​Ulriken-kaptein Vilde Tveito på vei gjennom Sandvika-forsvaret i lagenes første møte denne sesongen, 18. november i Bærum Idrettspark da bergenserne vant 90-88 etter ekstraomgang. Sandvika-spillerne er fra venstre Tiril Hjelde, Cecilia Riise og Severine Uggen.
​Ulriken-kaptein Vilde Tveito på vei gjennom Sandvika-forsvaret i lagenes første møte denne sesongen, 18. november i Bærum Idrettspark da bergenserne vant 90-88 etter ekstraomgang. Sandvika-spillerne er fra venstre Tiril Hjelde, Cecilia Riise og Severine Uggen.

Ulriken aldri truet mot Sandvika

Fra overtime-seier og tap i november var Ulriken nå en klasse bedre enn Sandvika.
 

Ulriken Eagles – Sandvika 88-66

- Vi beveger ballen bedre rundt nå og har mer flyt i spillet. Jeg ser fremgang hele veien og målet er jo at laget skal være på sitt beste i sluttspillet, sa Ulriken-coach DuRell Sanford etter seieren over Sandvika.

I november slo Ulriken-jentene Sandvika 90-88 etter overtime i Bærum Idrettspark, før Sandvika revansjerte seg med 75-65 i Bergen fem dager senere.

Men siden den gang har Ulriken fått inn USA-importen Madison Burroughs og i tillegg fått sin tidligere Allstar-spiller Maren Austgulen tilbake etter kneoperasjon og opptrening, og fremstår som et langt sterkere kollektiv. Samtidig sliter Sandvika-profilen Severine Uggen med en skade, og var ikke i nærheten av vanlig nivå denne helgen i Bergen.

 

Ledet med 34 

Lørdag ble Sandvika slått 69-56 av Bergen Elite etter å ha blitt fraløpt og utklasset spesielt i andreperioden (8-21) og aldri vært i nærheten av å få kontakt senere i kampen.

I Haukelandshallen søndag holdt gjestene fra Bærum brukbart følge i førsteperioden, men fra 21-15 gikk Ulriken opp til 36-19 i løpet av drøyt fire minutter i andreperioden.

Hjemmelaget kjørte tempo og imponerte med fine angrepskombinasjoner og scoringer. Tidlig i fjerdeperioden var ledelsen på 34 poeng (81-47), før Maren Austgulen, Vilde Tveito og Anna Hammer og noe senere Madison Burroughs og Karyn Sanford alle fikk hvile resten av kampen.

Da fikk Sandvika også pyntet litt på sluttresultatet, som ble 88-66 til Ulriken.

 

- Oppoverbakke

- Vi opplevde vel det samme som lørdag mot Bergen Elite, at vi manglet kollektiv energi og intensitet. Og igjen var andreperioden vår «katastrofal», så begge lagene fikk bygget seg en komfortabel ledelse til pause, fastslår Ola Gravem Knutsen.

Sandvika kom fra en høyst overraskende seier over Ullern (53-50) i forrige kamp, og kampene i Bergen ble utvilsomt skuffende for BLNO-nykommerne.

- Det var ordentlig oppoverbakke, og ting vi har vært gode på tidligere – som transition-forsvar og å flytte beina defensivt – klarte vi ikke nå. Alt bare rant inn mot oss, og vi var ikke i nærheten av forsvaret som holdt Ullern til 50 poeng.

- Kanskje har spillerne vært så fornøyd med å slå Ullern at vi ubevisst ikke har vært godt nok skjerpet i treningssituasjoner og har dratt det med oss inn i kampene. Men forhåpentligvis betyr disse kampene at vi vil være mer skjerpet på trening. Det er Sandvika-Ullern igjen om to uker, og da regner jeg med at vi møter et helmotivert Ullern som vil slå tilbake etter tapet. Men det blir en bra kamp å få før sluttspillet, understreker Knutsen.

 

Austgulen toppscorer

Hos Ulriken var Maren Austgulen toppscorer med 22 poeng, hennes tredje 20-poengskamp blant de tre siste. Den 182 cm høye forwarden nærmer seg toppnivået, og fortsatt er det tre uker igjen til NM-sluttspillet (5.- 7. april).

Madison Burroughs blir også stadig mer sentral i Ulriken-laget.

Hos Sandvika var 16-årige Maria Thoresen Myklebust god og endte på 17 poeng etter god skyting (to 3-poengere) og tøffe driver.

Makala Roper fikk tøff oppvartning av Ulriken-forsvaret og sto med 7 poeng før doblet scoren med to 3-poengere og en straffe det siste halvminuttet i kampen.

 

Poengscorere i Ulriken – Sandvika:

Ulriken Eagles: Maren Hoff Austgulen 22, Karyn Sanford 14, Madison Burroughs 10, Fatima Mohammad 10, Vilde Tveito 10, Anna Hammer 8, Hanne Nybø 7, Synne Jacobsen 4, Helene Kongestøl 3.

Sandvika: Maria Thoresen Myklebust 17, Makala Roper 14, Helene Cecilie Kystad 9, Nanna Sand 8, Anniken Hartveit 6, Tiril Hjelde 6, Cecilia Riise 3, Severine Uggen 2, Embla Bøckmann Øvstebø 1.