Orji Okoroafor scoret 12 poeng og var en av banens fremste profiler da Ammerud og Gimle møttes i den andre kvartfinalen. Her har 39-åringen kommet seg gjennom Gimle-forsvaret og scorer mot Milovan Savic og Eivind Lamo

Ammerud ble plutselig farlige

Gimle er i semifinalen, men spillerne måtte tåle en skyllebøtte fra coach Audun Eskeland.

Ammerud – Gimle 65-85 (0-2)

Etter 54 poengs seier i første kvartfinale på hjemmebane lørdag (117-63), virket alt avgjort da Gimle med en 17-0-run i minuttene før pause skaffet seg 23 poengs ledelse (52-29).

Så kom et revansjlystent og langt mer aggressivt Ammerud-lag på banen i tredjeperioden der de holdt gjestene fra Bergen til 11 poeng.

Det resulterte i en tordentale fra Audun Eskeland til Gimle-spillerne på benken, før fjerdeperioden.

- Vi fortjente det, for vi ble altfor slappe i tredje periode, fastslo Gimles beste spiller i kampen, Tony Tolovae.

- Jeg følte jeg hadde god grunn til å være sint, sa Audun Eskeland.

- Vi tok hele tiden foten av pedalen, og det har vi snakket om så mange ganger – at da blir Ammerud plutselig farlige, presiserte Gimle-coachen.

Samtidig erkjenner han at det er menneskelig å slappe av litt når man leder med 23 poeng.

- Det kryper vel inn i bevissheten at vi har vunnet den første kampen med 54 og leder med 23. Men det er litt av jobben min å prøve så godt jeg kan ikke å la «human nature» få diktere så mye, sa Eskeland.

I sesongens siste kamp svingte det igjen av Ammerud, bokstavelig talt.

Hjemmelaget ledet 17-16 etter en 3-poenger av Kai De La Cruz, men tapte de siste tre minuttene av førsteperioden 0-8.

Mustafa Mahnins menn var ikke mer enn 6 poeng bak (29-35) i slutten av andre periode, men røk på 0-17 og var plutselig 23 poeng bak.

Sterk Ammerud-opphenting

Så storspilte Ammerud fra start i tredjeperioden som de vant 18-11, og fortsatte i begynnelsen av fjerde periode.

Da Austin Mofunanya reduserte til 61-68 med en 3-poenger, hadde de grønnkledde hentet inn 16 av de 23 poengene.

Så forsvant seiershåpet igjen etter at Sigurd Lorange fant Milovan Savic med en utsøkt pasning, før Jørgen Odfjell la en 3-poenger til 73-61.

- Vi var absolutt bra da vi hentet inn så mye av Gimles forsprang, men lot det gli fra oss igjen, konstaterte Mustafa Mahnin.

- Det krever mye å kunne gjennomføre en hel kamp, og det er det vi ikke greier.

- Må reflektere over sesongen

Mest imponerende hos hjemmelaget var 39-årige Orji Okoroafor, som gikk foran med stor innsats, skapte mye og scoret 12 poeng. Og etter sin beste sesong på flere år, kan han vel ikke gi seg?

- Det er sant! Endelig har jeg fått spille litt igjen, sa Orji, som snitter på 29 minutter og 7,3 poeng per kamp denne sesongen.

- Vi var gode i dag da vi gikk fra 23 og ned til 7 poeng, mest fordi vi begynte å spille defense og gjorde det enkelt i angrep. Nå må vi reflektere over sesongen vi har hatt, ta lærdom av den og tenke på veien videre. Vi ønsker å engasjere de unge gutta mer og få en frisk pust inn i Ammerud. Vi må helt sikkert ha en bedre pre-season enn denne sesongen, vi kom for sent i gang, presiserer 39-åringen.

Gimle må vente på lørdagens tredjekamp mellom Bærum og Tromsø Storm før de får vite hvilket lag som blir motstander i semifinalene, der første kamp spilles i Gimlehallen søndag 24. mars.

Poengscorere i Ammerud – Gimle:

Ammerud: Plaisir Nzitani Mukoko 19, Austin Mofunanya 17, Orji Okoroafor 12, Kai De La Cruz 10, Andreas Isaksen 3, Kevin Austria 2, Chisom Omego 2.

Gimle: Tony Tolovae 25, Eivind Lamo 23, Milovan Savic 13, Sigurd Lorange 8, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 8, Jørgen Odfjell 5, Morten Osland 3.