​Astaja Tyghter var sentral hos Bærum med 14 poeng og 13 returer mot Bergen Elite. Her skyter den amerikanske guarden over Ingrid Skåtun Hannestad, med Kristin Skåtun Hannestad til venstre og Sigrid Hardie til høyre i bildet.
​Astaja Tyghter var sentral hos Bærum med 14 poeng og 13 returer mot Bergen Elite. Her skyter den amerikanske guarden over Ingrid Skåtun Hannestad, med Kristin Skåtun Hannestad til venstre og Sigrid Hardie til høyre i bildet.

Viser hvor gode vi kan være

Bærum brukte tid på å riste av seg Bergen Elite, men en 16-0-run i 3. periode avgjorde.
 

Bærum – Bergen Elite 71-61

Gjestene fra Bergen ledet 27-26 på slutten av andre periode og holdt godt følge til fire minutter gjensto av den tredje. Men da løsnet alt for Bærum, som fikk inn en 16-0-run etter at Shiba Haji Ahmadi og Julie McCarthy innledet rykket, før Astaja Tyghter la en vakker floater og Brooke Fields en 3-poenger – og Pernille Mellem satte både en straffe og et skudd fra kanten. Og Tyghter et par scoringer til.

Plutselig var hele laget involvert, og de fire små minuttene sørget for at hjemmelaget hadde komfortable 61-40 å gå på før sisteperioden.

Etter 0-3 har vi fått tre seire på rappen, men vi har mye å jobbe med og vil gradvis bare bli bedre. Men tredjeperioden i dag er standarden på det vi jobber med, der vi spiller hurtig basketball og finner hverandre til åpne skudd. Det viser hvor gode vi kan være når det klikker, sa Bærum-coach Ola Gravem Knutsen.

 

Hardie herjet 

Det hjalp ikke Bergen Elite så mye at de faktisk «vant» 36 av kampens 40 minutter 61-55, men det forteller at laget har tatt noen steg.

Ikke minst er det viktig at Sigrid Hardie er tilbake som temposetter og toppscorer etter to suksessfulle sesonger i Gimle. 25-åringen var banens beste spiller i Bærum Idrettspark og endte med 27 poeng, 6 returer og 4 assists – og 11/12 på straffer etter mange sterke driver inn mot kurven.

Men mot Bærums fysisk større og sterkere lag var det gitt at gjestene ville få problemer under kurvene. Reboundstatistikken ble 50-34 i Bærums favør, med 15 returer fra 1,87 m høye Julie McCarthy og 13 fra guarden Astaja Tyghter, som ikke er høyere enn 1,75. Bergen Elite klarte seg likevel bra og kjempet seg til 11 offensive returer.

 

3-poengsbom og straffetreff

- Vi er litt «slow starters», roterte inn alle 11 spillere tidlig og brukte litt tid på å finne ut av hvordan vi skulle angripe Bergen Elite, som jo bare sto i et soneforsvar. De gjorde det vanskeligere for Julie og pakket spillerne inn i feltet og doblet og triplet henne. Da skal vi bare spille ballen hurtig ut til skytterne, men vi traff altfor dårlig selv om mange av 3-poengerne var «klin åpne», slo Ola Gravem Knutsen fast.

Brooke Fields var unntaket med 3 av 6 på 3-poengerne, mens resten av Bærum-laget hadde 0 av 15.

Bergen Elite var ikke mye bedre – her hadde Sigrid Hardie 2/7, Mia Andersen 1/2 og de øvrige spillerne 0/11.

Men begge lag traff glimrende på straffekastene, med Bergen Elite på 24 av 27 og Bærum på 14 av 17.                                                                                                                                                                            

- Bergen Elite er jo et lag med guarder og gamet deres er å spille hurtig «drible and drive». Det gjør de bra og det ga oss litt problemer, erkjente Knutsen, som kommentar til at gjestene kom så ofte til straffelinja.

 

- Bunnivået er for dårlig

USA-importene Brooke Fields og Astaja Tyghter pluss Julie McCarthy var igjen sentrale hos Bærum og sto for til sammen 49 av de 71 poengene.

- Vi er gode når vi kan variere angrepsspillet og samtidig har et bra trykk defensivt. Nå bygget vi en ledelse på 21 poeng, men både mot Ullern og Asker og her i dag har vi skaffet oss solide ledelser og så latt motstanderne komme litt tilbake i kampene. Det var aldri fare for seieren i dag, men vi må jobbe med å holde intensiteten oppe. Bunnivået vårt er for dårlig, og noen ganger blir vi værende der litt for lenge, sier Bærum-treneren.

 

PS. Med seieren fikk Bærum også revansj for nederlaget mot Bergen Elite i lagenes første møte i Nadderudhallen 13. oktober, 62-76. Men det var et Bærum-lag uten Astaja Tyghter og Josefin Winther.

 

Poengscorere:

Bærum: Brooke Fields 21, Julie McCarthy 14, Astaja Tyghter 14, Josefin Winther 8, Shiba Haji Ahmadi 6, Pernille Mellem 3, Cecilia Riise 3, Eirin Vreim Holm 2.

Bergen Elite: Sigrid Hardie 27, Sofie Paulsen 11, Tuva Andersen 6, Ingrid Skåtun Hannestad 4, Kristin Skåtun Hannestad 4, Susanne Paulsen 4, Mia Andersen 3, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 2.