NBBF BLNO Ludvig Bergh Asker-Frøya.jpg
​Ludvig Bergh hadde 5/10 på 3-poengere, 9/10 på straffer og endte på 24 poeng mot Frøya. Her dekkes Asker-kapteinen av Odd-Olav Aga. Asker skal rett videre til ny nøkkelkamp mot Nidaros Jets i Trondheim lørdag, mens Frøya møter Centrum Tigers i Vulkanhallen.

Asker videre til ny nøkkelkamp

Etter tapet for Frøya og 18 timers pause skal Asker møte Nidaros Jets – i Trondheim.
 

Asker Aliens – Frøya 74-90

Eric Gilchrese fikk én kamps karantene etter disk-feilen mot Tromsø Storm, og samtidig måtte Asker Aliens greie seg uten Djo Loo Yele hjemme mot Frøya fredag. Yele (37) som snitter på 18 poeng og 11,8 returer har pådratt seg en kneskade, skal til undersøkelse mandag og er dermed heller ikke aktuell mot Nidaros Jets lørdag.

Da er iallfall Gilchrese tilbake som playmaker, poengscorer og forsvarskjempe, men Asker har likevel vært maksimalt uheldig foran den viktigste helgen hittil i BLNO-sesongen.

- Dette er tøft for oss, fastslo Asker-coach Kenneth Webb etter tapet for Frøya.

 

Viktig kamp i Trondheim

Frøya gikk dermed opp på tre seire (3-6), mens Asker (1-5) og Nidaros Jets (1-7) står med bare én hver før de møtes i Husebyhallen lørdag.

Asker-troppen flyr til Trondheim på morgenen og er klare til 15.00 når den viktige bunnkampen begynner – 18 timer etter at laget gikk av parketten i Leikvollhallen.

- Heldigvis er Eric med igjen, sier Webb, som i tillegg til Yele også må klare seg uten Haakon Hellebust – som er på vei tilbake – og langtidsskadde Jørgen Onarheim.

- Vi spilte bra veldig lenge i denne kampen, men pådro oss litt mange turnovers en periode og havnet bakpå etter Frøyas 12-0-run. Men selv om vi lå 30 poeng bak, fortsatte vi å kjempe, presiserte Webb.

 

Bergh og Grebliunas med double-double

Ludvig Bergh og Paulius Grebliunas leverte begge sesongbeste: Lagkaptein Bergh med 24 poeng og 10 returer og med 5/11 på 3-poengere og 9/10 på straffer – og Grebliunas med en råsterk double-double: 18 poeng og 16 returer. Den litauiske forwarden fikk og tok mer ansvar med Djo Loo Yele ute, og imponerte med 7/12 inside etter offensive returer og tøffe driver og med 4/4 på straffer.

Jonatan Hjelseth Mæhlum traff 3 av 4 fra 3-poengsland, og Plaisir Nzitani Mukoko skapte mye med sine driver.

 

Flannigan: 26 poeng og 9 returer

Men Frøyas klasse, rutine og offensive potensial kom bedre til syne etter hvert, og gjestene var i realiteten aldri i trøbbel selv om Asker ledet 20-12 mot slutten av første periode.

Etter at Ludvig Bergh hadde lagt to straffer til 28-24 for Asker midtveis i andreperioden, våknet bergenslaget for alvor og overtok føringen med en 12-0-run etter at den nye USA-importen Armani Flannigan hadde scoret 8 av de 12 poengene.

Den 2,03 m lange forwarden endte på 26 poeng og 9 returer etter en kamp med et par saftige dunker, mye sterkt insidespill, god skyting fra halvdistanse (10 av 16) og en 3-poenger.

- Det er nytt land og nytt lag for meg, men jeg begynner å kjenne spillerne her bedre og vi bygger kjemi. Det er et ungt lag med spennende spillere, sa 26-åringen fra North Texas University.

- Armani vil løfte oss betraktelig og ta masse returer. Han er en energisk, fin type – og se på vingespennet hans, påpekte Arne Ingebrigtsen. Frøya-kapteinen fikk en av sine korteste BLNO-kamper, da han måtte ut med overtråkk etter bare 57 sekunder i Leikvollhallen.

Han er dermed også tvilsom til lørdagens kamp mot Centrum Tigers i Vulkanhallen.

 

Første seier siden september

Frøya tok sin første seier siden 30. september (104-96 over Tromsø Storm), etter fem strake tap i oktober – de to første med ett poeng mot Gimle (80-81) og Fyllingen (90-91).

Ognjen Nisavic tok på seg playmakerens rolle og var ikke poengmaskinen han pleier å være, men det ga mer plass til Armani Flannigan og til Nikola Vasojevic. Den serbiske pointguarden hadde en solid angrepskamp med 23 poeng etter 2/3 på 3-poengere, 6/7 på 2-poengere etter mange sterke driver og 5/5 fra straffelinja. I tillegg til 8 returer, 3 steals og 3 assists.

19-årige Daniel Alsaker Sandven leverte sin beste kamp for sesongen og endte med 8 poeng etter to 3-poengere, pluss 6 returer og 2 assists.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Ludvig Bergh 24, Paulius Grebliunas 18, Jonatan Hjelseth Mæhlum 16, Plaisir Nzitani Mukoko 14, Per Magnus Muren 2.

Frøya: Armani Flannigan 26, Nikola Vasojevic 23, Ognjen Nisavic 13, Daniel Alsaker Sandven 8, Ulrik Stranger-Johannessen 7, Haakon Heradstveit 6, Odd-Olav Aga 5, Jonas Kessler 2.