​Severine Uggen i en drive mot Vilde Tveito i lørdagens Allstar-kamp.
​Severine Uggen i en drive mot Vilde Tveito i lørdagens Allstar-kamp.

Unge profiler i Allstar-kampen

Severine Uggen, Julie Wilborn og Maren Mildestvedt slapp seg løs i Oppsal Arena.


Allstar BLNO kvinner: Øst – Vest 85-70

- Kjekt å få samlet alle de beste spillerne, og mye bra spill, konkluderte landslagstrener og Ullern-trener Gunnar Nesbø, som coachet Øst-jentene til seier 85-70 over Vests utvalgte.

Som seg hør og bør i en Allstar-kamp kom angrepsspillet i fokus, mens forsvar ikke var like høyt prioritert.

Det resulterte i et underholdende oppgjør med høy score, der de beste BLNO-jentene fikk vist frem sine offensive kvaliteter. Og ikke minst skuddferdigheter:

Lagene senket til sammen 21 3-poengere – fra 11 forskjellige spillere! Og 21 på 47 forsøk, en sterk prosent på 44,7.

 

Treffsikre 18- og 19-åringer

Ligaens tre toppscorere var dominerende på Øst-laget.

Sandvikas USA-import Makala Roper ble kampens mestscorende med 19 poeng og hadde i tillegg 6 returer og 4 assists.

19-åringene Julie Wilborn (Asker Aliens) og Severine Uggen (Sandvika) endte på 17 og 14, mens 18-årige Maren Mildestvedt var Vest-toppscorer med 15 poeng.

 Kvartetten var også kampens beste 3-poengsskyttere:

Maren Mildestvedt hadde 3 av 5, Makala Roper 3 av 6, Severine Uggen 3 av 8 og Julie Wilborn traff begge sine to! Gimle-trioen Karoline Falch Monsen, Andrea Bolstad Raa og Ingeborg Gjengstø hadde alle to hver, Asker-forward Ingrid Selvik, Tromsøs svenske guard Emma Perry og Bergen Elite-duoen Tuva Andersen og Sofie Blydt Paulsen hvert sitt treff.

 

Florida Tech neste?

- Veldig gøy, selv om vi ikke var så gode til å løpe hjem, sa Severine Uggen. – Men det gikk jo bra, og vi har bare hatt én trening sammen før kampen, presiserte Sandvika-forwarden som er på topp-10 i BLNO i ni statistikk-kategorier hittil i sesongen. Den 183 cm høye guarden viste sin allsidighet i Allstar-kampen med 3-poengstreff, driver, høyt tempo over gulvet og lekre assists. Neste sesong håper hun å spille på college i USA – for Florida Tech.

- Severine var jo med på seniorlandslaget i Irland i fjor, og har virkelig tatt steg, fastslo Gunnar Nesbø.

Julie Wilborn skal ut i det militæret nå i januar, men blir stasjonert på Sessvollmoen og satser på å få med seg de aller fleste av Asker-kampene utover i sesongen.

 

Sesongbeste i Allstar-kampen

- Jeg har aldri spilt Allstar-kamp før, men det var gøy med spillere fra forskjellige klubber, sa Maren Mildestvedt.

Den tidligere U18-landslagsguarden tilbragte forrige sesong på High School i USA, og har ikke kommet opp på stabilt nivå ennå i comeback-sesongen i Gimle, der hun har 7,5 poeng i snitt per kamp.

- Ikke så bra som i USA ennå, erkjenner Maren. Men hun spiller 20 minutter per kamp i et solid Gimle-kollektiv og hadde en topp kamp mot Høybråten (17 poeng) da laget vant 100-54, og slo til for fullt i Allstar-kampen.

Ved siden av Maren, er også Ullerns Anniken Eika Frey og Marte Mediås Moe, Sandvikas Tiril Hjelde og Bergen Elite-duoen Tuva Andersen og Sofie Blydt Paulsen fra 2000-årgangen, og alle markerte seg positivt i Oppsal Arena. Allerede rutinerte Anniken Eika Frey hadde 7 assists, flest i kampen.

 

Stine Austgulen "Årets landslagsspiller"

De fleste av spillerne i Allstar-kampen holder også alderen for U24-landslaget Norge håper å få med i Universiaden i Napoli i juli, og som har samling i helgen i forbindelse med Den Store Trenerhelgen og Allstar-kampen.

- Vi har veldig mange spennende unge spillere nå, understreker Gunnar Nesbø.

Til et eventuelt Universiade-lag får Norge også med Stine Hoff Austgulen, som er født i januar 1994 og holder alder for U24-landslag. Colorado State-guarden ble før lørdagens Allstar-kamp kåret til beste norske landslagsspiller i 2018, en premie Ulriken-leder Arild Buen fikk gleden å motta.

 

Video fra Allstarkampen:

https://youtu.be/JicWEV5Ogro

 

Poengscorere i Allstarkampen:

Øst: Makala Roper 19, Julie Wilborn 17, Severine Uggen 14, Ingrid Selvik 13, Flaka Kelmendi 7, Marte Mediås Moe 6, Tiril Hjelde 4, Tori Solberg Halvorsen 3, Anniken Eika Frey 2.

Vest: Maren Mildestvedt 15, Vilde Tveito 10, Karoline Falch-Monsen 8, Andrea Bolstad Raa 8, Ingeborg Gjengstø 6, Sigrid Hardie 6, Tuva Andersen 5, Emma Perry 5, Josefin Winther 4, Sofie Blydt Paulsen 3.