Nikola Vasojevic spilte på hele sitt register mot Kongsberg Miners, med 36 poeng og 7 assists  og avgjørende scoringer i Frøyas 14-0-run fra start i fjerde periode. Her kjemper den serbiske pointguarden seg forbi Oliver Bojang Visnes og går for skudd. De øvrige spillerne i bildet er Ognjen Nisavic (til venstre), Devin Gilligan og Juan Ferrales.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Nikola Vasojevic spilte på hele sitt register mot Kongsberg Miners, med 36 poeng og 7 assists og avgjørende scoringer i Frøyas 14-0-run fra start i fjerde periode. Her kjemper den serbiske pointguarden seg forbi Oliver Bojang Visnes og går for skudd. De øvrige spillerne i bildet er Ognjen Nisavic (til venstre), Devin Gilligan og Juan Ferrales. FOTO: NICHOLAS NORENG

- Ville vise toppnivået vårt

Kongsberg Miners måtte gi tapt da Frøya fikk inn en 9-0-run i slutten av tredje periode og fulgte opp med 14-0 start i den fjerde. Mye takket være en nærmest ustoppelig Nikola Vasojevic.

Frøya – Kongsberg Miners 105-95

For første gang denne sesongen roterte ikke Frøya-coach Baard Stoller med hele mannskapet, og for første gang fikk import-trioen med amerikanske Devin Gilligan og serberne Nikola Vasojevic og Ljubomir Campara bare noen korte hvilepauser på benken.

- Vi hadde kortere rotasjon enn vanlig, med bare åtte mann som spilte. Det var et bevisst valg mot lederlaget i serien. Vi ville vise toppnivået vårt, forklarte Stoller etter at Kongsberg Miners var blitt påført det første nederlaget siden det ble 81-95 mot Gimle i Kongsberghallen 17. november.

- Nå vet vi jo at Fred (Thomas) ikke har fått trent så mye med dem ennå og at Aly (Hudgins) som er viktig for dem ikke spilte. Men jeg er uansett fornøyd med prestasjonen vår. Alle utpå der gjør en god jobb, med «Vaske» (Vasojevic) og Devin (Gilligan) som de ledende. Og det er klart det gir oss selvtillit og motivasjon å kunne slå et av topplagene, presiserte treneren som i 2018 ledet nettopp Kongsberg Miners til NM-gull.

Fra laget den gang er bare Juan Ferrales, Fred Thomas og Nicolai Østbye igjen.

 

Trøblete korona-pause

Kongsberg Miners er likevel kanskje den største favoritten inn i det nye året, styrket med Fred Thomas som gjorde comeback mot Centrum Tigers torsdag (97-57) etter to sesonger i Bristol Flyers i den britiske toppdivisjonen.

Men forrige sesongs seriemestre og de to foregående sesongenes norgesmestre har hatt en trøblete julepause.

Tre spillere og i støtteapparatet er blitt koronasmittet, hele laget har vært i karantene og treningsgrunnlaget for januar-kampene er spinkelt. Laget har stort sett ikke trent sammen, for i tillegg har også Aly Hudgins trent på egen hånd. 27-åringens samboer hadde termin for parets første barn 5. januar, og Hudgins er naturlig nok derfor ikke med til helgens kamper i Bergen.

Miners møter Gimle i morgen.

 

- Kjempekamp av Frøya

- At vi scorer 95 poeng er jeg godt fornøyd med, etter en tøff periode for oss. At Frøya får 105 poeng, skyldes to ting og da må jeg først få berømme dem for en kjempekamp, sa Stein Erik Rotegård.

- De vinner fortjent og får solide runs på slutten av tredje og begynnelsen av fjerde som vi ikke klarte å reparere.

- Så har vi jo selvfølgelig mye å jobbe med etter en tøff tid, for vi er ikke i den formen vi ønsker og skal implementere en ny spiller (Thomas) og mangler Aly (Hudgins). Vi har ikke hatt fullt lag på trening siden 11. desember. Men det skal ikke være noen unnskyldning, Frøya forsvarer hjemmebanen sin, treffer kjempegodt og Vasojevic har en fantastisk kamp, erkjente Miners-treneren.

 

Driver, steals og 3-poengere

De mørkeblå ledet 39-31 mot slutten av andre periode og var foran med 56-55 med tre minutter igjen av den tredje. Det var også siste gang i kampen gjestene ledet.

Der og da begynte Nikola Vasojevic sitt show for alvor. Pointguarden satte først inn 57-56 og økte litt senere til 64-56 med en trepoenger, etter en 9-0-run for hjemmelaget.

Kongsberg kom innpå til 5 poeng (74-69) før fjerdeperioden, men ble slått knockout fra start da lagene var tilbake på banen.

Vasojevic la inn en drive og fikk inn en steal og en ny layup før Ljubomir Campara satte inn 80-69, før det var spilt et minutt av perioden. Så la pointguarden to strake trepoengere, før Campara avsluttet Frøyas 14-0-run med scoringen til 88-69.

Det klarte gjestene aldri å svare på.

 

Importtrioen: 83 av 105 poeng

Nikola Vasojevic leverte sin kanskje aller beste BLNO-kamp til nå med 36 poeng etter 6 av 9 på trepoengere, 7 assists og 2 steals.

Devin Gilligan var også glimrende og bare to assists unna en triple-double med sine 27 poeng, 13 returer og 8 assists.

Ljubomir Campara hadde 20 poeng, 6 returer og 6 assists. Dermed landet importtrioen på 83 av lagets 105 poeng.

Ognjen Nisavic var Kongsbergs mestscorende spiller med 26 poeng mot gamle lagkamerater og i hjemmearenaen fra de to foregående sesongene.

Oliver Bojang Visnes markerte seg også med 8 poeng og 11 returer.

 

- Dårlig timing

Kongsberg Miners har sikret seg innbyrdes-fordel mot Frøya (2-1) etter 87-86 og 87-70 i de to første kampene på hjemmebane. Kampen mot Gimle søndag blir Kongsbergs tredje på fire dager, og viktig:

Miners står med 11-2 i seire og tap, mens Gimle er 11-3 før søndagens kamp. Frøya har spilt 16 kamper og er 12-4.

- Det er litt dårlig timing for oss å få disse kampene nå, men vi må nullstille i kveld og se fremover. Det er en gruppe som liker utfordringer og sterk konkurranse, så vi gleder oss til kampen mot Gimle i morgen, forsikrer Stein Erik Rotegård. 

Laget hans skal deretter i to hjemmekamper, mot Fyllingen neste søndag (17. januar) og mot Asker Aliens torsdag 21.

 

Gimle neste for Frøya

Frøya får en 10-dagers pause før laget skal møte Gimle på bortebane onsdag 20. januar – og spiller hjemme mot Bærum fire dager senere, søndag 24.

- Vi skal trene godt og forberede oss til Gimle-kampen. De har fått inn nye kvalitetsspillere, så selv om de allerede er i toppen, blir de enda bedre. Det blir enda en stor utfordring for oss, understreker Baard Stoller.

 

Poengscorere:

Frøya: Nikola Vasojevic 36, Devin Gilligan 27, Ljubomir Campara 20, Haakon Heradstveit 12, Ulrik Stranger-Johannessen 7, Thomas Solem 2, Jonas Kessler 1.

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 26, Juan Ferrales 14, Marin Mornar 13, Fred Thomas 11, Nicolai Østbye 11, Oliver Bojang Visnes 8, Ionas Garras 5, Erik Borg 4, Valen Tejada 3.