NBBF BLNO Stian Emil Berg.jpg
​Stian Emil Berg og Bærum snublet i NM-semifinalene mot Milovan Savic og Gimle forrige sesong, men ser ut til å gå mot en sterk BLNO-sesong.

Bærum: Fjoråret lærte oss mye

Forsterkninger og sultne unggutter skal løfte Bærum i den nye BLNO-sesongen.
 

Det stoppet opp for Bærum i NM-semifinalene mot Gimle forrige sesong, med klare nederlag både i Gimlehallen og i returkampen hjemme i Nadderudhallen.

Nå er Mike Zeno (hjem til USA) og Joshua Hart (Kongsberg Miners) ute, men de lyseblå virker likevel styrket.

Inn kommer den kanadiske small-forwarden og allrounderen Brian Ofori som har spilt i Spania og Portugal de siste årene, og landslagsforwarden Sjur Dyb Berg, som er hjemme igjen fra University of Alaska.

Dessuten dukket en dansk forward opp, nyinnflyttet til Oslo: Pascal Evans som tidligere har spilt for Hørsholm og for Cypress College.

Samtidig har Bærum tatt opp flere spillere fra Sandvikas lovende U19-lag til treningsgruppa, med halve det norske U18-landslaget fra i sommer – totalt seks spillere – og U16-landslagets ledende spiller, Georg Helvik.

 

Lurvete og vinglete

- Det ser lovende ut, sier Mathias Eckhoff.

- Jeg er skuffet hvis vi ikke blir bra. Vi har en veldig fin dynamikk i treningsgruppa, der de unge bringer inn intensitet og er lojale. Da unngår vi problemet med å være for få spillere på trening, og så kan vi øve ordentlig, fastslår Bærum-treneren.

For det var mye som ikke gikk så bra i fjorårssesongen, og lagets utvikling utover i sesongen var ikke god nok.

- Fjoråret lærte oss mye. Vi hadde så godt som aldri 10 spillere på trening, og når man ikke får trent med kvalitet, ble resultatet lurvete. Noen spillere kom inn sent i sesongen, alt var vinglete. Nå unngår vi den utviklingen, skal være tydeligere og jobbe godt med hvordan vi skal spille, sier Eckhoff.

 

Ofori på sidelinja

Brian Ofori er på plass, men ikke i trening. Kanadieren venter på klarering fra UDI, og Bærum håper han rekker seriestarten mot Gimle lørdag 21. september.

- Vi vil ikke risikere noe når regelverket tolkes så strengt, så Brian er bare tilskuer på treningene. Han er er en sympatisk og ivrig fyr, men vi har jo ikke fått sett ham ordentlig ennå. Vi forventer at han skal gi oss fart og fleksibilitet.

- Sjur gir oss mye bedre forsvar og mer stabil returtagning. Mot svenske ligalag forrige helg snittet han på 15 returer, og han er så bra i forsvar at ingen vil blåse forbi ham. Det betyr også at Torgrim (Sommerfeldt) får spille ving som er posisjonen hans, ikke som i fjor da han kom inn seint og måtte spille forward, forklarer Bærum-treneren.

 

Mjøs og Tøien trener Sandvika-juniorene

Lagets kaptein og toppscorer Stian Mjøs er denne sesongen også hovedtrener for Sandvikas U19-lag, der Eckhoffs assistent Per Tøien i Bærum er assistent for Mjøs.

- En sånn type overbygg og linje nedover er veldig bra, og Sandvika vil garantert vokse som lag denne sesongen, tror Mathias Eckhoff.

Mjøs, som ble kåret til «Årets trenertalent» i NBBF i 2017, syns også det er en god modell.

- De er treningsvillige, talentfulle og har ambisjoner, og det er jo en fin kombinasjon. De legger trykk opp full bane og er på Bærum-treningene for å bli bedre, fastslår han.

Av de sju Sandvika-spillere i treningsgruppa var Mateusz Nilsen og Torkel Westby med også forrige sesong, og begge fikk debutere i ligaen.

 

15 returer per kamp?

Stian Mjøs har også stor tro på at Sjur Dyb Berg vil slå til i sin første sesong i Bærum-drakten. 23-åringen fra Nesodden spilte én BLNO-sesong i Asker Aliens før han dro til USA, og snittet på 8 poeng og 8 returer som 16-17-åring.

- Nå tipper jeg han ender på minst 10 poeng og 15 returer i snitt. Sjur har utrolig gode reboundferdigheter og er en spiller som aldri gir opp og som alltid går på alle løse baller, understreker Mjøs.

 

BÆRUM

Trenere: Mathias Eckhoff og Per Tøien.

Spillere INN: Brian Ofori (Sampaense, Portugal), Sjur Dyb Berg (University of Alaska), Pascal Evans (tidligere Hørsholm og Cypress College) og fem spillere fra Sandvikas U19-lag inn i treningsgruppa: Marcus Barnett, Arne Marius Grevskott og Vetle Paulsen fra '01-årgangen, Max Dahl Svendsen ('02) og Georg Helvik ('03).

Spillere UT: Mike Zeno (USA), Joshua Hart (Kongsberg Miners), Thomas Solem (studier Bergen), Carl Kevin Brunæs (Asker Aliens), Ole Svendsen Strand (studier Australia), Bjørnar Andreassen.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20

Sjur Dyb Berg, Stian Emil Berg, Benjamin Alknes Cox, Alex Dakin, Pascal Evans, Jens Grøsland, Gaute Haugen, Stian Mjøs, Mateusz Nilsen, Brian Ofori, Torgrim Sommerfeldt og Torkel Westby, samt ytterligere fem spillere fra Sandvikas U19-lag i treningsgruppa: Marcus Barnett, Arne Marius Grevskott, Georg Helvik, Vetle Paulsen og Max Dahl Svendsen.

Sannsynlig starting-5 (?): S.E. Berg, Mjøs, Sommerfeldt, Ofori, S. Dyb Berg.

Åpningskamp: Bærum – Gimle, Nadderudhallen lørdag 21. september kl. 18.00