Elegant: Ognjen Nisavic får all oppmerksomheten fra Bærum-forsvarerne Philipp Schwethelm, Sjur Dyb Berg og Eric Gilchrese, før han legger en pasning over til Aly Hudgins (til venstre) - som driver inn og scorer. Bak til høyre ser vi Marin Mornar.
FOTO: ERIK BERGLUND
Elegant: Ognjen Nisavic får all oppmerksomheten fra Bærum-forsvarerne Philipp Schwethelm, Sjur Dyb Berg og Eric Gilchrese, før han legger en pasning over til Aly Hudgins (til venstre) - som driver inn og scorer. Bak til høyre ser vi Marin Mornar. FOTO: ERIK BERGLUND

- Sånn basket vi vil spille

Ognjen Nisavic satte i gang Kongsberg Miners med assists og scoringer da Bærum ble utklasset, fra 25-9 i starten via 60-29 tidlig i 3. periode til 90-60.

Kongsberg Miners – Bærum 90-60

– Alle vet vi har hatt en tøff periode, men nå har vi fått mer tid sammen. Vi begynner å få Bryan (Alberts) inn i systemet vårt og alle ser hva Aly (Hudgins) betyr for oss. Vi kom ut fokusert, gjennomførte kampplanen og skaffet oss mer og mer selvtillit utover i kampen, sa Nisavic.

– Jeg syns det er den beste kampen vår denne sesongen, det er lagspill hvor alle bidrar og scorer. Det er sånn basket vi vil spille, fastslo den serbiske guarden og lagkapteinen.

Han var nær en triple-double med sine 14 poeng, 9 assists («jeg tror jeg hadde flere») og 8 returer, og satte tonen i åpningsminuttene der hjemmelaget suste ut med 8-2 etter floater-scoring og to lekre assists fra Nisavic.

 

- Kongsberg eier oss

Kongsberg Miners har nå vunnet 13 av de 14 siste ligakampene mot Bærum, og denne gang var ikke de lyseblå i nærheten å gi god motstand.

Ved pause var det blitt 49-27, tidlig i tredje periode 60-29 (!) – men det var likevel perioden gjestene klarte å løfte seg noen hakk og spille jevnt: 18-19.

Hva Bærum-coach Mathias Eckhoff sa i pausen etter to miserable perioder?

– Jeg sa vi måtte være bedre på det vi kan kontrollere, nemlig energi, «attitude» og kommunikasjon, for vi var ikke til stede på noen av banehalvdelene. Så syns jeg det ble marginal bedring, hvis noen i det hele tatt. Vi var litt bedre i tredje periode, men det varte jo ikke.

– Hva greia er, vet jeg ikke. Men poenget er at Kongsberg EIER oss. Og det handler om mye og ikke bare om størrelse. Men all ære til Kongsberg, de spilte en god kamp – og vi spilte dårlig, presiserte Eckhoff.

 

Hudgins tilbake for fullt

Bærum har tapt seks av sine ti første kamper, og torsdag ble de overkjørt av et Miners-lag som fikk ballflyt og underholdt med mye bra angrepsspill. 

Ikke minst er det viktig at Aly Hudgins igjen er tilbake i toppform. Forwarden ble toppscorer med 24 poeng etter sterke driver og kutter.

– Aly var stor for oss i dag. Det er ikke mange i ligaen som kan spille med så mye intensitet og fysikk som ham. En spiller vi er veldig glad for å ha i laget, fastslo Ognjen Nisavic.

Bryan Alberts kommer stadig bedre inn i Miners-laget og endte på 16 poeng etter en aktiv og god kamp. Marin Mornar var enorm i feltet og noterte seg for 15 poeng og 10 returer pluss 4 assists.

 

Kegler klar mot Ammerud?

I bakhånd har de mørkeblå Mario Kegler, en forward på 2,01 med bakgrunn fra Baylor og Pro A-ligaen (nivå to) i Tyskland, som Kongsberg Miners håper å ha spilleklar til bortekampen mot Ammerud 2. desember.

– Prosessen ser ut til å gå kjapt, sa Stein Erik Rotegård etter kampen mot Bærum.

Miners-coachen var naturlig nok storfornøyd med seieren og lagspillet.

– Jeg syns vi får det til å flyte, leser hva forsvaret gir oss og lar ballen gjøre jobben. Vi er gode sammen i forsvar, for å holde Bærum til 60 poeng med de styrkene de har offensivt, er sterkt. Akkurat nå er vi bare kjempefornøyd med fremgangen i laget, vi har jobba hardt for å bygge oss opp igjen, understreket Rotegård.

 

Treffer ikke 3-poengere

Eneste minus var trepoengsskyting – igjen. Kongsberg Miners har pleid å være ligaens beste i kategorien, men spilte sin fjerde kamp på rad med lav prosent. Denne gang med 4 treff på 22 forsøk – 18 prosent treff.

– Jeg vet ikke helt hva det kommer av. Vi skyter mye på trening og treffer bra, vi syns vi er gode skyttere. Men vi må bare fortsette å tro, snart vil vi treffe godt igjen. Og jeg vil heller ha dårlig skyting nå enn i sluttspillet, sa Ognjen Nisavic, som selv hadde 0 av 2.

Og likevel scoret jo Miners 90 poeng mot Bærum.

Gjestenes 9 av 32 (28 prosent) på trepoengere var heller ikke imponerende. Ludvig Bergh satte 2 av 4, Stian Mjøs traff på 5 av 12. Mjøs og guardkollega Eric Gilchrese sto for 40 av Bærums 60 poeng.

 

Tre kamper på fire dager

Begge lag har hjemmekamp mot Nidaros Jets til helgen, Kongsberg lørdag og Bærum søndag. Så skal Kongsberg Miners til Tromsø søndag for å forsøke å revansjere nederlaget fra hjemmekampen mot Tromsø Storm 31. oktober (73-78). Samtidig blir det lagets tredje kamp på fire dager.

PS. Sist Bærum slo Kongsberg Miners, var 5. februar 2019, for to og halvt år siden. Med klare sifre, 92-66.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Aly Hudgins 24, Bryan Alberts 16, Marin Mornar 15, Ognjen Nisavic 14, Torgrim Sommerfeldt 9, Oliver Bojang Visnes 5, William Lybæk 4, Christian Seterlund 3.

Bærum: Stian Mjøs 21, Eric Gilchrese 19, Sjur Dyb Berg 6, Ludvig Bergh 6, Philipp Schwethelm 3, Benjamin Alknes Cox 2, Håkon Risenfald Lund 2, Anders Lislevatn Landenget 1.