​Ilarion Bonhomme hadde 31 poeng mot Kongsberg Miners torsdag, og ble avgjørende med sine 27 poeng og et to-minutters show da Ammerud gikk fra 72-67 til 81-67 mot Nidaros Jets søndag kveld. Her er den 180 cm høye guarden i et av sine raid i torsdagens kamp. Miners-spillerne er fra venstre Max Richardson, Nicolai Østbye og Joshua Hart.

Bonhomme-show ga Ammerud-seier

Ammerud tok et steg unna bunnstriden med seieren over Nidaros Jets.

Ammerud – Nidaros Jets 83-75

Kongsberg Miners – Tromsø Storm 98-64

Før søndagens kamp i Apalløkkahallen sto begge lagene med én seier, og taperen ville bli liggende under «streken» for kvalifiseringsspill sammen med Asker Aliens, som ikke har vunnet noen av sine tre første kamper.

Ammerud så lenge ut til å ha full kontroll, igjen anført av Ilarion Bonhomme som denne gang endte med en triple-double: 27 poeng, 10 returer og 10 assists!

Hjemmelaget ledet med 17 poeng ved halvtid etter at C.J. Omego hadde lagt en 3-poenger til 52-35 i sluttsekundene av andreperioden.

Men som Simon Midtvedt sa det etter Nidaros Jets' tap for Centrum Tigers lørdag:

- Vi gir alt, vi vil gi alle lagene match og ingen skal få noe gratis mot oss.

Og så kom trondheimslaget på banen etter pause med mål om å hente inn det tapte – og klarte det nesten.

Bonhomme bak 9-0-run

Etter sju minutter var scoren blitt 59-56 etter en 3-poenger fra Mihajlo Krivokapic fulgt av en 2-poenger fra samme spiller – og like etter 61-58, da Simon Midtvedt reduserte igjen. USA-importene Bonhomme og Armani Cotton ga Ammerud et pusterom, men Nidaros kom tilbake på 72-67 i fjerde periode, med sju minutter igjen av kampen.

Da avgjorde Ilarion Bonhomme kampen. Først la Eyoab Yemane inn en viktig scoring for hjemmelaget etter assist fra Bonhomme, som noen sekunder senere fikk inn en steal og ordnet 76-67 på layup. Så hadde 28-åringen fra Washington D.C. pasningen ut til Ouzhan Farzanehs 3-poenger (79-67) og da Armani Cotton la inn 81-67: En 9-0-run på ett og et halvt minutt, og den smellen greide Nidaros Jets aldri å reise seg fra.

Double-double for Cotton

Ammeruds litauiske 3-poengsekspert Arunas Sajavicius mistet også denne kampen på grunn av feber, men Ilarion Bonhomme ga publikum både seieren, en triple-double og et show som avgjorde kampen i fjerdeperioden – og Armani Cotton blir stadig bedre i den grønne trøya, og hadde 18 poeng og 11 returer.

Dagens mest positive overraskelse var Eyoab Yemane, som bidro med blant annet 10 poeng og 5 returer.

Jakob Baiden og Mihajlo Krivokapic førte an for Nidaros Jets, som måtte klare seg uten sin gode forward Jørgen Kjesbu i helgens kamper etter at han ble syk fredag.

Poengscorere:

Ammerud: Ilarion Bonhomme 27, Armani Cotton 18, Andreas X. Isaksen 11, C.J. Omego 11, Eyoab Yemane 10, Ouzhan Farzaneh 6.

Nidaros Jets: Jakob Baiden 21, Mihajlo Krivokapic 15, Simon Midtvedt 12, Even Skjellaug 12, Brage V. Sørensen 8, Mats Selboe 5, Tor Anders Ringen 2.

Lett match for Kongsberg

Tromsø Storm åpnet med 9-2-ledelse etter tre minutter i Kongsberghallen, men hjemmelaget skjerpet seg raskt og fra 11-10 gikk Miners rett til 34-10 tidlig i andre periode – en 23-0-run.

Det endte med en programmessig seier til tittelforsvarerne: 98-64.

Kongsberg Miners har nå fem strake seire og topper BLNO-tabellen foran Bærum (4-1) og duoen Centrum Tigers og Gimle (begge 3-2).

45 av 64 poeng på 3-poengere

Gjestene fra nord scoret på 15 av 39 3-poengsforsøk (38 prosent), og scoret følgelig 45 av sine 64 poeng fra 3-poengsland. Aron Nielsen Finstad var sikrest med sine 6/10, Marcus Wynn hadde 4/10 og Simen Samuelsen 2/4.

Kevin Altidor var eneste Tromsø-spiller som traff på 2-poengsskudd (!) med sine 8 av 20. Altidor som inntil videre er lagets eneste importspiller, markerte seg med 20 poeng og 16 returer.

Hos Miners var Aly Hudgins bare tre assists fra en triple-double med sine 12 poeng, 10 returer og 7 assists. Juan Ferrales var også i nærheten med sine 18-7-7 i de samme kategoriene.

Joshua Hart ble toppscorer med 22 poeng (pluss 9 returer), mens 19-årige Christoffer Heggelund hadde en solid kamp med 16 poeng (3/5 på 3-poengere).

Kongsberg Miners: Joshua Hart 22, Juan Ferrales 18, Christoffer Heggelund 16, Aly Hudgins 12, Nikolas Skouen 10, Max Richardson 8, Nicolai Østbye 6, Kristian Groth Eggar 4, Erik Borg 2.

Tromsø Storm: Kevin Altidor 20, Aron Nielsen Finstad 18, Marcus Wynn 12, Simen Samuelsen 6, Johannes Lange 5, Preben Strende 3.