NBBF BLNO Nico Østbye Asker-Miners.JPG
​Kongsberg-kaptein Nicolai Østbye legger ballen i venstre hånd og scorer med Audrius Cesonis i forsvar for Asker. I bakgrunnen ser vi Ulrik Stranger-Johannessen.

Det beste laget i ligaen

Kongsberg Miners er hårfint foran Gimle når begge lag har 10 kamper igjen i BLNO-serien.
 

Asker Aliens – Kongsberg Miners 85-105

Gimle – Fyllingen 97-81

Mens tittelforsvarerne Kongsberg Miners etter hvert greit tok seg av Asker Aliens i Leikvollhallen, snudde et Gimle uten 2,05-mannen Milovan Savic scoren fra minus 8 (43-51) like før pause til seier med 16 over et Fyllingen som nå har tapt alle de tre kampene i det nye året.

Det betyr at Miners er på topp med 15-2 foran Gimle på 14-3, med Bærum (12-5) som en outsider i toppen – og Fyllingen likt med Frøya på 11-7.

For de tre tetlagene gjenstår 10 seriekamper, hvor de møtes innbyrdes og har flere andre tøffe kamper.

Gimle skal opp mot Frøya onsdag, mens Kongsberg i rask rekkefølge møter Fyllingen, Bærum, Tromsø Storm og Nidaros Jets. De tre sistnevnte alle styrket med en ny USA-import til andre halvdel:

Mike Zeno i Bærum, velkjente Keon Lawrence i Tromsø og Anthlon Bell i Nidaros.

- Det er tøffe kamper og ingenting er avgjort, det vet vi. Men på toppnivået vårt føler jeg vi er det beste laget i ligaen, sa Miners-kaptein Nicolai Østbye etter seieren i Leikvollhallen.

 

16-0-run avgjorde

Lenge var det lite som tydet på at det var BLNOs ifølge tabellen beste og dårligste lag som møttes. Asker Aliens har spilt jevnt med de aller fleste og holdt lenge følge med serielederen. Det sto 19-19 mot slutten av første periode og 42-47 et minutt før slutt i den andre.

Men etter at Aly Hudgins hadde lagt inn den siste scoringen før pause, gikk Miners ut med 14 strake poeng i tredjeperioden – en 16-0-run som gjorde resten av kampen til en transportetappe for gjestene.

- Asker kom ut aggressivt og spilte bra. Vi var ikke på vårt beste forsvarsmessig og Scotty (Hendricks) åpnet opp mye for dem, erkjente Nico Østbye.

- Men vi tok en peptalk i garderoben i pausen, og med forsvaret vårt «på» dro vi fra.

 

Dunkeshow med Hubbs - og Hendricks

Tilskuerne i Leikvollhallen fikk se mye spektakulær basket, med Robert Hubbs (23 poeng) i storslag med dunker og driver og med ligaens toppscorer Scotty Hendricks (33 poeng) skapende og underholdende hos Asker. Den 175 cm høye guardens dunk i fjerde periode var desidert ett av kampens store høydepunkter.

For Kongsberg er det også betryggende å ha Juan Ferrales tilbake som pointguard etter det lange skadeavbrekket.

- Juan er kjempeviktig for oss. Han styrer spillet og frigjør Robert (Hubbs) som kan få ballen mer i gunstige posisjoner og angripe, forklarte Nico Østbye.

Asker var svekket på forwardplass med Jørgen Onarheim fortsatt skadet og Paulius Grebliunas syk, men leverte en sterk angrepskamp.

- Vi hadde et defensivt mål om å holde Kongsberg til 70-80 poeng, men de scorer jo mye mot de fleste, og det glapp litt for oss spesielt i tredje periode, sa Asker-coach Tommy Gundersen. Men laget egen offensiv, med 85 poeng etter 21, 21, 21 og 22 poeng i de fire periodene, var han godt fornøyd med.

 

Poengscorere i Asker – Kongsberg:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 33, Ludvig Bergh 14, Ulrik Stranger-Johannessen 10, Mikkel Aarnes 10, Per Ingar Berthelsen 6, Audrius Cesonis 6, Alvis Eglitis 6.

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 23, Juan Ferrales 18, Aly Hudgins 18, Chris-Ebou Ndow 18, Petar Kutlesic 12, Nicolai Østbye 10, Simen Juvastøl 4, Max Richardson 2.

 

Solid av Gimle

Gimle som tapte for Tromsø Storm (74-94) i årets første kamp da både Milovan Savic og Tony Tolovae manglet, hadde Tolovae tilbake mot Fyllingen – og tok en sterk seier.

Gjestene ledet med 8 poeng (51-43) like før pause, men Gimle snudde alt med 31-14 i en imponerende tredjeperiode.

Sigurd Lorange (18) var både yngst og lavest (1,78) på banen, men ble toppscorer med 33 poeng etter fem 3-poengere og en matchvinner med to 3-ere på rad fra 70-63 til 76-63 mot slutten av tredjeperioden.

Fyllingen kom innpå igjen til 76-70 tidlig i den fjerde, men da var det Tony Tolovae og Kurt-Ali Ouakkaha Størseth som prikket inn hver sin 3-poenger.

Etter tre tap på rad, de to siste uten 205 cm lange Milovan Savic, vant Gimle uten montenegrineren.

-Jeg er veldig fornøyd med akkurat det, å vinne uten iallfall én importspiller, og det viste at andre kan steppe opp, fastslo Gimle-coach Audun Eskeland.

- Milovan er en ekstremt viktig spiller for oss og ville ha hjulpet oss i dag også i og med at Fyllingen er større enn oss, la han til.

 

Tolovaes beste kamp

Magne Fivelstad var tilbake hos Fyllingen i sin første kamp for året etter en skade i halebeinet. Lagets toppscorer og beste rebounder bidro med 11 poeng og mange returer, men trenger nok noen kamper for å være tilbake på sitt beste.

Audun Eskeland var også meget godt tilfreds med Tony Tolovaes forsvarsspill mot den tidligere Gimle-profilen.

- Tony var kjempegod hele kampen. Han «tråkket over» i andre periode, men klarte å stramme skoen og fortsette. Han hadde ansvaret for Magne så å si hele kampen og gjorde en god jobb og satte en høy prosent av skudd og straffer. Tony beste kamp for oss denne sesongen, sa Eskeland om newzealenderen som scoret 27 poeng.

 

Savic tilbake mot Frøya?

Gimle-coachen håper og tror Milovan Savic er klar igjen etter ankelskaden og spiller den viktige kampen mot Frøya i Gimlehallen neste onsdag.

Audun Eskelands lag har heng på Kongsberg – og Bærum like bak på tabellen.

- Det blir spennende nå på oppløpet. Bærum er styrket og har Kongsberg to ganger (24. januar og 5. februar), og vi har en guffen helg mot begge to, minner han om.

Gimle møter Miners i Kongsberghallen lørdag 9. februar og Bærum i Nadderudhallen søndag 10.

 

Poengscorere i Gimle – Fyllingen:

Gimle: Sigurd Lorange 33, Tony Tolovae 27, Eivind Lamo 17, Jørgen Odfjell 12, Morten Osland 5, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 3.

Fyllingen: Evan Harris 27, Brede Raa Ellingsen 19, Magne Fivelstad 11, Marius Sumskis 9, Magnus Elgmork 5, Vilius Sumskis 5, Karl Otabor 3, Nikola Blatancic 2.