Ognjen Nisavic var Kongsberg Miners' fremste angrepsvåpen og endte med 21 poeng, 8 assists, 7 returer og 3 steals da Asker Aliens ble slått 92-80. Her er det kampens toppscorer Stian Emil Berg (27 poeng) som forsøker å stoppe den serbiske guarden. Bak i bildet ser vi Aly Hudgins og Marin Mornar.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ognjen Nisavic var Kongsberg Miners' fremste angrepsvåpen og endte med 21 poeng, 8 assists, 7 returer og 3 steals da Asker Aliens ble slått 92-80. Her er det kampens toppscorer Stian Emil Berg (27 poeng) som forsøker å stoppe den serbiske guarden. Bak i bildet ser vi Aly Hudgins og Marin Mornar. FOTO: ERIK BERGLUND

– Vi har noen steg vi må ta

Et forfallssvekket Asker Aliens hadde mer enn nok offensiv kraft til å gi Kongsberg Miners trøbbel, men hjemmelaget kontrollerte de siste minuttene og tok sin tredje strake seier i 2022.

Kongsberg Miners – Asker Aliens 92-80

Aksel Bolin er i trening igjen etter koronasmitte, Joshua Hart sliter med akillesproblemer og Roy Nwachukwu var på jobb. Men selv om tre av sine viktigste spillere klarte Asker Aliens å gi hjemmelaget tøff motstand i Kongsberghallen.

– Vi hadde en del breakdowns i forsvar, det er det ikke tvil om. Men vi skal gi Asker kred, de tester oss i dag og er alltid å regne med, sa Torgrim Sommerfeldt.

Han ga Miners 2-0 rett fra avkast, og så var de mørkeblå i ledelsen resten av kampen, med unntak i ett minutt på stillingen 16-16 i første periode.

Asker kom ned i 2 poeng et par ganger i andre periode, senest på 37-35, men hjemmelaget hadde 9 ved pause: 52-43.

Gjestene kom tilbake flere ganger, og ble med helt inn i fjerde periode. 4 poeng bak (74-70) og 5 bak (80-75) med 4:53 igjen og timeout fra coach Doug Marty.

Så slapp Asker endelig taket, Marin Mornar innledet med en trepoenger, Aly Hudgins og Ognjen Nisavic la hver sin straffe, og plutselig var det 10 poeng (85-75) med tre minutter igjen, et avgjørende rykk.

– Vi har en slags kontroll, men det er en falsk trygghet også. Vi må steppe opp, vi har jo ambisjoner om å vinne hele greia, så vi har noen steg vi må ta, understreker Torgrim Sommerfeldt.

– Det er små detaljer hele veien offensivt og defensivt som kan utgjøre stor forskjell i basketkamper. Men vi må løse opp småting og bli skarpere enn vi var i dag, erkjenner han.

 

Solid Asker-skyting

Med tunge forfall var to forutsetninger avgjørende for at Asker skulle kunne lage jevn match:

Laget måtte treffe utenfra, og spillere fra benken måtte bidra mer enn de pleier og i langt flere minutter.

Begge punktene lyktes gjestene godt med. Stian Emil Berg traff sine fire første 3-poengere, Anders Stien endte med 4 av 4 og laget til slutt på 47 prosent – 10 av 21, en prosent som falt under 50 helt i sluttminuttene.

I tillegg var spillere med «små» minutter hittil i sesongen viktige.

Petar Kutlesic hadde 10 poeng og 8 returer på 19 minutter mot sine tidligere lagkamerater, og den 2,06 m lange forwarden begynner å ligne på den han var før skadeproblemene ble for store for et par sesonger siden.

Miilah Kombat spilte 28 minutter og endte med 8 poeng og 6 returer, Håkon Blekeli Spiten (19) var drivet tøft mot kurven, scoret én gang og ble feilet av Marin Mornar litt senere.

Samtidig fortsatte Haakon Hellebust å utfordre med driver og skudd, det ble 16 poeng og 9 returer til slutt.

 

– Ikke noen unnskyldning

– Vi har jo sagt hele sesongen at vi skal bli bra etter jul. Og som vi presiserte før kampen, er det ikke noen unnskyldning å ha spillere borte. Det tror jeg kommer til å skje med alle lag i ligaen nå i januar og februar, sa Stian Emil Berg.

Han endte som kampens toppscorer med 27 poeng etter sterk skyting tidlig i kampen og flere gode driver etter hvert, da Miners-forsvaret var mest innstilt på å stoppe Asker-kapteinens langskudd.

– Så har vi flere spillere som kommer inn og bidrar med mye. Petar (Kutlesic) blir så god som han vil, har vært bra på trening og er smart og rutinert spiller, sier Berg om den serbiske forwardkjempen.

– Miilah er som natt og dag sammenlignet med hvordan han var i oktober. Da kunne han så vidt være på banen i 13 minutter, nå spiller han 25-30 på høyt nivå, er pointguardens vurdering av den 31-årige veteranen.

Ognjen Nisavic var mestscorende hos Miners med 21 poeng etter mange sterke driver, og hadde i tillegg 8 assists, 7 returer og 3 steals.

Aly Hudgins bekreftet at han er i knallform og endte med 18 poeng, 11 returer og 5 assists, mens Marin Mornar hadde 16 poeng etter solid skyting.

 

Tre toppkamper for Miners

Mens Asker Aliens falt ned til 10-8 i seire og tap etter 18 kamper, holder Kongsberg Miners tredjeplassen med 12-5 og går inn i en avgjørende uke.

Søndag kommer serieleder Frøya (15-3) på besøk til Kongsberghallen, neste helg reiser Miners til Bergen der de møter Gimle (14-3) fredag 28. januar og Frøya igjen lørdag 29.

– Det blir utfordrende, men det er alltid gøy å spille i Bergen. Jeg håper Gimle kan få med både Milovan (Savic) og Mikkel (Kolstad), vi vil spille mot best mulig lag og få sjansen til å konkurrere. Det var kjedelig at Asker ikke hadde alle på plass i dag, for vi hadde lyst til å revansjere tapet fra sist da de hadde fullt lag, presiserer Torgrim Sommerfeldt.

Asker slo Kongsberg 74-62 i lagenes første møte i Vollenhallen 6. november.

– Vi vinner jo kampen, men samtidig vet vi at Asker har mer å gå på, sier Miners-guarden.

Det tredje oppgjøret mellom Kongsberg Miners og Asker Aliens spilles i Kongsberghallen torsdag 17. februar.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 21, Aly Hudgins 18, Marin Mornar 16, William Lybæk 11, Bryan Alberts 8, Matias Save 6, Torgrim Sommerfeldt 6, Djo Loo Yele 6.

Asker Aliens: Stian Emil Berg 27, Haakon Hellebust 16, Anders Stien 15, Petar Kutlesic 10, Miilah Kombat 8, Oliver Bergstad 2, Håkon Blekeli Spiten 2.