Prince Ali ble toppscorer med 25 poeng i sin andre kamp for Bærum. Her har den tidligere UCLA-guarden kommet seg fri til scoring mellom Tromsø Storms tre importspillere, Olle Welander (bak), Anthony Elechi og Phil Henry.
FOTO: ERIK BERGLUND
Prince Ali ble toppscorer med 25 poeng i sin andre kamp for Bærum. Her har den tidligere UCLA-guarden kommet seg fri til scoring mellom Tromsø Storms tre importspillere, Olle Welander (bak), Anthony Elechi og Phil Henry. FOTO: ERIK BERGLUND

Bærum-fyrverkeri før pause

Bærum hadde 57 poeng i første omgang og endte på 18 trepoengere fra åtte forskjellige spillere i 100-84-seieren over Tromsø Storm.

Bærum – Tromsø Storm 100-84

Etter et angrepsfyrverkeri i første (33-18) og deler av andre (24-19) periode kontrollerte Bærum inn til sin niende seier for sesongen og viste sitt store offensive potensial.

Med to nye, giftige angrepsvåpen:

UCLA-guarden Prince Ali som ble toppscorer med 25 poeng i sin andre kamp i BLNO, og forrige sesongs Ammerud-gigant Armani Cotton som etter to beskjedne åpningskamper slo til i Bærum-trøya.

Fra start: Cotton la tre 3-poengere i åpningsminuttene og scoret 15 av hjemmelagets 21 første poeng.

Bærum suste opp i 25-poengsledelse (50-25) midtveis i andre periode, men greide ikke å fullføre i samme stil.

Tromsø Storm hentet inn mye av forspranget og var nede i 8 poeng (83-75) fem minutter før slutt og ytterligere tre ganger i sluttminuttene, uten at det var noen spenning om seieren.

 

- For lett i starten

Men avslutningen av kampen irriterte Bærum-trener Mathias Eckhoff og lagkaptein Stian Mjøs.

- Ting kom vel litt for lett til oss i starten, og så tror vi bare det er en knapp som kan skrus av og på. I starten går kula bra og da får vi åpne skudd og treffer. Men egentlig som i første kampen mot Tromsø (93-87) stopper det, og jeg vet egentlig ikke hvorfor, sa Mjøs.

- Vi får trøbbel med en gang vi skal prøve å bytte inn. Da mistet vi litt av «flowen» vi hadde, mente Mathias Eckhoff.

- Men det var oppløftende, det er første gang vi spiller med «alle mann alle» og i starten hadde vi energi, fant åpne skyttere og traff. Da var vi til stede i forsvar, men det ble vi ikke etter hvert. Da fokuserte vi på egne ting, mistet fokus i forsvar og ble for ego og begynte å «dasse» gjennom ting. Jeg er ikke fornøyd med måten vi vant på, men vi så et potensial. Det var morsomt å se Armani (Cotton) som har slitt littegrann, nå gjør han det enkelt og setter skuddene sine, sa Bærum-treneren.

 

- Forskjellige kulturer skal samkjøres

Han tok også litt selvkritikk.

-Jeg skulle ønske vi kunne kjøre innpå mer med yngre spillere, for jeg syns de spiller for lite. Men det blir sånn nå fordi vi ønsker å bygge kjemi med de nye. Vi ser det lugger litt, noe av flyten vår går bort og ballen holdes. Det er forskjellige kulturer som skal samkjøres, med én fra USA som skal inn i europeisk basket uten å ha vært med i pre-season. Jeg ser kjempepotensialet i Prince (Ali), men han skal bli skarpere i skjæret og mer effektiv, da skal vi bli gode, understreker Eckhoff.

 

- Beste angrepslaget i serien

Tromsø Storm vant hjemmekampen mot Bærum i desember (77-66), men var ikke i nærheten denne gang.

- Vi ble aldri helt komfortable i denne kampen. Bærum traff en masse treere og vi var ikke gode i angrep i første del av kampen heller. Det ble bedre etter hvert, men Bærum var gode, erkjente Tromsøs spanske trener, Sergio Vicente Beleña.

- Med Prince Ali og (Armani) Cotton inn har de ett av de tre beste lagene. Og med de to pluss Stian Mjøs, (Sjur Dyb) Berg og (Yannick) Anzuluni har de antagelig det beste angrepslaget i serien. Men vi skal bare fortsette å arbeide og bli klare for sluttspillet, fastslo Beleña.

 

54 poeng på trepoengere

Bærum lå lenge rundt 55-60 prosent på 3-poengsskytingen i kampen, men endte på 42 prosent – 18 av 42. Som betyr at laget scoret 54 av sine 100 poeng på treere.

Prince Ali hadde flest med 4 av 9, mens Benjamin Alknes Cox la 3/5, Yannick Anzuluni 3/6 og Armani Cotton 3/7. Anders Lislevatn Landenget var eneste spiller med 100 prosent på trepoengerne, 2 av 2.

Mens Stian Mjøs for en gangs skyld hadde en dårlig skudd-dag med 1 av 7 på treerne. Han bidro til gjengjeld med 9 assists og hadde 2/2 fra straffelinja og 3/3 på 2-poengere.

Phil Henry hadde 25 poeng, 6 returer og 4 assists og Anthony Elechi 21 poeng og 8 returer, mens pointguard Johannes Lange noterte seg for 9 poeng og 7 assists for Tromsø Storm.

Bærum (9-6) tok tilbake fjerdeplassen på tabellen fra Fyllingen (9-7), mens Tromsø Storm (6-9) holder sjuendeplassen.

Begge lagene får Centrum Tigers på besøk i sin neste kamp – i Tromsøhallen søndag og i Nadderudhallen neste tirsdag, 19. januar.

 

Poengscorere:

Bærum: Prince Ali 25, Yannick Anzuluni 16, Armani Cotton 16, Stian Mjøs 11, Benjamin Alknes Cox 9, Sjur Dyb Berg 7, Anders Lislevatn Landenget 6, Max Dahl Svendsen 4, Gaute Haugen 3, Marcus Barnett 3.

Tromsø Storm: Phil Henry 25, Anthony Elechi 21, Henrik Lange 10, Johannes Lange 9, Marcus Wynn 8, Olle Welander 5, Aron Nielsen Finstad 3, Simen Samuelsen 3.