NBBF BLNO Armani Cotton Amm-Nid.jpg

Ammerud tilbake på vinnersporet

Etter tre strake tap hadde Ammerud fullt lag og tok en viktig seier over Nidaros Jets.


Ammerud – Nidaros Jets 77-65

Frøya – Kongsberg Miners 68-92

- Selvfølgelig er alle kamper viktige for oss å vinne, men den i dag sendte oss over «streken» og litt opp i mellomsjiktet, sa Ammerud-coach Marco Sanders etter at Nidaros Jets var slått for andre gang på en måned hjemme i Apalløkkahallen.

13. oktober ble det 83-75 i de grønnkleddes favør, lørdag 77-65 etter at gjestene fra Trondheim hadde klamret seg fast og nesten fått kontakt flere ganger i sluttperiodene.

Men Ammerud tok sin fjerde seier i ligaen (4-6) og er likt i poeng med Gimle (4-4) og Frøya (4-7) og foran Centrum Tigers (3-6) som de inntil videre også har på innbyrdes oppgjør – og foran de to som ligger på kval-plassene, Nidaros Jets (2-8) og Asker Aliens (1-7).

- Det er bare litt synd at vi ikke har gjort det bedre i de tre siste kampene, fastslo Sanders. For etter en sterk periode i september og tidlig i oktober, ble det tre tap på rad for Ammerud: borte mot Asker (75-84), hjemme mot Fyllingen (78-87) og forrige helg i Tromsø (85-110) der Armani Cotton satt med bandasje på hånden og ikke kunne spille.

 

Cotton og Sajavicius tilbake

Lørdag klinket den amerikanske forwarden til med en ny double-double, 22 poeng og 14 returer pluss 4 assists og 3 steals.

- Jeg har hatt en skade i håndleddet og håpet jeg kunne spille i Tromsø også. Nå er hånden bedre. Skader skjer, men det var bra å være tilbake og kunne bidra til en hjemmeseier, sa Cotton.

Hjemmelaget kunne også glede seg over at Arunas Sajavicius var friskmeldt. Litaueren som ble en matchvinner med 24 poeng etter sju 3-poengere mot Centrum Tigers (82-80) 29. september, har vært ute med sykdom og bare spilt den ene kampen før han var på plass igjen lørdag.

Sajavicius var ikke like stødig på 3-poengerne som sist og måtte nøye seg med 2/10, men endte likevel på 12 poeng og hadde blant annet 5 returer og 4 steals i tillegg.

Dermed hadde Ammerud alle sine tre importer i spill mot Nidaros Jets, mens Ilarion Bonhomme var den eneste i trioen som spilte i Tromsø – der Marco Sanders bare benyttet seks spillere.

- Vi var veldig tynne i Tromsø, men nå er Armani med igjen og samtidig var vi heldige som fikk tilbake Arunas nå. Han bidrar til balanse i laget og skaper plass til spillere som er gode én mot én, fordi han er en så god skytter at man ikke kan forlate ham og la ham stå åpen, forklarer treneren.

 

Bonhomme nær ny triple double

Nidaros gjorde en god forsvarsjobb mot Ilarion Bonhomme, men den eminente pointguarden var likevel svært nær en ny triple double med sine 17 poeng, 9 returer og 9 assists.

Armani Cotton traff glimrende ute med 5/6 på 3-poengerne og hadde 5/5 på straffer, men strevde for en gangs skyld under kurvene der han endte med 1/11 – og altså likevel ble toppscorer med 22 poeng.

Ammerud imponerte med 11/23 (47 prosent) på 3-poengsskuddene, med Andreas Isaksen på 100 prosent med sine tre av tre.

 

Kontroll etter 10-0-run

Nidaros Jets ledet 23-20 etter førsteperioden, men fikk den første av flere tunge «runs» mot seg da Ammerud vant de to første minuttene av andreperioden 10-0.

Senere var gjestene aldri i ledelsen og Ammerud ledet på det meste med 16 poeng (56-40 og 58-42) før Jets hentet seg innpå igjen i sluttminuttene.

Med bare 1:15 igjen og 72-65 gikk Mats Selboe på kurven og scoret, men scoringen ble annullert for en offensiv feil av Brage Sørensen i forkant – og i stedet pådro Nidaros seg tekniske feil som førte til straffer for hjemmelaget. Her la Arunas Sajavicius tre av tre, og i tillegg fikk litaueren en steal med layup til 77-65 som ble sluttresultatet.

 

- Lærer og blir bedre

- Jeg syns det var en spennende kamp og gøy å spille, sa Nidaros-kaptein Jakob Baiden, som også ble sitt lags mestscorende spiller med 20 poeng og beste rebounder med 9 returer.

- Vi kjemper ikke hardt nok denne gangen, og har en sesong der det plutselig er mange som må ta mer ansvar enn før. Men det er godt for gutta, vi lærer av det og blir bedre av det, presiserte Baiden.

Nidaros Jets og Centrum Tigers er de to BLNO-lagene uten importspillere denne sesongen.

Søndag møter trondheimslaget Bærum i Nadderudhallen.

 

Poengscorere:

Ammerud: Armani Cotton 22, Ilarion Bonhomme 17, Andreas X. Isaksen 13, Arunas Sajavicius 12, Orji Okoroafor 9, C.J. Omego 2, Ouzhan Farzaneh 2.

Nidaros Jets: Jakob Baiden 20, Even Skjellaug 13, Simon Midtvedt 8, Mihajlo Krivokapic 7, Mats Selboe 7, Brage V. Sørensen 6, Jørgen Kjesbu 4.

 

Niende strake for Miners

Et kraftig skadesvekket og rekordungt Frøya var i utgangspunktet uten vinnersjanser mot Kongsberg Miners, men hjemmelaget leverte en frisk førsteperiode (29-23) og ledet 37-31 tre minutter ut i den andre perioden.

Da raknet det: Kongsberg fikk inn en 24-0-run fram til pause (55-37) og startet tredjeperioden med to nye scoringer: 28-0 før Odd-Olav Aga la en 3-poenger for Frøya som da hadde spilt i nesten 10 minutter effektiv tid uten å score.

Hjemmelaget kom litt til hektene igjen og var bare 15 poeng bak (44-59) før det sprakk igjen, med 25-0 til Miners fra midtveis i tredje til litt inn i fjerde periode. De to midtperiodene vant gjestene 53-15, og spesielt prekært ble det når pointguard Nikola Vasojevic måtte ta pauser på benken. Men Frøya avsluttet fint og vant sisteperioden 24-16 over et Miners som lot sine beste hvile.

 

15- og 16-åringer debuterte - og scoret

En febersyk Ognjen Nisavic måtte stå over og Frøya har i tillegg kaptein Arne Ingebrigtsen, Daniel Alsaker Sandven og Haakon Heradstveit ute med skader, i tillegg til langtidsskadde Samba-Johan Hellebust Jaw og Birge Nagel-Alne.

Dermed måtte klubben og coach Edmunds Gabrans ta opp flere nye og unge – og mot Miners mønstret Frøya en 18-åring, to 17-åringer og BLNO-debutantene Jørgen Lamo (16) og Christopher Dalland (15).

Lillebror Lamo (fra sommerens U16-landslag) markerte seg med 2/3 på skudd og totalt 4 poeng, mens Dalland som var U15-landslagets pointguard kom inn og scoret på sitt eneste 3-poengsforsøk.

17-årige Jonas Kessler imponerte med 10 returer, mens Ulrik Stranger-Johannessen traff 3/5 på 3-poengere og Odd-Olav Aga hadde 6 assists.

Kongsberg Miners har fortsatt Petar Kutlesic og Nicolai Østbye ute, men ser solide ut før søndagens møte med forrige sesongs finalist, Gimle.

Laget satte 47 prosent av 3-poengerne (9 av 19) og Juan Ferrales som har hatt en glimrende start på sesongen, traff 3/5 og endte som toppscorer med 27 poeng – i tillegg til 7 assists.

 

Poengscorere:

Frøya: Armani Flannigan 15, Ulrik Stranger-Johannessen 13, Jonas Kessler 8, Nikola Vasojevic 8, Odd-Olav Aga 7, Hamewend Arif 5, Jarand Tveito 5, Jørgen Lamo 4, Christopher Dalland 3.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 27, Nikolas Skouen 16, Joshua Hart 15, Aly Hudgins 10, Christoffer Heggelund 7, Max Richardson 7, Thor Afam Hagen 4, Matias Save 3, Jacob Røysland 3.