NBBF BLNO Kenneth Carpenter.jpg
​Kenneth Carpenter i en drive forbi Vilius Sumskis under trening i Fyllingsdalshallen. Til venstre i bildet lagets andre, nye guard-import, Nestor Lasuncion som opprinnelig er fra Barcelona og som spilte i Glasgow Storm forrige sesong.

Carpenter skal løfte Fyllingen

- Han vil gi laget en enorm trygghet, sier Calix Black Ndiaye om Kenneth Carpenter.
 

Det er liten tvil om hvem som er sjefen på banen når vi besøker Fyllingens trening i Fyllingsdalshallen:

196 cm høye Kenneth Carpenter styrer tempoet, utfordrer og driver, setter opp de andre spillerne, skyter 3-poengere, spiller aggressivt forsvar og tar returer.

- En av de beste importspillerne i ligaen de siste årene, mener Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye, som fulgte lillebror Bounas kamper med Glasgow Rocks og raskt oppdaget den amerikanske guarden.

- Jeg var i Glasgow og så én kamp live, men 15-20 kamper over nettet, forteller den tidligere toppspilleren.

- Talentet hans så jeg jo med en gang, og jeg kunne ikke drømt å få en så god spiller til Norge. Men så fikk laget et trenerbytte i februar, og den nye treneren begynte å bruke Kenneth som 3-er og 4-er. Da fikk han ikke spille like mye, i en rolle som ikke passet ham. Og det gikk ut over statistikkene, som er noe av det første folk ser på når de skal hente inn nye spillere. Så da ante jeg muligheten til å få en kvalitetsspiller til Fyllingen, og det klarte vi jo, fastslår Ndiaye.

 

- Rå til å spille forsvar

23-årige Carpenter kom til Skottland fra D1-laget Cleveland State, der han startet alle 34 kamper i 2017/18-sesongen og snittet på 13,3 poeng.

- Han har eksplosivitet og høyde og veldig gode ferdigheter, og det gjør ham til en vanskelig spiller å stoppe. Dessuten er han rå til å spille forsvar, og det elsker jeg, presiserer Fyllingen-treneren.

- Kenny er en fantastisk scorer, og han vil gi laget vårt en enorm trygghet. De andre spillerne vet at når de gir ham ballen, kommer noe positivt til å skje. Han skaper for seg selv, men også for lagkameratene, fastslår Ndiaye, som har fått med seg Andre Alford som assistent denne sesongen.

De leder Fyllingen i sesongens første BLNO-kamp neste fredag, hjemme mot Ammerud.

 

Ellingsen i tillegg?

Fyllingen har også fått inn den katalanske guarden Nestor Lasuncion, August Kristiansen (19) fra Hop, Julian Hasti som gjør comeback og den 17-årige serberen Boris Cvetkovic, nyinnflyttet til Bergen.

Men inntil videre er det usikkert om Brede Raa Ellingsen kommer til å spille. Den 30-årige guarden som snittet på 15,8 poeng i ligaen forrige sesong er nybakt pappa, og definitivt ikke med de første månedene.

- Vi håper han dukker opp i løpet av sesongen, sier Fyllingens spillende trener de siste årene, Karl Otabor – som nå bare skal være spiller.

- Kenny gir oss en annen dimensjon, for både Brede og jeg er egentlig 2-ere og 3-ere og ikke pointguarder. Nå får vi inn en spiller som kan styre spillet på en måte vi ikke har hatt tidligere, og i tillegg er Nestor også en naturlig pointguard og en smart og «skilled» basketballspiller, sier Otabor, som nå kan få mer plass og tid til å skyte sine 3-poengere.

 

- Har tatt store steg

Samtidig beholder Fyllingen sin insidestyrke med Magne Fivelstad, Evan Harris og 213 cm høye Vilius Sumskis.

Men hvor god er «benken»?

- Den er veldig interessant i år, med fire yngre spillere som alle har tatt store steg i sommer og som alle har jobbet knallhardt for å bli bedre, forsikrer Calix Black Ndiaye, og snakker om Jasin Akil (18), Shakil Khan (18), August Kristiansen (19) og Eirik Mo Sætre (17). 

Treneren vil ikke sette noe spesielt resultatmål for Fyllingen, i en liga der flere lag er blitt styrket de siste månedene og ukene.

- Jeg har sett fantastiske basketballag på papiret som ikke får det til i det hele tatt – og lag av mer middelmådige spillere som lykkes med å gjøre hverandre bedre. Så det er veldig tidlig å si noe sikkert om hvor gode vi kan bli. Målet er å finne den beste utgaven av oss selv. Klarer vi det, skal vi kjempe helt i toppen, mener Ndiaye.

 

FYLLINGEN

Trenere: Calix Black Ndiaye og Andre Alford.

Spillere INN: Kenneth Carpenter (Glasgow Rocks), Nestor Lasuncion (Glasgow Storm), August Kristiansen (Hop), Julian Hasti (comeback), Boris Cvetkovic (Serbia).

Spillere UT: Marius Sumskis og Nikola Blatancic (lagt opp), Magnus Elgmork (Gimle), Stein Otabor (trapper ned), Espen Markhus (skole i Stavanger).

Uavklart: Brede Raa Ellingsen (familieforøkelse).

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

0 Evan Harris, 1 Boris Cvetkovic, 2 Jasin Akil, 4 Kenneth Carpenter, 5 Karl Otabor, 7 Julian Hasti, 8 Magne Fivelstad, 9 Shakil Khan, 10 Nestor Lasuncion, 11 August Kristiansen, 12 Eirik Sætre, 14 Christian Skagen, 15 Vilius Sumskis.

Sannsynlig starting-5 (?): Carpenter, Otabor, Lasuncion, Fivelstad, Harris.

Åpningskamp: Fyllingen – Ammerud, Fyllingsdalshallen fredag 20. september kl. 20.00.