​Mia Henriksen tar med seg ballen og kjemper seg forbi Severine Uggen (bak) og Maria Thoresen Myklebust. Ullern-veteranen scoret 20 poeng og revansjerte både tapet for Sandvika i februar og sin egen prestasjon i den kampen.

Vi lar oss ikke stresse

Ullern lå under med 10 poeng, men fikk revansj mot Sandvika etter en solid fjerdeperiode.

Sandvika – Ullern 49-64

Høybråten – Bergen Elite 60-48

- Vi har ligget under i flere kamper i de første periodene, men vinner fordi vi beholder roen. Vi lar oss ikke stresse, hadde is i magen og tok ett og ett offense av gangen, sa Mia Henriksen etter at Ullern hadde avsluttet seriespillet med 64-49 over Sandvika.

Dermed fikk Ullern revansj for tapet for BLNO-nykommerne (50-53) for en måned siden, seriemestrenes første på over et år og det eneste i denne sesongens liga.

Mia Henriksen revansjerte seg også for én av sine mest frustrerende kamper – mot Sandvika sist endte hun på ett poeng etter 0 av 13 i field goals.

- Dette var noe annet ja, samtykket 34-åringen, som viste solid form foran sluttspillet og endte på 20 poeng denne gangen.

Fire 3-poengere i 1. periode

Men et topptent Ullern måtte slite igjen mot Sandvika, og lå under med 10 poeng etter første periode (9-19) og med 6 (37-43) mot slutten av den tredje.

Sandvika sjokkåpnet med 6-0 etter 3-poengere fra Makala Roper og Maria Thoresen Myklebust, og Roper sto med fire 3-ere og 12 av hjemmelagets 19 poeng etter førsteperioden!

Ullern løftet seg og var så vidt i ledelsen (26-24) før Severine Uggen la inn en 3-poenger og hjemmelaget overtok igjen.

Men så snudde det på stillingen 43-37 til Sandvika, og de fem siste års norgesmestre viste tydelig at de ikke aktet å gå på et nytt tap mot tabellfemmeren.

Mia Henriksen reduserte etter en glimrende assist fra Tori Solberg Halvorsen, la to straffer og utlignet til 43-43 fra halvdistanse, før Olivia Priestley fanget en offensiv retur og sendte Ullern foran med 45-43 før sisteperioden.

Makala Roper innledet den fjerde perioden med scoringen til 45-45, men så overtok Anniken Eika Frey showet for alvor:

Ullerns pointguard satte en 3-poenger til 48-45, Vlera Kelmendi la to straffer, Eika Frey en ny 3-er og så en lang 2-poenger. 55-45, og kampen var kjørt.

- En veldig tydelig leder

Anniken Eika Frey hadde en av sine beste kamper for sesongen, endte som toppscorer med 22 poeng etter sin første 20-poengskamp siden NM-semifinalen mot Ulriken i fjor (74-54) da hun scoret 24. Den rutinerte 19-åringen styrte Ullerns spill, var en konstant angrepstrussel med driver og langskyting og hadde flere lekre assists. I tillegg var hun bunnsolid i forsvar med flere steals og gjorde etter hvert livet vanskeligere for Makala Roper, som måtte slite for scoringene mot slutten av kampen.

- Anniken hadde en kjempekamp og var en veldig tydelig leder i dag, fastslo Mia Henriksen.

- Dessuten har vi Therese (Häger) tilbake for fullt etter et langt, langt sykdomsfravær, og hun bringer oss masse – kraft, intensitet og størrelse. I tillegg har vi mange unge spillere og en utrolig bra benk, som gir oss muligheten til å rotere og bytte ut flere i starting-5 uten at det merks. Vi savnet Jeanine (Flaaten) i dag, men da er det andre som kommer inn og gjør jobben, presiserte veteran-forwarden.

Asker eller Sandvika: - Uansett ikke enkelt

Mia Henriksen kan vinne sitt sjuende strake NM i Rykkinnhallen til helgen, etter at hun (og Jeanine Flaaten) var på Gimle-laget som slo Ullern 70-68 i finalen i Tromsø i 2013 og har vunnet de fem siste med Ullern.

Tromsø Storm Ungdom i fredagens kvartfinale blir en transportetappe for Oslo-laget, men i semifinalen lørdag møter Ullern vinneren av Asker Aliens – Sandvika.

- Det blir uansett ikke noe enkel kamp for oss. Både Asker og Sandvika er lag vi må passe oss for og som vi har slitt med denne sesongen. Men jeg syns det ser bra ut for oss nå, vi skal jobbe godt denne uka, analysere på video og være godt forberedt, forsikrer Henriksen.

Sand ut med fem feil

Hos Sandvika sto Makala Roper, Severine Uggen og Maria Thoresen Myklebust for 43 av lagets 49 poeng, men utfordringen var igjen at for få utenom scoringstrioen er angrepstrusler. I tillegg ble alt vanskeligere da Nanna Sand måtte ut med fem feil allerede i slutten av tredje periode – da Sandvika ledet 39-35.

- Hun var limet vårt defensivt, og vi beskyttet kurven vår veldig bra i de tre første periodene, forklarte Sandvika-coach Ola Gravem Knutsen.

- Men så får Ullern momentum og intensitet, og vi klapper litt sammen, spesielt offensivt. Vi hadde 21 av de første 27 poengene våre (til ledelse 27-26) på 3-poengere og klarte ikke å fortsette å treffe som vi gjorde i begynnelsen av kampen. Vi gikk heller ikke direkte på kurven, vi trekker oss. Mens Ullern som har vært i denne situasjonen veldig mange ganger og viser hvor erfarne de er og gjør alle de riktige tingene offensivt, sa Knutsen.

Poengscorere i Sandvika – Ullern:

Sandvika: Makala Roper 21, Severine Uggen 13, Maria Thoresen Myklebust 9, Pernille Mellem 2, Nanna Sand 2, Cathinka Sandsdalen 2.

Ullern: Anniken Eika Frey 22, Mia Henriksen 20, Tori Solberg Halvorsen 7, Therese Häger 4, Lina Stranger-Johannessen 4, Vlera Kelmendi 3, Marte Mediås Moe 2, Olivia Priestley 2.

Høybråtens førsteperiode avgjorde

Høybråten gikk rett fra 11-6 til 22-6 etter første periode og lot senere aldri Bergen Elite komme tilbake i kampen.

Gjestene spilte 11-11 i den andre perioden og vant de to siste 15-13 og 16-14, men var likevel aldri i nærheten av kontakt – det nærmeste de kom var 10 poeng noen ganger mot slutten av kampen.

Bergen Elite øynet et lite håp da Tuva Andersen reduserte til 50-40 fem minutter før slutt, men i neste angrep senket Flaka Kelmendi en 3-poenger før hun satte to straffer og sendte Høybråten 15 poeng foran igjen.

Hjemmelaget fikk en god generalprøve før sluttspillet i Rykkinnhallen neste helg. Der er både Høybråten og Bergen Elite outsidere, etter sjette- og sjuendeplass i serien, og får tøff kvartfinalemotstand: Høybråten møter Ulriken Eagles og Bergen Elite skal opp mot Gimle.

Poengscorere i Høybråten – Bergen Elite:

Høybråten: Flaka Kelmendi 16, Shiba Haji Ahmadi 11, Sigrid Male Davidsen 11, Ingrid Hutchesson 10, Anneli Widén 6, Ariana Sefaj 4, Adrianna Live Berg 2.

Bergen Elite: Tuva Andersen 15, Susanne Blydt Paulsen 15, Sofie Blydt Paulsen 9, Kristin Skåtun Hannestad 4, Ingrid Skåtun Hannestad 2, Emma Thowsen Harloff 2, Mia Andersen 1.