Joshua Hart går sterkt på kurven og legger to av sine 31 poeng, presset av Joshua Sykes (skjult bak). Til høyre i bildet ser vi Mustafa Dibba og Haakon Hellebust (bak), som også var blant kampens ledende spillere. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker avgjorde før pause

Solide runs i slutten av de to første periodene ga Asker Aliens 19 poengs ledelse over Ammerud ved pause, og det var hjemmelaget aldri i nærheten av å kunne hente inn.

Ammerud – Asker Aliens 74-88

- Vi har for mange defensive breakdowns og treffer dårlig også, fastslo Ammerud-kaptein Andreas Isaksen etter lagets sjuende strake tap.

De grønnkledde ledet 19-15 med tre minutter igjen av første periode, men de minuttene vant Asker 9-0 og var plutselig foran med 24-19.

Ammerud holdt godt følge gjennom det meste av andreperioden, men fra 32-37 gikk det utforbakke på nytt i de siste tre minuttene av perioden: 0-14 og til pause med Asker-ledelse 51-32, mer eller mindre game over.

Det endte med en komfortabel 88-74-seier for et Asker-lag som hadde Joshua Hart, Anders Stien og Ludvig Bergh med igjen og var klart styrket fra kampen mot Gimle (60-66).

Nybakt pappa - storspilte

Den kampen sto Joshua Hart over, 2. januar var dagen han og samboeren ble foreldre til en liten datter.

I Apalløkkahallen torsdag storspilte amerikaneren fra start og var en konstant trussel for Ammerud-forsvaret med sine driver og finter inne i feltet. Hart hadde også 5 steals tidlig i kampen, og endte til slutt som toppscorer med 31 poeng etter 10 av 10 fra straffelinja, 9/14 på 2-poengsskudd og 1 av 3 trepoengere. I tillegg hadde 6 returer, 5 steals, 4 assists og 1 blokk.

- Men kampen var litt slurvete av oss, mente 30-åringen, som iallfall klarte å holde varmen i en for anledningen iskald Apalløkkahall.

- Vi brukte litt tid på å komme i gang her, kanskje fordi det var så kaldt eller fordi vi bare har spilt så få kamper i det siste. Vi kom bedre inn i rytmen etter hvert, men må løfte oss fra det vi viste i dag, sa den nybakte pappaen.

Double-double for Hellebust

Haakon Hellebust var også på hugget og markerte seg med 20 poeng og 10 returer, mens lagkaptein Stian Emil Berg styrte Asker-spillet fra pointguarden og landet på 16 poeng, 7 assists og 5 returer.

Laget traff 43 prosent av trepoengerne (10 av 23) med 4 av 9 fra Anders Stien og 3 av 5 fra Berg, samt 100 prosent med 1 av 1 fra både Hellebust og Ludvig Bergh.

Hjemmelaget kom aldri nærmere enn 16 poeng et par ganger. Asker var oppe i 24 poengs ledelse (78-54) og ledet med 13 (88-65) to minutter før slutt, før Ammerud med en 9-0-run begrenset tapet til 74-88 da Berg, Hart, Hellebust og Stien alle var plassert på benken av coach Kenneth Webb.

Bolin snart tilbake?

I bakhånd har laget Aksel Bolin, som er i trening igjen etter ryggskaden han pådro seg i oktober.

Den sterke forwarden var ført opp i lagoppstillingen i Apalløkkahallen, men er ikke helt klar for spill ennå. Hjemmekampen mot Fyllingen lørdag kommer kanskje også for tidlig.

- Det blir veldig bra å få Aksel tilbake, men han trenger litt tid og må se hvordan han føler seg. Det er ingen grunn til å forhaste seg og risikere noe nå, presiserte Joshua Hart.

Eric Gilchrese og Torgrim Sommerfeldt er neppe klare før i februar, mens det inntil videre er usikkert når eller om Djo Loo Yele kommer tilbake denne sesongen.

Nøkkelkamp mot Nidaros

Ammerud viste framgang i de to kampene i Bergen sist helg, da laget ledet mot både mot Frøya og Fyllingen, men tapte i sluttminuttet – begge med sifrene 88-93.

- Det var gode kamper av oss, så jeg hadde forventa bedre i dag, erkjente Andreas Isaksen.

Søndag kommer en nøkkelkamp mot Nidaros Jets (2-10) som med seier vil krype opp i ryggen på Ammerud på tabellen.

- Den må vi vinne, understreker Isaksen.

- Vi må prøve å legge det som har skjedd bak oss, jobbe med kjemien på laget, komme oss til sluttspillet og være godt forberedt når det begynner, fastslo Ammerud-kapteinen.

Dibba leverte

Mustafa Dibba var igjen Ammeruds fremste angrepsvåpen og noterte seg for 25 poeng, 6 steals og 5 returer. Plaisir Nzitani Mukoko kom sterkt utover i kampen og endte på 18 poeng, mens Joshua Sykes hadde 10 poeng, 9 returer, 5 assists, 4 steals og 2 blokker.

Andreas Isaksen (2 av 2) og Ouzhan Farzaneh (1 av 1) hadde begge 100 prosent på trepoengerne, men laget endte på 4 av 11 og totalt 12 poeng som ikke gir så mye utslag i en kamp. Asker scoret 30 poeng på sine treere.

Etter kampen mot Nidaros Jets søndag skal Ammerud ut mot topplagene: Hjemme mot Gimle søndag 24. januar og så i to hjemmekamper med fire dagers mellomrom mot Kongsberg Miners, torsdag 28. januar og tirsdag 2. februar.

Asker Aliens har hjemmekamp mot Fyllingen lørdag og spiller deretter to bortekamper, mot Kongsberg Miners torsdag 21. januar og Tromsø Storm søndag 24.

Poengscorere:

Ammerud: Mustafa Dibba 25, Plaisir Nzitani Mukoko 18, Andreas X. Isaksen 10, Joshua Sykes 10, Aksel Barkvoll 4, Orji Okoroafor 4, Ouzhan Farzaneh 3.

Asker Aliens: Joshua Hart 31, Haakon Hellebust 20, Stian Emil Berg 16, Anders Stien 12, Paulius Grebliunas 4, Ludvig Bergh 3, Filip Kaasa 2.