NBBF BLNO Juan Ferrales Asker-Miners.jpg
​Juan Ferrales hadde en ny, solid kamp da Kongsberg Miners tok sin 11. strake seier med 101-76 over Asker Aliens. Miners-pointguarden var bare tre assists unna en triple-double etter 22 poeng, 10 returer og 7 assists. Her er det Joachim Bøhn (nr 24) og Carl Kevin Brunæs som forsøker å stoppe amerikaneren. Til venstre i bildet er Aly Hudgins.

- Alle kjemper hardt mot oss

Kongsberg Miners tok sin 11. strake seier, men vet det vil bli tøffere utover i sesongen.
 

Asker Aliens – Kongsberg Miners 76-101

Fyllingen – Gimle 89-78

- I den posisjonen vi er, kjemper alle de andre lagene hardt og det de har når de møter oss. Det er vi vant til, det er vi glade for og det gjør oss bedre, fastslo Juan Ferrales etter at Kongsberg Miners hadde slått Asker Aliens 101-76.

Nummer 10 mot nummer 1 på BLNO-tabellen kunne ikke bli spennende, spesielt ikke når Asker Aliens igjen manglet en kneskadet Djo Loo Yele og igjen hadde fått Eric Gilchrese utestengt – fordi han hadde sittet på benken da han hadde karantene i hjemmekampen mot Frøya forrige fredag.

- Vi ble informert over telefon om at Eric skulle sone karantene mot Frøya, og ingen sa noe om reglene, at han ikke kunne sitte på benken. Dommerne i den kampen visste det jo heller ikke, så her har det vært dårlig kommunikasjon og vi føler vi har fått dobbelt straff, sa Asker-coach Kenneth Webb etter onsdagens kamp i Leikvollhallen.

 

Usikkert med Yele

Laget hans står med bare én seier etter ni kamper og skal ut i nye, viktige oppgjør mot Frøya og Fyllingen i Bergen til helgen. Da er heldigvis Eric Gilchrese tilbake, men ganske sikkert ikke Djo Loo Yele. I tillegg har Asker to viktige forwarder ute med skade, Haakon Hellebust og Jørgen Onarheim.

- Djo har vært på MR-undersøkelse og vi vet ikke akkurat nå hvor alvorlig kneskaden hans er. Men hvis den ikke er alvorlig, må han uansett gjennom litt rehabilitering før han kan spille igjen, presiserer Webb, som regner det som lite sannsynlig at den råsterke forwarden er med til kampene mot Frøya og Fyllingen.

- Uansett skal vi bare fortsette med å spille tøft og jobbe hardt på treningene.

 

Asker nede i 15 poeng

Mot lederlaget Kongsberg Miners gikk Asker friskt ut med 6-1-ledelse og holdt brukbart følge noen minutter, før Miners gikk ut av perioden med ledelse 19-11. Så skrudde gjestene opp tempoet noen hakk og økte til 26 poengs ledelse ved halvtid, 53-27.

Den holdt seg gjennom tredjeperioden som endte 21-21, før Asker hentet seg innpå til 15 poeng (61-76) etter at fjerdeperioden startet med blant annet to 3-poengere fra Jonatan Hjelseth Mæhlum og et par inside-scoringer fra Stian Klokkeråsen.

Men med 6 minutter igjen satte Miners innpå startfemmeren igjen og dro greit fra mot slutten, til seier 101-76.

Dermed har de to siste års mestre vunnet alle sine 11 kamper hittil i sesongen, og egentlig bare måttet kjempe for seieren hjemme mot Fyllingen (87-81) og borte mot Ammerud (86-80).

Men fra nyttår og inn mot sluttspillet venter Juan Ferrales seg tøffere motstand.

- Det blir det alltid. Men selv ungguttene på Gimle ga oss tøff match søndag, og det er hele tiden opp til oss å holde vår standard og spille på vårt beste. Vi gjorde en del feil i dag, men da Asker begynte å hente inn en del av ledelsen, ble vi skjerpet igjen, påpeker Miners-pointguarden.

 

Det beste 3-poengslaget

Serielederne, som fortsatt har Petar Kutlesic og Nicolai Østbye på skadelista, nådde 100 poeng for fjerde gang denne sesongen – og har mellom 92 og 99 i alle de øvrige med unntak av de to nevnte mot Fyllingen og Ammerud.

Joshua Hart, Nikolas Skouen og Juan Ferrales havner igjen på pluss 20 poeng med henholdsvis 25, 25 og 22, og Ferrales var bare tre assists unna en triple-double med sine 22 poeng, 10 returer og 7 assists.

Laget prikket inn 15 nye 3-poengere på en middels skudd-dag: 15 av 40 betyr 37 prosent treff og Miners snitter på 43 hittil i sesongen, som best i ligaen. Skouen hadde flest med 6/15, og nå er også Matias Save (3 av 8 onsdag) tilbake som 3-poengstrussel.

Asker Aliens var ikke mye dårligere med 9/25 (36 prosent) og med Jonatan Hjelseth Mæhlum som den mest treffsikre med 3 av 4.

Plaisir Nzitani Mukoko ble Asker-toppscorer med 19 poeng og hadde i tillegg 7 returer, mens Carl Kevin Brunæs leverte en sterk kamp og endte med 9 poeng, 7 assists, 6 steals og 4 returer.

Asker har nå fire særdeles viktige kamper foran seg: Borte mot Frøya og Fyllingen til helgen og deretter Ammerud og Nidaros Jets.

Kongsberg Miners spiller hjemme mot Centrum Tigers og Nidaros før de skal ut i en potensielt vrien bortekamp mot Bærum i Nadderudhallen tirsdag 3. desember.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Plaisir Nzitani Mukoko 19, Jonatan Hjelseth Mæhlum 17, Ludvig Bergh 10, Carl Kevin Brunæs 9, Paulius Grebliunas 9, Stian Klokkeråsen 8, Per Magnus Muren 3, Joachim Bøhn 1.

Kongsberg Miners: Joshua Hart 25, Nikolas Skouen 25, Juan Ferrales 22, Max Richardson 10, Matias Save 9, Aly Hudgins 6, Christoffer Heggelund 2, Jacob Røysland 2.

 

Fyllingen avgjorde i 3. periode

Gimle hadde fått pointguarden Adam Johansson med igjen, men spiller fortsatt uten forwardtrioen Milovan Savic, Bo Zeigler og Samuel Berkelund og i tillegg har fått Morten Osland langtidsskadet med brudd i hånden.

Audun Eskelands unge mannskap holdt likevel følge med Fyllingen til starten av tredje periode, da Reidar Greve reduserte til 46-41. Så satte Nestor Lasuncion en 3-poenger til 50-41 for Fyllingen, og i løpet av noen minutter gikk hjemmelaget rett fra 50-43 til 59-43 og videre til 22-poengsledelse, 69-47.

- Gimle må jo spille med veldig mange yngre gutter som følge av at så mange er ute med skader, så det var en kamp vi følte vi hadde full kontroll på hele veien, sier Fyllingen-coach Calix Black Ndiaye.

- Derfor setter vi også utpå flere av unggutta våre tidligere og mer enn normalt, men setter utpå en del av unggutta mye av unggutta mer enn normalt, helt frem til Gimle setter noen skudd og det drar seg til litt på slutten, forteller han.

Fyllingen kontrollerer likevel inn til seier 89-78 og lagets sjuende seier på ni kamper.

 

17-åring toppscorer med 24 poeng

Mest imponerende var likevel 17-årige Reidar Greve: Ulriken Eagles-guarden med parallell spilletillatelse til Gimles BLNO-lag traff 5 av 7 på 3-poengere og ble kampens toppscorer med 24 poeng.

- Han hadde en kjempekamp både offensivt og defensivt, det var gøy å se, erkjente Calix Black Ndiaye.

Steinar Rakneberg endte på 17 poeng og 11 returer og Ali Ouakkaha noterte seg også for en double-double med 13 poeng og 11 returer.

Magne Fivelstad og Evan Harris ble hjemmelagets toppscorere med 22 poeng, og Fivelstad (12 returer) og Kenny Carpenter (12 poeng og 12 returer) endte kampen med hver sin double-double.

Blant de mest positive var også 18-årige Jasil Akil Al-Musharafawy, som fikk over 20 minutters spilletid og la to 3-poengere.

Litt dramatikk var det også i Fyllingsdalshallen. August Kristiansen måtte til sykehuset og få sydd fem sting etter at han og Jørgen Odfjell skallet med hverandre i andre periode. Odfjell kunne spille videre.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Magne Fivelstad 22, Evan Harris 22, Vilius Sumskis 13, Kenny Carpenter 12, Nestor Lasuncion 8, Jasin Akil Al-Musharafawy 6, Karl Otabor 6.

Gimle: Reidar Greve 24, Steinar Rakneberg 17, Ali Ouakkaha 13, Jørgen Odfjell 10,  Adam Johansson 8, Gard Beinnes 6.