NBBF BLNO Magnus Midtvedt Centrum Tigers.jpg
​Magnus Midtvedt har drivet inn og scorer mot Tromsø Storm og Henrik Lange i en seriekamp i Vulkanhallen. Nå blir de lagkamerater i Centrum Tigers.

De skal få kjenne på vårt tempo

Det Centrum Tigers mangler i høyde og størrelse, skal de ta igjen med fart og skyttere.
 

Etter en sesong som trener for Sandvikas U19-lag, er Inge-Aleksander Kristiansen tilbake i Centrum Tigers – laget han ledet i fire BLNO-sesonger og til NM-gull i 2016 og 2017.

Det virker spennende, etter en sommer der tigrene fra Oslo har fått flere solide forsterkninger.

Ammeruds fremste profil Samuel Amed Diomande er på plass, sammen med Henrik Lange (Tromsø), Vegard Tangen (hjem fra college i USA) og en 33-åring som gjør et overraskende og gledelig comeback, Hamad Mostafa Hajsleiman.

I tillegg har den sørafrikanske pointguarden Sivuyile Junior Qavane dukket opp i Oslo og sluttet seg til Centrum-troppen, mens laget også har fått over flere spennende juniorer.

Ytterligere en eller to forsterkninger kan være på vei inn.

 

- Hurtig og underholdende

- Et helt nytt lag, men spennende, fastslår kapteinen og den fremste lederskikkelsen på banen, Magnus Midtvedt.

- Jeg tror kollektivet skal bli veldig bra. Vi har hatt en sesongoppkjøring der alle har vært lojale mot oppsettet og mot hverandre. Nå må vi få det litt inn i system, få satt rollene i angrep, så tror jeg vi skal bli et hurtig og underholdende lag.

- Diomande er etter min mening den beste norske spilleren i «open court», Henrik Lange er en kjempebra allroundspiller som gir oss bra forsvar og angrep og litt av absolutt alt. Vegard Tangen er en hardtarbeidende 4-er som setter monsterscreener og jobber knalltøft under kurven, sier Midtvedt.

- Jeg gleder meg skikkelig. Vi trenger og mangler litt size, men vi liker å spille hurtig, så det er ulemper og fordeler. Men jeg tror mange store spillere i de andre lagene skal få kjenne på vårt tempo, understreker 29-åringen.

 

Spennende comeback

Hamad Mostafa Hajsleiman er tilbake i BLNO etter fem sesongers fravær der han blant annet har spilt 1. divisjon for Stavanger. I tre sesonger på rad snittet han på 13-14 poeng og 5-6 returer for Frøya, som han gjorde det i Bærum så tidlig som i 2006/07.

Den 195 cm guarden må inn og spille forward i årets Centrum-lag der det ikke akkurat er mangel på guarder.

- Han er topptrent, etter å ha spilt 1. divisjon i Stavanger ved siden av å være yrkesmilitær, forklarer Inge-Aleksander Kristiansen.

- Vi får inn en moden og rutinert spiller og en person som er sterk både i kroppen og i hodet. En spiller som vi sårt trenger og som vil hjelpe oss og gi oss mer punch. Han passer veldig godt inn i denne gruppa og vi vet jo fra før at han kan score og ta returer, fastslår Centrum-treneren.

 

- Kan bli et fyrverkeri

Han er også imponert over Vegard Tangen, collegespilleren fra Bøler som aldri tidligere har spilt i BLNO.

- Vegard har gått litt «under radaren», men har tre år bak seg på North Park i Chicago. Han jobber hardt, klager ikke, kan skyte og har lange armer og bein, sier Kristiansen.

- Med de forutsetningene vi har, må vi bruke hurtighet og bevegelse for å gjøre opp for manglende size. Men når vi kommer i «shape» og klarer å spille kollektivt bra forsvar, kan det bli et fyrverkeri av løping! Vi har mange løpevillige med Magnus (Midtvedt), Henrik (Lange) og Øivind (Lundestad), og ikke minst «Dio» (Samuel Amed Diomande) som har overrasket meg ved å være flink til å sentre ballen fremover. «Junior» (Sivuyile Junior Qavane) er også spennende bra i transition og veldig kul å se på, fastslår Centrum-treneren.

 

CENTRUM TIGERS

Trener: Inge-Aleksander Kristiansen (tilbake fra Sandvika U19).

Spillere INN: Samuel Amed Diomande (Ammerud), Henrik Lange (Tromsø Storm), Vegard Tangen (North Park University, Chicago), Hamad Mostafa Hajsleiman (Stavanger), Sivuyile Junior Qavane (Montana Vikings, Sør-Afrika), Sebastian Larsen (Bøler), Øyvind Torsetnes og Ole Flock Hogstad fra samarbeidsklubben Oppsal Tigers' U19-lag.

Spillere UT: Miilah Kombat (trapper ned), Johan Flaa (Santa Rosa Junior College, California), Christoffer Heggelund (Kongsberg Miners), Mats Selboe (Nidaros Jets), Sindre L. Jensen (studier i Trondheim), Mangis Vitenas, Jules Akvama.

Uavklart: Anders Stien.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

Sander Aslesen, Akrem Dagnew, Samuel Amed Diomande, Hamad Mostafa Hajsleiman, Ole Flock Hogstad, Henrik Lange, Sebastian Larsen, Øivind Lundestad, Magnus Midtvedt, Sivuyile Junior Qavane, Sigurd Sandlie, Vegard Tangen, Øyvind Torsetnes.

Sannsynlig starting-5 (?): Diomande, Midtvedt, Lundestad (Lange), Tangen, Hajsleiman.

Åpningskamp: Fyllingen – Centrum Tigers, Fyllingsdalshallen lørdag 21. september kl. 18.00.