Plaisir Nzitani Mukoko debuterte for Bærum mot Johannes Dolven og Centrum Tigers. Den svenske guarden bør være en solid forsterkning for de blå når han kommer i form. 
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Plaisir Nzitani Mukoko debuterte for Bærum mot Johannes Dolven og Centrum Tigers. Den svenske guarden bør være en solid forsterkning for de blå når han kommer i form. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærum styrkes til sluttspillet

Plaisir Nzitani Mukoko fikk sine første minutter for Bærum, Shane Temara ventes tilbake på laget i januar og i tillegg kan Armani Cotton være med igjen i god tid før sluttspillet.

Centrum Tigers – Bærum 58-78

 – En ny utfordring, spillere jeg har en relasjon til og ønsket om å prøve å vinne noe, oppsummerte Plaisir Nzitani Mukoko da vi spurte om hvorfor han valgte Bærum og ikke fortsatte for Ammerud.

30-åringen snittet på 15,7 poeng for Ammerud forrige sesong, etter å ha vendt tilbake fra Asker Aliens der han spilte i 2019/20 sammen med blant andre Eric Gilchrese og Ludvig Bergh, nå lagkamerater i Bærum.

Mukoko fikk bare 7:53 minutter på banen mot Centrum Tigers, ble stående på null poeng og misset sine fire skuddforsøk. Han var åpenbart kamprusten, uten at det var noen overraskelse.

 

Ble pappa i april

– Jeg har ikke fått trent mer enn fire-fem ganger i løpet av to uker, så jeg er ikke helt kommet i gang. Men når jeg er i bedre form, håper jeg å gi laget det de trenger både defensivt og offensivt og med aggressivitet, sa han.

Den robuste svenske guarden ble pappa i april, og har prioritert samboeren og deres lille datter.

– Planen var å spille fra januar, men nå er jeg i gang. Jeg blir ikke med til kampene i Bergen nå til helgen, men etter det er jeg med for fullt, forsikret Mukoko.  

– Jeg liker meg veldig godt i Bærum, det er bra kjemi og jeg ser fram til resten av sesongen. Jeg håper vi kan vinne hele greia, og det er jo sluttspillet som er hovedsaken, fastslo han.

 

16 på rad for Bærum

Bærum vant for 16. gang på rad mot Centrum Tigers, og i de siste 15 kampene har Oslo-laget aldri vært nærmere enn 13 poeng, to ganger.

Forrige Centrum-seier var 108-80 i september 2016, for drøyt fem år siden – i den andre av tigrenes gullsesonger. Bærum vant de to siste seriekampene den sesongen, men Centrum Tigers endte som norgesmestre etter å ha slått Gimle i finalen.

Mathias Eckhoff kalte onsdagens kamp i Vulkanhallen «en grei gjennomkjøring» før de to vanskelige bortekampene mot Frøya og Gimle, fredag og lørdag i Bergen.

 

– Horribel skyting

– Det sa seg selv at vi ville være litt urytmiske og flate etter landslagspausen og en uke av. Skuddstatistikken vår er jo horribel med 12 av 44 på trepoengere (27 prosent), så med normal treffprosent ville vi jo vunnet mye mer. Samtidig er Centrum et lag som har jobbet seg til en identitet og som henger lenge i veldig mange kamper. De viser god moral, spiller som et kollektiv og har mer lengde enn tidligere, presiserte Eckhoff.

Laget hans har 6 seire og 6 tap før kampene mot Frøya og Gimle.

– Vi vet vi har mye å jobbe med, men gleder oss til kampene i Bergen. Da vi var der sist, spilte ikke Eric (Gilchrese) og heller ikke Shane (Temara), nå har vi fått med oss Eric. Vi har hatt en dal nå og spilt litt dårlig, så det gjenstår å se hvordan vi står til de to lagene, sa Bærum-treneren.

 

– Gaselle på vingen

Med Philipp Schwethelm og Plaisir Nzitani Mukoko på plass har de blåkledde allerede fått mer dybde i troppen. Og bedre skal det bli, når Shane Temara er spilleklar igjen, forhåpentlig i januar. Da er kanskje også Armani Cotton aktuell for spill.

Mathias Eckhoff håper også Mukoko kommer i toppform utover i sesongen.

– Da vil han gi oss ving-driving og forsvarsmessig en større kropp. Jeg vil se «Play» som han spilte i Sverige, som en gaselle på vingen og med forsvar, det har han ikke gjort på noen sesonger. Skal han være med i det tempoet vi ønsker å ha, må han komme i form og løpe, understreker coachen.

 

Ruvende Dolven

Centrum ledet bare i åpningsminuttene, men hang med i førsteperioden før Ludvig Bergh og Stian Mjøs la hver sin trepoenger og sendte Bærum opp i 20-11.

Etter det kontrollerte gjestene og dro fra til 20-poengsseier, 78-58.

Eric Gilchrese var Bærums ledende spiller med 16 poeng, 7 assists og 4 steals, mens Stian Mjøs hadde 21 poeng og 4 assists. Sjur Dyb Berg og Philipp Schwethelm endte med hver sin double-double i poeng og returer, henholdsvis 15-10 og 13-10.

Johannes Dolven igjen ruvende under kurvene og ble kampens mest effektive spiller med sine 18 poeng og 16 returer, mens 18-årige Georg Helvik hadde 12 poeng og 10 returer mot sine tidligere lagkamerater.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johannes Dolven 18, Georg Helvik 12, Simon Midtvedt 10, Bendik Aunan 6, Moritz Anglero 5, Øyvind Torsetnes 4, Rasmus Linnestad 3.

Bærum: Stian Mjøs 21, Eric Gilchrese 16, Sjur Dyb Berg 15, Philipp Schwethelm 13, Ludvig Bergh 5, Anders Lislevatn Landenget 3, Benjamin Alknes Cox 3, Gaute Haugen 2.