Torgrim Sommerfeldt i en drive mot Jay Harris og Peter Bullock (nr 15) i lørdagens kamp. Asker-guarden var tilbake etter over to måneder på sidelinja med kneskaden han pådro seg mot nettopp Fyllingen, og bidro med blant annet 17 poeng etter å ha truffet fire 3-poengere. Bak i bildet ser vi Anders Stien.
FOTO: ERIK BERGLUND
Torgrim Sommerfeldt i en drive mot Jay Harris og Peter Bullock (nr 15) i lørdagens kamp. Asker-guarden var tilbake etter over to måneder på sidelinja med kneskaden han pådro seg mot nettopp Fyllingen, og bidro med blant annet 17 poeng etter å ha truffet fire 3-poengere. Bak i bildet ser vi Anders Stien. FOTO: ERIK BERGLUND

Begynner å ligne på et topplag

Brikkene er i ferd med å falle på plass for Asker Aliens. Hjemmelaget feide over Fyllingen i tredjeperioden, var oppe i 31 poengs ledelse og stoppet bergensernes rekke av seire på seks.

Asker Aliens – Fyllingen 94-75

Gimle – Nidaros Jets 76-54

- Vi har mye å gå på ennå og kom ikke ordentlig i gang i første omgang i dag. Men det løsna lagmessig i tredje periode, det gjorde ting lettere, fastslo Torgrim Sommerfeldt.

31-åringen har vært ute med kneskade siden kampen mot nettopp Fyllingen 8. november, men var tilbake i Vollenhallen lørdag og leverte med 17 poeng etter å ha truffet 4 av 7 trepoengere.

Det gir Asker enda en dimensjon – og så skal Aksel Bolin være tilbake i løpet av de neste ukene og Eric Gilchrese forhåpentligvis en gang i februar. Da vil Asker Aliens begynne å ligne på det topplaget mange spådde de gule og svarte skulle bli.

Mot Fyllingen løftet Kenneth Webbs menn seg enda noen hakk fra torsdagens kamp mot Ammerud (88-74).

 

Harris-scoring fra egen halvdel!

Gjestene hadde vunnet seks kamper på rad, blant dem 96-86 over Bærum, 90-80 over Gimle og 78-75 over Frøya. De blåkledde virket solide i de to første periodene og ledet 43-39 ved pause etter at Jay Harris hadde lagt en buzzer-trepoenger fra egen halvdel!

Fyllingen ledet også 51-49 midtveis i tredjeperioden, før Joshua Hart utlignet for Asker og Torgrim Sommerfeldt satte inn 54-51 med en ny treer.

Da gikk det fort. I løpet av 10 effektive minutter, de fem siste i tredje periode og de fem første i fjerde, vant Asker 42-9 og økte til 31 poengs ledelse, 91-60. Fullstendig utklassing mot et Fyllingen-lag som mistet både fasong og humør. Men gjestene anført av Bouna Black Ndiaye fikk pynte på resultatet de siste minuttene da Asker satte hele startfemmeren på benken. Det endte med 19 poengs seier til de svarte og gule, 94-75.

 

- Kollaps

- En lagmessig defensiv kollaps som smitter over til offensive. Vi ble stående stille i angrep og gikk én mot én istedenfor å spille sammen. Kampen ble parkert, men vi får bare lære av det og har ikke noe valg: Vi må nullstille oss før vi møter Kongsberg i morgen, presiserte Calix Black Ndiaye.

- Men Asker spilte en kjempekamp, skjøt veldig godt og klarte å stoppe oss, la Fyllingen-coachen til.

Med seieren klatret Asker Aliens opp til femteplass på tabellen med 9-6 i seire og tap, det samme som Bærum som er foran 1-0 i innbyrdes oppgjør. Fyllingen står også med 9 seire, men har tapt 8 før de møter Kongsberg Miners søndag.

 

Berg og Hart på hugget

- Det var gøy å spille med gutta igjen og jeg tror vi kan få til noe bra inn mot sluttspillet nå, sa Torgrim Sommerfeldt.

Han følte seg på ingen måte i nærheten av 100 prosent, etter to måneder ute.

- Jeg kjenner det i kneet ennå, sa den rutinerte skudd-guarden.

Stian Emil Berg ble toppscorer med 24 poeng og Joshua Hart hadde 23 i en kamp der begge var konstante trusler for Fyllingen-forsvaret med sine sterke driver og Berg i tillegg med 3 av 4 på trepoengere.

Asker som lag hadde 44 prosent på treerne (11 av 25). Hart hadde også 7 assists.

 

Råsterk Hellebust: 17 returer

Haakon Hellebust blir også stadig mer sentral i Asker-laget. 24-åringen hadde flere «rå» returer i kamp flere av de tøffe Fyllingen-forwardene, fløy høyt og endte på 13 poeng og 17 (!) returer, i tillegg til 5 assists.

- De andre på laget var gode til å bokse ut mannen sin, så det ble lettere for meg å hente returene, sa Hellebust beskjedent.

Han fikk ødelagt det meste av fjorårssesongen med jumper’s knee, men har trent seg opp og fortsetter med rehab-trening. Forwarden var mest fornøyd med Askers forsvarsspill.

- Vi sutret for mye i første del av kampen, det var mye klaging fordi folk ikke var fornøyd med angrepet vårt. Men vi fikk satt «plays’ene» bedre i tredje periode og spilte bra kollektivt forsvar. Fyllingen snittet på 95 per kamp, så vi må være fornøyd med det defensive arbeidet, mente Haakon Hellebust.

Begge lag har bortekamp mot Kongsberg Miners som sin neste – Fyllingen allerede i morgen, Asker Aliens torsdag. Deretter har Fyllingen hjemmekamp mot Bærum lørdag, mens Asker møter Tromsø Storm på bortebane søndag.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Stian Emil Berg 24, Joshua Hart 23, Torgrim Sommerfeldt 17, Haakon Hellebust 13, Ludvig Bergh 7, Anders Stien 5, Paulius Grebliunas 3, CJ Omego 2.

Fyllingen: Bouna Black Ndiaye 22, Jay Harris 19, Edvard Aamodt Kristiansen 9, Karl Otabor 9, Peter Bullock 7, Magne Fivelstad 7, Jasin Akil 2.

 

Savic tilbake da Gimle vant

Gimle hadde lagt lørdagens hjemmekamp mot Nidaros Jets til Fana Arena, der de i motsetning til i Gimlehallen kan ha et begrenset antall publikummere.

Det startet med enveiskjøring: Gimle ledet 18-0 før gjestene scoret og 26-2 etter 7 minutters spill.

Men derfra og inn – de siste 33 minuttene – «vant» Nidaros 52-50 og begrenset nederlaget til 22 poeng, 76-54.

Med seieren inntok Gimle (13-3) tabelltoppen, men det viktigste var at Milovan Savic var tilbake igjen etter skade og karantene.

Den 2,05 m lange centeren fra Montenegro bidro med blant annet 10 poeng og 6 returer, mens det inntil videre ikke eksisterer assist-statistikk fra kampen.

Nidaros skal videre til en særdeles viktig kamp mot Ammerud i Apalløkkahallen søndag. Nidaros og Gimle møtes igjen i Husebyhallen i Trondheim lørdag.

 

Poengscorere:

Gimle: Eivind Lamo 16, Reidar Greve 11, Mikkel Kolstad 11, Milovan Savic 10, Jørgen Odfjell 7, Gard Beinnes 6, Chavares Flanigan 6, Anders Fjærestad 4, Ali Ouakkaha 3, Steinar Rakneberg 2.

Nidaros Jets: Jørgen Kjesbu 17, Jakob Baiden 10, Mikkel Aarnes 9, Mats Selboe 7, William Lybæk 5, Mateusz Nilsen 4, Brage V. Sørensen 2.