Severine Uggen utfordret og scoret i Bærum Idrettspark. Her driver hun i stor fart inn mot Høybråten-kurven, mellom Anja Hegerberg og Anneli Widén til venstre og Shiba Haji Ahmadi (nr 24)
Severine Uggen utfordret og scoret i Bærum Idrettspark. Her driver hun i stor fart inn mot Høybråten-kurven, mellom Anja Hegerberg og Anneli Widén til venstre og Shiba Haji Ahmadi (nr 24)

Viktig seier til Sandvika-jentene

Sandvika tok sin åttende BLNO-seier og sikret seg innbyrdesfordel mot Høybråten.
 

Sandvika – Høybråten 71-62

Høybråten ledet bare i åpningsminuttene i Bærum Idrettspark og lå likt på 15-15 etter første periode og på 22-22 tidlig i andreperioden før Sandvika og spesielt Severine Uggen kom i siget.

Hjemmelaget dro etter hvert fra til en komfortabel seier og koblet samtidig grepet om femteplassen som høyst sannsynlig betyr NM-kvartfinale mot Asker Aliens.

- Vi bør ta den femteplassen nå, uten at det betyr all verden, mente Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen.

Alternativet til Asker i kvartfinale, er trolig Ulriken Eagles – siden nummer seks på tabellen skal møte nummer tre.

- Vi har tapt alle tre kampene mot Asker, men spilt helt jevnt i to av dem. Og for meg er Ulriken laget med størst forbedringspotensial inn mot sluttspillet gitt at tida jobber for Maren Austgulen og amerikaneren (Madison Burroughs) og at de kan få med Lise Breivik. Men vi fokuserer på å utvikle vårt eget spill og tenker ikke så mye på hvem motstander, sa Knutsen.

 

Møter Ulriken og Gimle

Sandvika står nå med åtte seire og ni tap, det samme som Asker – men er bak på 0-3 i innbyrdes oppgjør. Høybråten havnet på 5-11, men har igjen bunnlagene Bergen Elite og to ganger Tromsø Storm Ungdom blant sine fem gjenstående kamper. De to øvrige motstanderne er Ulriken og Gimle, som begge kommer på besøk til Furuset Idrettshall.

Sandvika har igjen to hjemmekamper mot Ullern og en helg i Bergen med kamper mot Bergen Elite og Ulriken.

Vinner Sandvika bare én av kampene – for eksempel mot Bergen Elite, som de har slått to ganger – havner de på 9-12 i sluttabellen.

I så fall må Høybråten vinne alle sine fem gjenstående kamper for å gå forbi med 10-11. Med ett tap går de bak Sandvika på innbyrdes oppgjør, ettersom lagene sto med hver sin seier før møtet i Bærum Idrettspark søndag.

- Vi gir ikke opp, med en viss progresjon kan vi slå både Ulriken og Gimle, mener Bilal Rodgers.

Høybråten-treneren følte jentene hans tapte kampen mot Sandvika på altfor mange turnovers.

- Det blir for mange både i andre og tredje periode, og spesielt Makala Roper scoret vel 8 poeng rett fra våre turnovers, sa Rodgers.

- Og så tar de oss i tredje periode når Severine (Uggen) begynner å treffe på skudd, la han til.

 

Viktige scoringer

Med 23 poeng hadde 19-årige Severine sin nest beste scoringskamp i BLNO hittil, etter 24 mot Tromsø Storm Ungdom (92-50) i januar.

Men den 1,83 m høye forwarden, som er nesten like mye en guard, åpnet med mye bom og hadde bare en 3-poenger i scoringsprotokollen etter første periode.

- Jeg ga beskjed i pausen om at hun måtte fortsette å ta skuddmulighetene og drivene. Og så bygget hun seg selvtillit, forklarte Ola Gravem Knutsen.

- Jeg blir litt «pissed» når jeg ikke får til så mye, sa Severine, som scoret sine poeng på gunstige tidspunkter i kampen:

På 22-22 la hun to raske scoringer og fikk Sandvika foran igjen. På stillingen 37-34 tidlig i tredje periode scoret hun først 3 poeng på en «and one»-situasjon og deretter en 3-poenger. Med Pernille Mellems drive og layup til 45-34 hadde Sandvika fullført en 8-0-run som Høybråten aldri helt greide å komme tilbake fra.

Det ble 47-40, men da satte Severine Uggen først et skudd omtrent fra straffestreken og så kom en ny «and one»-situasjon og 3 poeng til 52-40.

 

Flere på hugget

Makala Roper (19 poeng) styrte som alltid også mye for Sandvika og bidro med lekre scoringer og skudd.

Hjemmelaget manglet sin tredje toppscorer, 16-årige Maria Thoresen Myklebust (11,3 poeng per kamp) som er på camp i USA, men i hennes fravær slo andre spillere til.

Tiril Hjelde var på hugget igjen etter noen svake kamper, Pernille Mellem er tilbake for fullt etter skade og Embla Bøckmann Øvstebø kom inn og la to viktige 3-poengere og en 2-poenger.

 

Solid av kapteinen

Hos Høybråten var Sigrid Male Davidsen igjen en klar ener, med 25 poeng etter en glimrende kamp. Kapteinen endte helt sikkert på en double-double, med et titalls returer.

Gjestene har også fått Shiba Haji Ahmadi og Anneli Widén på banen igjen etter skader. Det vil hjelpe laget godt i serieinnspurten og sluttspillet.

Kvinnenes BLNO har spillefri neste helg, mens Sandvika tar imot Ullern i Bærum Idrettspark torsdag 28. februar.

- Det gleder jeg meg til. Vi skal gi dem kamp, lover Severine Uggen.

 

Poengscorere i Sandvika – Høybråten:

Sandvika: Severine Uggen 23, Makala Roper 19, Tiril Hjelde 10, Embla Bøckmann Øvstebø 8, Pernille Mellem 6, Anniken Hartveit 4, Cathinka Sandsdalen 1.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 25, Flaka Kelmendi 13, Anneli Widén 12, Ariana Sefaj 6, Ingrid Hutchesson 5, Shiba Haji Ahmadi 1.