​Tromsø Storms spillere jubler etter at Johannes Lange (nummer to fra venstre) har satt inn den avgjørende scoringen til 105-103 i siste sekund av andre ekstraomgang. Centrum-kaptein Magnus Midtvedt er naturlig nok ikke like fornøyd.

Alle gode ting var tre for Tromsø

Centrum Tigers utlignet i sluttsekundene tre ganger, men Tromsø Storm reiste seg og vant.

Tromsø Storm – Centrum Tigers 105-103 (2OT)

Ammerud – Gimle 100-87

Fyllingen – Nidaros Jets 93-69

Kongsberg Miners – Frøya 99-74

- Jeg kan ikke huske å ha vært med på double overtime noen gang før, og det var så mye frem og tilbake. Men vi viser enorm karakter når vi klarer å vinne, og det var en skikkelig lagseier, sa Tromsø Storms kaptein Simen Samuelsen da basket-dramaet i Tromsøhallen var over.

For to uker siden sendte Storm gjestene fra Asker Aliens hjem med tap 95-96 etter at Kevin Altidor hadde lagt en 3-poenger fem sekunder før slutt i ekstraomgangen.

Søndag kunne Storm-spillerne juble uhemmet igjen, etter en enda villere kamp og avslutning:

Med 0,8 sekunder igjen av den ANDRE ekstraomgangen la Johannes Lange inn den avgjørende scoringen til Tromsø-seier 105-103 over Centrum Tigers!

Lundestads straffetreff

Hjemmelaget var oppe i 17 poengs ledelse på 58-41 midtveis i tredje periode, men Centrum kom tilbake og var ett poeng bak flere ganger i sluttminuttene: 75-74, 77-76, 80-79 og 82-81.

Marcus Wynn hadde en monsterkamp og endte på 30 poeng etter 8 av 11 på 3-poengere, og ni sekunder før slutt satte 24-åringen iskaldt to straffer til 84-81. Men gjestene fra Oslo rakk å komme i angrep igjen, og med ett sekund igjen å spille var det nettopp Wynn som feilet Øivind Lundestad på en 3-poenger. Og Lundestad avverget matchball én ved å legge alle tre straffene: 84-84 og overtime!

Centrum går i ledelsen for første gang siden åpningsminuttene med 86-84 og 89-88, og det står 90-90 når Kevin Altidor legger to straffekast med 13 sekunder igjen: 92-90. Bortelaget tar timeout, flytter ballen opp og Altidor pådrar seg sin femte feil og sender Lundestad til straffelinja. Han er like kald som i ordinær tids slutt og scorer på begge straffene: 92-92 med 6 sekunder igjen, og Tromsø klarer ikke å svare. 92-92 og double overtime!

Sluttsekund-drama

Tromsø er nå uten både veteranen Hani Issalhi (34) og USA-importen Kevin Altidor, og med den urutinerte 19-åringen Tord Raddum Berge blant de fem på banen. Fordel Centrum!

Men hjemmelaget nekter å gi seg selv om de mer rutinerte gjestene fra Oslo kommer foran med 96-92 etter scoringer av eks-Tromsø-profil Henrik Lange og en stadig bedre Marko Lepovic.

Aron Nielsen Finstad legger en 3-poenger til 95-96, og Tord Raddum Berge sender Storm i ledelsen 97-96!

Fire straffer fra Johannes Lange gir hjemmelaget 5 poengs ledelse på 101-96 og ett minutt igjen, men Magnus Midtvedt svarer umiddelbart med en 3-poenger til 101-99. Så får Sander Aslesen to straffer for Centrum, men treffer bare den andre: 101-100.

I stedet sender gjestene Aron Nielsen Finstad til straffelinja, og han setter begge: 103-100 med 19 sekunder igjen, og Centrum-coach Inge-Aleksander Kristiansen velger å ta timeouten der. Det er vellykket: Marko Lepovic legger en 3-poenger via plata til 103-103 med 4,7 sekunder igjen på klokka!

Nå er det Tromsø Storm som tar timeout, og Centrum har lagfeil. Ballen går til Johannes Lange, som får ledig skudd fra en meter innenfor 3-poengslinja – og treffer! Med 0,8 sekunder igjen. Centrum har ikke noe timeout igjen og rekker bare så vidt å få ut ballen før det er over.

- Artig å dra på trening igjen

- Da Centrum utlignet for tredje gang, var vi «dødsslitne», men hadde en timeout og fikk satt opp Johannes. Det var utrolig artig å dra det i land, og alle steppa opp her i dag. Jeg kjenner at det var en lagseier igjen, og det er litt annerledes enn i fjor da vi også hadde noen overtime-kamper, men trakk det korteste strået. Nå er vi i stand til å vinne, understreker Simen Samuelsen, og gir mye av æren til den nye trenerduoen Aslak Smalås og Ronny Lange, som overtok etter Chris Warren før hjemmekampen mot Asker Aliens.

- Nå har vi betraktelig bedre stemning, og det er artig å dra på trening igjen. Aslak og Ronny har vært spillere her sjøl og vet hva det innebærer. Jeg tror mye av grunnen til at vi vinner, er nettopp de to, sier 26-åringen.

Samuelsen bidro selv med 8 poeng, 7 returer og 6 assists, mens Marcus Wynn var toppscorer med 30 poeng, Kevin Altidor hadde en solid double-double med 26 poeng og 11 returer og matchvinner Johannes Lange var enorm med 18 poeng, 13 assists (!), 5 returer og 2 steals – og bare én turnover på sine 42 minutter.

Aron Nielsen Finstad endte på 19 poeng etter 5/11 på 3-poengere og Hani Issalhi viste sin rutine med 8 assists. 19-årige Tord Raddum Berge gjorde også et imponerende innhopp i den siste ekstraomgangen.

Marko Lepovic endte på 23 poeng og 11 returer for Centrum Tigers, Sander Aslesen skjøt godt og hadde 20 poeng og 7 returer og Henrik Lange 12 returer, mens Øivind Lundestad utmerket seg aller mest ved å legge fem straffekast og utlignet Tromsøs ledelse to ganger i sluttsekundene.

Men gjestene traff for dårlig, spesielt på 3-poengerne: 11 av 38 gir bare 28 prosent, Tromsø Storm var klart bedre med 17 av 43 (39 prosent) – og følgelig 51-33 på 3-poengere i en kamp som vippet til det aller siste.

Poengscorere:

Tromsø Storm: Marcus Wynn 30, Kevin Altidor 26, Aron Nielsen Finstad 19, Johannes Lange 18, Simen Samuelsen 8, Hani Issalhi 2, Tord Raddum Berge 2.

Centrum Tigers: Marko Lepovic 23, Sander Aslesen 20, Øivind Lundestad 12, Vegard Tangen 11, Samuel Amed Diomande 10, Sigurd Sandlie 10, Magnus Midtvedt 9, Henrik Lange 8.

Ammerud stoppet Gimle

Etter fire strake seire måtte Gimles unge lag tåle et klart tap for et Ammerud-lag som underholdt og vant 100-87, etter å ha scoret 60 poeng og i praksis avgjort kampen før pause (60-32).

- Vi har forberedt oss på Gimle siden mandag, sett mye på video og skjønte hva vi kom til å møte. De spiller med høy intensitet og har veldig gode 3-poengsskyttere, men vi var klare og kom ut med riktig fokus, forklarte Ammerud-trener Marco Sanders etter lagets tredje BLNO-seier for sesongen.

Torsdag venter Asker Aliens i Leikvollhallen.

USA-duoen gikk foran: Ilarion Bonhomme styrte fra pointguard og landet på 22 poeng, 8 assists og 6 returer, mens Armani Cotton vokser for hver kamp i Ammerud-trøya og ble toppscorer med 25 poeng i tillegg til 14 returer og 5 assists.

Hjemmelaget spilte angrep i høyt tempo og skytterne fikk god plass – og traff:

Andreas Isaksen la 7 av sine 12 3-poengere og endte på 23 poeng, Ouzhan Farzaneh 2 av 4. Hjemmelaget traff 11 av 24 på 3-poengere – 45 prosent! Da spilte det ikke så stor rolle i denne kampen at deres litauiske 3-poengsskytter Arunas Sajavicius sto over igjen på grunn av sykdom.

C.J. Omego hadde også en solid kamp med sterke driver og 10 poeng, 4 returer og 3 steals.

- Dårligste jeg har sett

Gimle kom rett fra overtime-seier over Asker Aliens lørdag (79-72) til det som lenge lå an til et stortap i Apalløkkahallen. Gjestene holdt riktignok brukbart følge ut første periode (27-19), men så raste Ammerud ut med 17-2 før fire minutter var spilt av andreperioden – og økte til 32 poengs ledelse (77-45) før Gimle viste både moral og klasse ved å «vinne» de to siste periodene og begrense nederlaget til 13 poeng (100-87). Mot et Ammerud-lag som giret ned noen hakk da seieren var klar.

Audun Eskeland var naturlig nok ikke fornøyd med at hans normalt så sterke forsvarslag slapp inn 60 poeng til pause og 100 totalt.

- Det dårligste forsvaret jeg har sett av dette laget noen gang. Men min feil som tydeligvis ikke klarte å forberede dem på Ammerud, som er mye bedre enn i fjor og som har fått en pointguard (Bonhomme) som kan styre spillet deres, sa Eskeland.

Sirkus-pasning

Ali Ouakkaha gikk foran med stor innsats og endte på 19 poeng og 8 returer mot de større Ammerud-motstanderne. I tillegg hadde han 5 assists, hvorav spesielt én var et av kampens store høydepunkt: En utsøkt over-skulderen-sirkus-pasning til en helt ledig Steinar Rakneberg under kurven.

- Vi spiller mye sammen om sommeren, forklarte Ouakkaha med et smil.

Morten Osland hadde en ny, god kamp med 17 poeng etter 4/7 på 3-poengere, mens Jørgen Odfjell igjen fremsto som lagets største angrepstrussel og noterte seg for 26 poeng.

Men Gimle kom ikke i gang før det var for sent.

Ammerud: Armani Cotton 25, Andreas X. Isaksen 23, Ilarion Bonhomme 22, Ouzhan Farzaneh 10, C.J. Omego 10, Orji Okoroafor 6, Janis Prilins 2, Eyoab Yemane 2.

Gimle: Jørgen Odfjell 26, Ali Ouakkaha 19, Morten Osland 17, Adam Johansson 7, Steinar Rakneberg 6, Gard Beinnes 5, Reidar Greve 5, Filip Henriksen 2.

Fire av fem for Fyllingen

Nidaros Jets gikk sterkt ut med 10-2-ledelse, men så overtok Kenny Carpenter showet og snudde egenhendig scoren til 13-10 – blant annet med to 3-poengere. Carpenter traff sine fire første 3-ere i kampen (endte på 4/6) og ble igjen toppscorer, denne gang med 30 poeng.

Fyllingen opparbeidet seg etter hvert en klar ledelse, vant alle de fire periodene og kampen komfortabelt 93-69.

Da fikk hjemmelaget også gitt spillerne fra benken godt med tid på banen, og den benyttet de til scoringer og mye bra spill.

Magne Fivelstad bidro med en ny double-double med 15 poeng og 12 returer, mens 19-årige August Kristiansen spiller med selvtillit og denne gang la 11 poeng, etter 3/6 på 3-poengere.

Fyllingen: Kenneth Carpenter 30, Magne Fivelstad 15, Evan Harris 13, August Kristiansen 11, Nestor Lasuncion 7, Jasin Akil Al-Musharafawy 5, Boris Cvetkovic 5, Vilius Sumskis 4, Christian Mikkelsen Skagen 2, Adam Shakil Khan 1.

Nidaros Jets: Jakob Baiden 16, Brage V. Sørensen 13, Even Skjellaug 12, Jørgen Kjesbu 9, Simen Midtvedt 9, Mats Selboe 8, Petter Skjellaug 2.

Sjette strake for Miners

Kongsberg Miners fikk som ventet lett spill mot et Frøya-lag som ser fram til å få inn sin nye USA-import, 203 cm lange Armani Flannigan.

Gjestene holdt brukbart følge ut første periode (28-22), men fra start i den andre dro Miners fra til 37-22 på litt over to minutter og gjorde slutt på det som måtte være av spenning.

Aly Hudgins hadde en sterk kamp for hjemmelaget med 13 poeng og 12 returer etter 5/6-skyting inside, pluss 5 assists. Niko Skouen endte på 22 poeng og 7 assists, Juan Ferrales som toppscorer med 26 poeng pluss 6 assists og Joshua Hart med 23 poeng og 6 returer. Petar Kutlesic er fortsatt ute med skade.

Frøya skjøt uvanlig svakt med 3/25 på 3-poengere. 2,06 m høye Simon Lokan hadde en god kamp og endte på en double-double med 20 poeng og 11 returer. Ognjen Nisavic ble toppscorer med 22 poeng uten å ha noen spesielt god skudd-dag, mens Nikola Vasojevic var uvanlig beskjeden og noterte seg for ett poeng, men derimot 10 assists.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 26, Joshua Hart 23, Nikolas Skouen 22, Aly Hudgins 13, Christoffer Heggelund 5, Nicolai Østbye 4, Erik Borg 2, Thor Afam Hagen 2, Max Richardson 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 22, Simon Lokan 20, Arne Ingebrigtsen 15, Daniel Alsaker Sandven 9, Jonas Kessler 5, Ulrik Stranger-Johannessen 2, Nikola Vasojevic 1.