NBBF BLNO Scotty Hendricks A-Miners.jpg
​Scotty Hendricks var toppscorer med 19 poeng og lederen i et Asker-lag som ga Chris-Ebou Ndow og Kongsberg Miners trøbbel i tre perioder i Leikvollhallen.

Asker har kjempet jevnt med alle

Asker Aliens har ledet eller ligget likt mot seks av ni BLNO-lag etter tredje periode.
 

Asker Aliens – Kongsberg Miners 58-73

- Vi spiller så bra i tre perioder og mister det helt på slutten. Det gjør bare mer og mer vondt, for det er tøft å tape så mange jevne kamper, fastslo Asker-kaptein Ludvig Bergh, som bidro med tre 3-poengere da bunnlaget i BLNO ga serieleder og tittelforsvarer Kongsberg Miners match i Leikvollhallen.

Hjemmelaget åpnet med 7-0, var foran med 13 poeng på det meste (29-16) og ledet 44-42 da lagene startet den fjerde og siste perioden.

Så viste Miners endelig klasse og vant de ti siste minuttene 31-14.

Men det først i de aller siste minuttene seieren kom opp i 15 poeng. Ludvig Bergh reduserte til 57-64 med en 4-poengssituasjon 2:45 før slutt, men Askers desperate skuddforsøk endte i bom og gjestene vant de siste minuttene 9-1.

- Uansett var det kult å kunne konkurrere så bra mot det beste laget i serien. Vi gikk «all in» og hadde jo ikke så mye å tape, forklarte kaptein Bergh.

 

Har ledet over alle

Bare syltynn teori kan nå redde Asker Aliens fra å havne på en av de to plassene som betyr BLNO-kvalifisering i mars mot 1.- divisjonsvinnerne.

Samtidig fremstår Asker som det beste bunnlaget i ligaen de siste sesongene.

Mange trodde det nykomponerte og urutinerte mannskapet skulle få store problemer med å vinne en eneste kamp, men det er blitt tre seire – hjemme og borte mot Nidaros Jets (97-90 og 83-77) og hjemme mot Fyllingen (103-92).

Men Aliens har spilt jevnt mot de aller fleste lagene i serien:

* De har ledet eller ligger likt etter 3. periode mot seks av ni lag: Ammerud, Fyllingen, Bærum og nå Kongsberg i kamper som er tapt, i tillegg til kampene de har vunnet over Nidaros og Ammerud – og uavgjort (56-56) mot Tromsø Storm.

* De har ledet over Centrum Tigers etter 2. periode (38-27) og mot Gimle (19-15) og Frøya (25-18) etter 1. periode.

* De har tapt 8 av 20 kamper med under 10 poeng.

 

Askers halmstrå

Med fire gjenstående kamper er Asker Aliens (3-20) avhengig av å vinne alle og i tillegg få mye hjelp for å redde seg inn i sluttspill på 8.- plass og unngå kvalifisering.

Den syltynne teorien:

Asker slår Frøya og Bærum hjemme og vinner de to bortekampene mot Nidaros og Ammerud: Ender på 7 seire og 20 tap.

Ammerud (7-16) taper alle sine fire – de to bortekampene mot Tromsø Storm og hjemme mot Bærum og Asker: 7-20 på Ammerud også.

Det holder ikke for Asker, som havner bak Ammerud på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet, etter å ha tapt de to første kampene.

Men hvis Nidaros (5-18) vinner to av sine fire kamper, ender de også på 7-20. Da blir det en tabell med de tre bunnlagene hvor Asker kommer ut som vinner med 4-2 mot Ammeruds 3-3 og Nidaros' 2-4 – og blir nummer åtte.

Nidaros må da nødvendigvis tape for Asker og vinne to av de øvrige tre: Hjemme mot Fyllingen og borte mot Gimle og Frøya.

Den teorien kan fort ryke allerede førstkommende helg…

 

- Helt rått

- Men egentlig er det helt rått at det fortsatt er teoretisk mulig for oss å beholde plassen, fastslår Asker-trener Tommy Gundersen.

- Vi gjorde jobben vår defensivt i dag, skulle holde dem til 78 poeng og klarte det, la han til.

Offensivt var det ikke like godt: 58 poeng det minste Asker har scoret siden den første kampen mot Kongsberg Miners i desember (57-100) og bare den tredje under 60 poeng, det ble også 55-91 hjemme mot Gimle i andre serierunde.

 

Nærmer seg seriegull

Miners må vinne to av sine tre gjenstående kamper for å sikre seriemesterskapet som også innebærer toppseeding i NM-sluttspillet og hjemmebanefordel i alle runder.

Tittelforsvarerne har igjen hjemmekamp mot Tromsø Storm, borte mot Centrum Tigers og hjemme mot Fyllingen.

- Vi bør vinne alle tre, mener Juan Ferrales.

- Men da må vi opp på et høyere nivå enn i dag. Nå må vi bruke de neste ukene på å bygge et slagkraftig lag foran sluttspillet, presiserer den rutinerte pointguarden.

 

"En av de dagene"

Kongsberg Miners hadde 105 og 100 poeng i sesongens to første kamper mot Asker Aliens, og bare 42 etter tre perioder i Leikvollhallen onsdag.

- Man kan si det var «en av de dagene» i en lang sesong. Uansett var det en veldig dårlig kamp av oss, selv om vi selvfølgelig skal gi kred til Asker som kommer ut med energi og fighter og gjør alt det vi skulle gjøre, understreker Ferrales.

27-åringen hadde en meget god kamp med 12 poeng og i nærheten av triple-double (?) med et høyt antall lekre assists pluss returer.

Ferrales, Robert Hubbs og Aly Hudgins skilte seg klart ut i et Miners-lag der de fleste øvrige spillere befant seg et godt stykke under pari.

Hubbs ble toppscorer med 30 poeng etter god skyting fra distanse, presise floaters og et par dunker, og Hudgins var spesielt verdifull i sisteperioden da Miners dro fra – med solid fighting, sterke initiativ og driver og totalt 15 poeng.

 

Poengscorere i Asker – Kongsberg:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 19, Ulrik Stranger-Johannessen 11, Ludvig Bergh 10, Alvis Eglitis 8, Jørgen Onarheim 6, Paulius Grebliunas 4.

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 30, Aly Hudgins 15, Juan Ferrales 12, Chris-Ebou Ndow 9, Petar Kutlesic 6, Max Richardson 1.