kongsberg Miners – Ammerud 83-64

- Det viktigste nå er å se fremgang og å jobbe hardt på trening. Det er mye å plukke på fortsatt, men vi tar steg, sa Stein Erik Rotegård etter at Kongsberg Miners hadde slått Ammerud hjemme i Kongsberghallen.

Bilulykken på Dovrefjell 22. oktober satte Haakon Ullrich ut for resten av sesongen med nakkeskade og Aly Hudgins ut i tre kamper etter hjernerystelse, samtidig som det rystet hele Kongsberg og Miners-laget.

For første gang på fem år tapte de mørkeblå to kamper på rad – mot Tromsø Storm (73-78) og Asker Aliens (62-74) – og lignet ikke helt på seg selv.

Men torsdag var Miners tilbake på vinnersporet og Aly Hudgins tilbake i spill, i 15 minutter. Med 9 poeng, noen sterke driver inn i feltet, 6 returer, 2 steals, 1 blokk. Et «comeback» til klart godkjent, i forwardens første kamp på en måned.

- Deilig å være utpå banen igjen og sammen med lagkameratene igjen, fastslo 27-åringen, som fortalte at hjernerystelsen har sluppet taket og at han kan se framover igjen.

- Det tar nok litt tid å få ut «rusten» siden jeg har vært ute en stund, men dette var en positiv kamp. Jeg syns vi jobbet bra sammen, hadde mange gode pasninger og spilte som et lag for å få denne seieren, sa Hudgins.

 

Alberts toppscorer

Samtidig løftet Bryan Alberts seg etter å ha scoret 5 poeng i debuten mot Tromsø og 14 mot Asker – og startet tiden i norsk basket med to tap.

Nå var den nederlandsk-amerikanske guarden sentral da Kongsberg Miners dro fra Ammerud tidlig i 3. periode og endte som hjemmelagets toppscorer med 21 poeng, etter å ha truffet på 3 av 7 trepoengsskudd.

- Ja, det var godt å komme inn i rytmen og endelig vinne. En god start for oss, så nå må vi bare fortsette. Jeg har bare hørt om alt som har skjedd her, men dette var et steg framover. Vi er ikke helt der vi skal være ennå, men dette var en kontrollert og bra seier, mente 26-åringen.

 

Rykket fra med 11 Nisavic-poeng

Ammerud gikk offensivt ut og tok ledelsen 10-2 etter 8 poeng fra Mustafa Dibba, inkludert en saftig dunk.

Men i løpet av bare to minutter snudde Miners alt med en 12-0-run, og ga aldri fra seg ledelsen.

Gjestene holdt likevel bra følge og var bare 2 poeng bak (33-31) mot slutten av andre periode og 5 bak (41-36) tidlig i den tredje.

Så skrudde Kongsberg Miners opp tempoet og begynte å treffe. Alberts la to 3-poengere og Ognjen Nisavic var på hugget og sørget for 11 av 14 poeng for hjemmelaget i rykket som avgjorde kampen, til 60-44.

- Jeg er godt fornøyd med enkeltspillere, og spesielt Bryan (Alberts) som har fremgang kamp for kamp og som kommer til å bli veldig god for oss. Men i det kollektive spillet er vi fortsatt ikke disiplinerte nok til å følge gameplanen vi har lagt, sa Stein Erik Rotegård.

 

Ny USA-import klar om to uker

Miners-treneren kan glede seg over at lagets nye USA-import nå er klar:

Mario Kegler, tidligere Baylor og med en sesong bak seg i Pro A-ligaen (nivå to) i Tyskland, for Nürnberg Falcons. En 24 år gammel og 2,01 m lang forward, som trolig vil kunne være spilleklar for Kongsberg Miners i løpet av to uker.

Hjemmelaget viste litt av sitt angrepspotensial ved å nå 83 poeng i en kamp der laget bare traff 28 prosent på trepoengere – 8 av 28.

- Det er tre kamper på rad nå med dårlig skyting, og det må vi få rettet på. Det skjer ikke fordi skytterne våre er dårlige, for det er de jo ikke, men fordi vi trenger tid på å komme i kamprytme, forklarte Rotegård.

- Men vi blir bedre kamp for kamp, så en treningsuke til nå vil gjøre oss klare for Bærum torsdag. Så får vi ta neste kamp og neste kamp, sa Miners-treneren.

Hjemmelaget viste styrke ved å vinne returstatistikken så klart som 46-26, med 16 (!) fra Torgrim Sommerfeldt, 8 fra Oliver Bojang Visnes og 6 fra Aly Hudgins.

Miners kom opp i 5-2 i seire og tap, og i en haltende tabell med ujevnt antall kamper er det lettest å få oversikt ved å se på antall tap: Gimle har ingen, Frøya ett, Asker og Kongsberg to.

Så inntil videre er Kongsberg Miners på en slags fjerdeplass, i utfordrerposisjon.

 

Dibba enorm

Hos Ammerud var Mustafa Dibba enorm så lenge han orket: 22 poeng, 6 returer, 4 steals, 3 blokker og 2 assists gjorde den svenske forwarden til banens mest effektive spiller. Nå har han også løftet straffeskytingen betraktelig, torsdag ble det 4 av 5.

Gjestene kom med bare 7 mann til kampen og spilte i praksis med bare 6 siden Aksel Borg ikke fikk mer enn to og et halvt minutts spilletid. Ikke til å undres over at Miners som roterte med 9 mann orket mest og dro fra i de to siste periodene.

 

Må slå Centrum

For Ammerud var det uansett en kamp ingen forventet de skulle vinne. Det er langt viktigere å slå til og revansjere seg mot Centrum Tigers i Vulkanhallen lørdag 20. november. Med et nytt tap der vil Ammerud (nå 1-7) ligge to seire bak Centrum (nå 2-7) og i tillegg være bak på innbyrdes oppgjør.  

Kongsberg Miners har hjemmekamp mot Bærum torsdag om en uke (18. november), får Nidaros Jets på besøk lørdag 20. og spiller borte mot Tromsø Storm søndag 21. Tre kamper på fire dager, med flytur og et stadig sterkere Storm-lag i den siste.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Bryan Alberts 21, Marin Mornar 14, Ognjen Nisavic 13, Aly Hudgins 9, Valen Tejada 8, William Lybæk 6, Torgrim Sommerfeldt 5, Christian Seterlund 5, Oliver Bojang Visnes 2.

Ammerud: Mustafa Dibba 22, Jordan Session 12, Aksel Barkvoll 11, AJ Harris 9, Orji Okoroafor 8, Ouzhan Farzaneh 2.