​Tromsø Storm-forsvaret ga Stian Mjøs stor oppmerksomhet, men han ble likevel Bærum-toppscorer med 25 poeng og holdt hjemmelaget inne i kampen med flere viktige scoringer i fjerdeperioden, inkludert utligningen til 72-72 som sikret overtime. Her dekkes Mjøs av fra venstre Cam Gregory, Marcus Wynn og Simen Samuelsen.

Bærum ledet med 26, vant i overtime

Tromsø Storms opphenting var imponerende, men Bærum vant overtidsthrilleren 81-80.
Bærum – Tromsø Storm 81-80 (OT)

Fyllingen – Asker Aliens 102-92

Det var dag og natt for Bærum og lagets tilhengere i Nadderudhallen:

De lyseblå leverte sesongbeste i de to første periodene og gikk opp til 26 poengs ledelse (56-30) tidlig i den tredje, før Tromsø Storm fikk kontakt etter en 17-0-run og gikk opp i ledelsen etter to 3-poengere på rad fra Johannes Lange (64-62), fem minutter før slutt.

Så var det gjestene som var i førersetet og Bærum som ble reddet av en 3-poenger fra Stian Mjøs, til 72-72 og overtime. Der Tromsø var 4 poeng foran (80-76) etter to straffer fra lagkaptein Simen Samuelsen med 1:15 igjen å spille.

Men Bærum reiste seg: Stian Emil Bergs råsterke drive ga redusering og Torgrim Sommerfeldt senket en 3-poenger til ledelse 81-80 med 45 sekunder igjen.

Kampen vippet, og Tromsø Storm fikk det siste skuddet. Men Johannes Langes 3-er satt ikke og Alex Dakin kjempet seg til den avgjørende returen – og så var tiden ute.

- Sterk jobb av oss

For Tromsø var det utvilsomt bittert, samtidig som opphentingen i tredje og fjerde periode og spillet i ekstraomgangen kanskje var lagets sterkeste prestasjon denne sesongen.

- Vi startet kampen utrolig dårlig, men Bærum er et veldig bra lag, så det var en sterk jobb av oss å hente inn hele forspranget. Så det skal vi virkelig ta med oss, sa Johannes Lange. Den 20-årige pointguarden sto uten scoring før han slo til med storspill og blant annet tre 3-poengere da gjestene overtok ledelsen i fjerde periode.

- Det løsnet for oss i andre omgang, og vi spiller veldig bra som et lag også i ekstraomgangen, presiserte han.

Tromsø Storm hadde vunnet sine fem siste kamper og har også scoret 100 poeng eller mer i fem kamper denne sesongen. Utover i kampen begynte lagets skyttere å treffe, og gjestene endte på 39 prosent uttelling på 3-poengerne (11 av 28), etter tre hver fra Lange, Aron Nielsen Finstad og Marcus Wynn og to fra Simen Samuelsen.

50 poeng til pause

For Bærum var spesielt første del av kampen særdeles oppløftende, med 50-30 ved pause etter angrepsspill i høyt tempo og solid skyting. I tillegg var Sjur Dyb Berg igjen enorm på returer, endte på 20 og hadde lenge flere enn hele Tromsøs lag.

Men etter hvert kom også Cam Gregory (26 poeng og 12 returer) sterkt. Bærum vant likevel reboundstatistikken klart, 39-28.

- Det handlet også om Tromsø, men vi sluttet å spille, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

- Selv om vi leder klart, må ballen fortsatt gå og vi må spille med tempo og være disiplinerte i forsvar. Men ballen sluttet å gå, og det vi var konsekvente på i første omgang, klarte vi ikke i andre omgang. Det viser litt hvordan laget vårt er. De har så lyst til å gjøre mer enn det de egentlig trenger å gjøre, og det ødelegger defensiv og offensiv flyt.

- All ære til Tromsø, for det kunne like gjerne vært de som hadde vunnet. De får skuddene de vil ha og de får det siste skuddet (Johannes Lange), og det var «livsfarlige greier». Men det er også typisk Torgrim (Sommerfeldt) å sette det siste skuddet vårt, han er kjempefrustrert og stanger hodet mot veggen etter å ha fått mange «calls» mot seg. Men alt dette må vi lære å spille gjennom, understreker Eckhoff.

- Noe å bygge videre på

Bærum-treneren er klar på at Tromsø Storm absolutt kan henge med i toppen utover i sesongen.

- Hvorfor skulle de ikke kunne det? De hadde vunnet fem på rad nå og scoret 100 i fem kamper. Vi var bra forsvarsmessig med unntak av tredje og fjerde periode da de fikk en super-run mot oss. For meg er dette noe å bygge videre på, også det som var dårlig, men det som var bra i dag var veldig oppløftende, fastslo han.

Stian Mjøs ble hjemmelagets toppscorer med 25 poeng etter fem 3-poengere og mange viktige scoringer som holdt Bærum inne i kampen i den kritiske fjerdeperioden, inkludert utligningen til 72-72 som sikret overtime. Stian Emil Berg var tilbake og bidro sterkt til seieren med 21 poeng og to avgjørende driver  i ekstraomgangen. Torgrim Sommerfeldt traff glimrende i begynnelsen av kampen og ble en matchvinner med scoringen til 81-80, og Sjur Dyb Berg var igjen «et beist» under kurvene.

Sterk debut av 16-åring

Dagens største positive overraskelse var likevel den 16-årige debutanten Georg Helvik, ledende spiller på Norges U16-landslag og enda et av talentene fra Sandvikas U19-lag. Den 2,03 m lange forwarden gikk gjennom Tromsø-forsvaret og scoret i sin første ballkontakt, og la to nye poeng (til 62-58) på et kort innhopp i fjerde periode.

- Veldig morsomt at Georg kan komme inn i debuten og fylle en funksjon så bra, sa Mathias Eckhoff om 16-åringen, som ga Sjur Dyb Berg noen viktige minutter med hvile på benken.

Hos Tromsø gjorde også Simen Samuelsen en bunnsolid kamp, med 14 poeng og som alltid med stor innsats og knallhardt forsvar.

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 25, Stian Emil Berg 21, Torgrim Sommerfeldt 15, Sjur Dyb Berg 6, Georg Forsdal Helvik 4, Benjamin Alknes Cox 3, Brian Ofori 3, Alex Dakin 2, Gaute Haugen 2.

Tromsø Storm: Cam Gregory 26, Simen Samuelsen 14, Johannes Lange 11, Kevin Altidor 10, Aron Nielsen Finstad 9, Marcus Wynn 9, Tord Raddum Berge 1.

Fyllingens åttende seier

Asker Aliens ledet 24-22 mot slutten av første periode, men Fyllingen dro fra til 13 poengs ledelse (44-31) midtveis i den andre og kontrollerte inn til seier 102-92.

Dermed har Calix Black Ndiayes men vunnet åtte av de ti første BLNO-kampene i høst og kun tapt borte mot Kongsberg Miners (81-87) og Tromsø Storm (89-101).

Asker, svekket med Djo Loo Yele på skadelista i tillegg til Jørgen Onarheim og Haakon Hellebust, leverte en god kamp i Fyllingsdalshallen.

Gjestene var bare 8 poeng bak ved pause (46-54) og 10 bak (67-77) tidlig i fjerde periode, anført av Eric Gilchrese som dagen etter 40-poengskampen mot Frøya endte med 31 poeng, 7 returer og 6 assists.

Kenny Carpenter herjet igjen for Fyllingen og hadde 30 poeng, 7 returer og 8 assists, mens Magne Fivelstad dominerte under kurvene og kunne notere en ny double-double, 25 poeng og 11 returer.

Hjemmelaget nådde 100 poeng for første gang denne sesongen, også takket være sterk 3-poengsskyting. Fyllingen traff 8 av 19 fra 3-poengsland, 42 prosent – etter 3/6 fra Carpenter og 3/7 fra Karl Otabor.

Asker endte på 11 av 34 (32 prosent), etter fire fra Plaisir Nzitani Mukoko og tre hver fra Eric Gilchrese og Ludvig Bergh.

Fyllingen: Kenny Carpenter 30, Magne Fivelstad 25, Evan Harris 23, Karl Otabor 13, Nestor Lasuncion 6, Vilius Sumskis 4, Jasin Akil Al-Musharafawy 1.

Asker Aliens: Eric Gilchrese 31, Plaisir Nzitani Mukoko 19, Ludvig Bergh 16, Paulius Grebliunas 10, Stian Klokkeråsen 8, Jonatan Hjelseth Mæhlum 6, Joachim Bøhn 2.