NBBF BLNO Marcus Larsson Fyllingen-F.jpg
​19-årige Marcus Larsson gjorde en sterk kamp for Frøya, med 16 poeng - inkludert to dunker tidlig i fjerde periode. Her legger den 2,06 m lange forwarden den ene, med Evan Harris (til venstre), Brede Raa Ellingsen og Karl Otabor som hjelpeløse tilskuere. De øvrige Frøya-spillerne i bildet er fra venstre Arne Ingebrigtsen, Ognjen Nisavic (bak Harris) og Junior Lomomba.

Det begynner å ligne på noe

Frøya har kurs for fjerdeplass og hjemmefordel i nye NM-kvartfinaler mot Fyllingen.
 

Fyllingen – Frøya 73-90

Etter 101-95 over Tromsø Storm i sesongens første 100-poengskamp lørdag, fortsatte Frøya på vinnersporet i en ny, sterk angrepskamp mot erkerival Fyllingen.

Fem minutter før slutt ledet gjestene 87-63 i Fyllingsdalshallen og var på vei mot tresifret score igjen, men greide ikke holde intensiteten og konsentrasjonen oppe da kampen var avgjort – og scoret bare 3 poeng i periodens siste halvdel.

Uten at det betydde så mye:

Laget fra Melkeplassen tok sin andre seier på fire dager, riktignok mot et Fyllingen som er klart svekket uten sin toppscorer og beste rebounder, Magne Fivelstad. 29-åringen har pådratt seg en skade i halebeinet, men var ventet spilleklar til onsdagens nabooppgjør. Det gikk ikke.

 

Blir fire og fem?

- Magne er selvfølgelig utrolig viktig for Fyllingen, det er bare å se gjennom statistikkene hans og forstå hvor stor del av laget deres han er. Det er veldig gøy å slå byrivalen, men ikke noe vi går i taket for, fastslo Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen etter seieren.

Fyllingen vant den første kampen mellom lagene med 30 poeng (123-93), og er hårfint foran på BLNO-tabellen der begge lag nå står med 11 seire – Fyllingen med 11-6 og Frøya med 11-7.

Bak Kongsberg Miners (14-2) og Gimle (13-3) er Bærum (12-5) i posisjon for tredjeplassen, mens formlaget Frøya er favoritt til å ta fjerdeplassen. Samtidig ligger det inntil videre an til at Frøya og Fyllingen blir fire og fem og dermed skal møtes i NM-kvartfinaler, som i fjor – da Fyllingen gikk til semifinale etter 110-104 i den tredje og avgjørende kampen.

- Vi har ikke satt oss noe mål for plassering i serien, men har lyst på hjemmebanefordel. Og blir det Fyllingen i kvartfinale, er det ikke så dumt å ha hjemmefordelen, sier Arne Ingebrigtsen.

 

- Tøff januar

Kapteinen var ligaens beste 3-poengsskytter i første seriehalvdel, og etter 1 av 4 mot Tromsø Storm lørdag, la han 3 av 5 mot Fyllingen. Ingebrigtsen endte på 11 poeng, som én av fem Frøya-spillere på tosifret score.

- Jeg føler at de to lagene vi har møtt nå ikke har vært så gode til å forsvare pick-and-rolls, men vi har god flyt offensivt nå. Vi er absolutt blitt bedre til å bevege oss rundt ballen, og til å bevege ballen. Det begynner å ligne på noe,  syns 28-åringen.

- Vi har fått en god start på året, men januar er en tøff måned med fem kamper, minner Ingebrigtsen om.

Frøya har igjen Nidaros Jets borte (19. januar), Gimle borte (23.) og den tredje og siste kampen mot Fyllingen søndag 27. hjemme i Frøya Arena.

Fyllingen har det på ingen måte lettere, med tetlagene Gimle og Kongsberg Miners i de to neste kampene 16. og 19. januar og så Asker Aliens før bortekampen mot Frøya. Så kommer det seks kamper til for begge lag, i februar og mars.

 

Sumskis: Fem 3-poengere

Brede Raa Ellingsen styrte, skapte og scoret for Fyllingen (20 poeng), og sørget for 2-0 og 4-3 i åpningsminuttene. Men etter det var hjemmelaget aldri i ledelsen.

Frøya var oppe i 11 poengs ledelse (23-12) i førsteperioden, men så begynte Marius Sumskis å treffe på 3-poengere (totalt fem), og to strake fra litaueren sendte Fyllingen bare to poeng bak, 24-26. Senere var de mørkeblå 3 poeng bak ved flere anledninger, men på 54-58 på slutten av tredje periode kom tre raske scoringer fra Ognjen Nisavic og to ganger Junior Lomomba (54-64), og etter det fikk hjemmelaget aldri kontakt.

 

PS. Arne Ingebrigtsen har meldt forfall til søndagens Allstar-kamp. – Jeg sliter med akilles og kne og må si fra meg den oppgaven, dessverre. Det kommer så mange tette kamper nå, forklarer Frøya-kapteinen.

 

Poengscorere i Fyllingen – Frøya:

Fyllingen: Brede Raa Ellingsen 20, Marius Sumskis 17, Evan Harris 14, Vilius Sumskis 12, Magnus Elgmork 3, Karl Otabor 3, Nikola Blatancic 2, Stein Otabor 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 24, Junior Lomomba 18, Marcus Larsson 16, Austin Williams 12, Arne Ingebrigtsen 11, Nikola Vasojevic 7, Odd-Olav Aga 2.