Kapteinsduell da Ullern og Ulriken møttes i første kamp for sesongen i Persbråtenhallen: Ulrikens Vilde Tveito med ballen, presset av Jeanine Flaaten. Søndag får UIriken besøk av Ullern i Haukelandshallen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Kapteinsduell da Ullern og Ulriken møttes i første kamp for sesongen i Persbråtenhallen: Ulrikens Vilde Tveito med ballen, presset av Jeanine Flaaten. Søndag får UIriken besøk av Ullern i Haukelandshallen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Viste styrke før toppkampen

Et skadefritt Ulriken storspilte og tok en ny storseier i BLNO.

Bergen Elite – Ulriken Eagles 39-101

Bergen Elite må trolig klare seg uten sin toppscorer Sigrid Hardie i resten av sesongen, og var sjanseløse fra start i bergensduellen.

Ulriken raste ut med 8-0 og hadde 18-2 etter fem minutter, hjulpet av én 3-poenger fra Maren Austgulen og to fra lillesøster Stine.

De slakket ikke så mye av på tempoet og intensiteten heller, og vant de fire periodene 27-10, 18-8, 31-7 og 25-14.

Tresifret sørget Synne Jacobsen for med et straffekast til 100-34 to minutter før slutt.

- Det var en måned siden vår forrige kamp, så vi skulle ut og spille tøft. Og det så bra ut. Vi har dybde, mange som kan score og best treffprosent i ligaen. Nå skal vi fokusere på Ullern og hvordan vi skal spille mot dem søndag, sier Ulriken-coach DuRell Sanford.

 

Nybø tilbake etter skade

Ulriken tok sin åttende seier (8-1), Ullern (8-2) leder BLNO på grunn av seier da lagene møttes første gang i Persbråten videregående skole 13. oktober, 59-51. Vel å merke før Austgulen-søstrene var skadefrie og spilleklare. Torsdag var også 17-årige Hanne Nybø tilbake og spilte sin første ligakamp for sesongen, etter å ha slitt med beinhinnebetennelse.

Stine Austgulen var kampens toppscorer med 23 poeng og endte med 5/7 på 3-poengsskuddene. Ulriken som lag traff 41 prosent (10 av 24), med bidrag fra seks forskjellige spillere.

Maren Austgulen hadde 9 returer og Kari Kyrkjebø 8 (begge med 11 poeng), Karyn Sanford 7 assists, Fatima Mohammad 5 steals.

11 spillere var på banen i mellom 10 og 24 minutter, Stine Austgulen spilte mest med 23:54 av de 40 minuttene.

Bergen Elite-trener Geir Bangstad var imponert over motstanderne.

- Ulriken fortjener honnør for det de gjør og måten de spiller på. De er veldig på hugget og ærgjerrige etter ballen. De er store og kan rotere inn, og Stine Austgulen dominerer starten av kampen og setter skapet på plass, konkluderte Bangstad.

 

Hardie reiser

Hjemmelaget kom til kampen i Amalie Skram-hallen uten sin toppscorer Sigrid Hardie (19,7 poeng – nummer 2 i BLNO), og vil måtte klare seg uten 25-åringen i resten av sesongen.

-Hennes planer var å spille bare det første halvåret. Sigrid skal studere og skal ut på reise, så vi regner ikke med at hun spiller mer for oss denne sesongen, sier Bergen Elite-coachen.

- Vi er selvfølgelig svekket, men har en brei stall og ser på utvikling som hovedmålet. Det er heller ikke sånn at laget kollapser uten henne, understreker Geir Bangstad.

 

- Kan konkurrere med de fleste

Bergen Elite møter Ullern lørdag, og spilte helt jevnt da lagene møttes i Ørakerhallen 1. desember (54-62).

- Hvis vi får spillet inn i vår stil, kan vi konkurrere med de fleste. Men ikke når vi spiller som mot Ulriken i dag. Det blir for dårlig, fastslår Bangstad.

Tuva Andersen scoret 10 av lagets første 12 poeng, mens Kristin Skåtun Hannestad overtok og endte som mestscorende med 16. Guard-duoen sto for 30 av de 39 poengene.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 16, Tuva Andersen 14, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 3, Ingrid Skåtun Hannestad 2, Hanna Nordtveit Sand 2, Rikke Sjumarken 2.

Ulriken Eagles: Stine Austgulen 23, Maria Hallingstad 13, Karyn Sanford 12, Maren Austgulen 11, Kari Kyrkjebø 11, Fatima Mohammad 9, Hanne Nybø 7, Synne Jacobsen 7, Sunniva Sørbye 4, Celine Klett 2, Vilde Tveito 2.