​Ingrid Sørtveit spilte sin første obligatoriske kamp siden NM-finalen i 2018, ble Ullern-toppscorer med 12 poeng og la blant annet den viktige 3-poengeren til 61-59 i sluttminuttene i Ullern videregående skole. Her dekkes hun opp av Julie Skorpen.

Ullern-revansj mot Asker

Asker hentet inn 11 poeng og ledet 59-58, men Ullern var best i sluttminuttene.

Ullern – Asker Aliens 63-59

Halvannet år etter at hun var en matchvinner og toppscorer med 17 poeng i NM-finalen mot Gimle (61-53), gjorde Ingrid Sørtveit comeback for Ullern – og var igjen med på å avgjøre.

Etter å ha ligget under med 11 poeng i slutten av tredje periode, kom Asker Aliens sterkt tilbake og gikk i ledelse 59-58 da Julie Skorpen traff ett av to straffekast.

Da slo Ingrid Sørtveit til med 3-poengeren som ga 61-59, og mens Asker misset i sine siste angrep, la Jeanine Flaaten og Sørtveit hvert straffekast i sluttsekundene og sikret Ullern 63-59.

Dermed fikk Ullern også revansj for nederlaget mot Asker Aliens (55-59) i seriestarten i september.

- Asker gikk over til en sone i andre halvdel, og vi slet med å finne ut av den til å begynne med og skjøt litt dårlig, forklarer Ullern-trener Gunnar Nesbø.

Wilborn: 30 av 59 poeng

Asker åpnet kampen best, anført av en strålende opplagt Julie Wilborn som scoret 15 av lagets første 19 poeng og som endte på 30 poeng og 12 returer.

Gjestene ledet 19-14 etter den første perioden og holdt seg foran til midten av andre periode, da Selma Freng Sørensen sørget for 25-24 til Ullern med det andre av sine tre 3-poengstreff i kampen.

Så dro Ullern fra til 11-poengsledelse 43-32 da Ingrid Sørtveit la en 3-poenger mot slutten av tredjeperioden, men da startet Asker opphentingen.

Julie Wilborn reduserte til 46-45 tidlig i sisteperioden og utlignet til 56-56 med tre minutter igjen av kampen, før Hedwig Follestad Johansen utlignet til 58-58 og Julie Skorpen ga gjestene ledelsen. Før Ullern snudde det igjen og tok sin tredje strake seier og topper BLNO-tabellen som riktignok er «skjev»:

Ullern har 3 seire og 1 tap, mens Tromsø Storm Ungdom står med 2-0 og er det eneste laget som ennå ikke har tapt. Det vil Tromsø-jentene være i minst to uker til, siden deres neste kamp er lørdag 9. november mot Ulriken Eagles i Bergen.

Ullern derimot har kamp igjen allerede neste søndag, hjemme mot Høybråten.

- Blir viktig

Hjemmelaget manglet Astrid Sturlason som er hjemme i Danmark en tur, men var styrket med Ingrid Sørtveits comeback. 27-åringen har flyttet tilbake til Oslo for å ta det siste året på Politihøgskolen.

- Ingrid hadde en travel hverdag i fjor i Bergen med praksis og en skadesituasjon som gjorde at hun satt ute hele sesongen. Nå trener hun for fullt og blir viktig for oss med all rutinen hun har og siden hun er så god skytter, forklarer Gunnar Nesbø.

Sørtveit endte på 12 poeng etter 3/7 på 3-poengere og var Ullern-toppscorer sammen med Tori Solberg Halvorsen, som også hadde 10 returer.

Julie Wilborn hadde en stor kamp for Asker Aliens med sine 30 poeng og 12 returer, mens Ingrid Selvik hadde 11 returer. Asker vant returstatistikken 40-35.

Jevne dueller

Søndagens kamp var den sjuende av åtte de siste tre sesongene som har endt med seier på 6 poeng eller mindre til ett av lagene. Ullern har vunnet alle kampene bortsett fra sesongstarten for en måned siden, da det ble 59-55 til Asker Aliens i Leikvollhallen. Aller jevnest var det i 2017/18-sesongen da Ullern vant med 5 poeng, 4 poeng etter overtime og 2 poeng, mens forrige sesongs tre oppgjør ha Ullern-seire med 1, 6 og 14 poeng og denne sesongens to har gitt 4-poengsseire til hvert av lagene.

Ullern og Asker Aliens møtes igjen 16. februar, til tredje og siste BLNO-kamp for sesongen.

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 12, Ingrid Sørtveit 12, Selma Freng Sørensen 11, Jeanine Flaaten 9, Olivia Priestley 8, Lina Stranger-Johannessen 7, Malin Schneidt 4.

Asker Aliens: Julie Wilborn 30, Hedwig Follestad Johansen 9, Kristine Lindholm 7, Ingrid Selvik 7, Julie Skorpen 3, Alva Julsrud 3.