​Stine Austgulen har vært mye skadet de siste sesongene og har bare spilt noen landskamper. Her i en drive mot Malta under fjorårets Small Countries-EM i Cork i Irland. Lørdag gjorde 25-åringen comeback i BLNO med 19 poeng, 7 returer og 7 assists da Ulriken utklasset Tromsø Storm Ungdom 100-44. Foto: FIBA
​Stine Austgulen har vært mye skadet de siste sesongene og har bare spilt noen landskamper. Her i en drive mot Malta under fjorårets Small Countries-EM i Cork i Irland. Lørdag gjorde 25-åringen comeback i BLNO med 19 poeng, 7 returer og 7 assists da Ulriken utklasset Tromsø Storm Ungdom 100-44. Foto: FIBA

Tromsø fikk Ulriken-sjokk

Ulriken hadde Maren og Stine Austgulen på lag sammen igjen og kjørte over Tromsø.
 

Ulriken Eagles – Tromsø Storm Ungdom 100-44

Tromsø-jentene kom til Bergen som det eneste laget i BLNO kvinner uten tap, men hadde bare spilt to kamper – mot Bergen Elite (82-52) og Høybråten (81-53), den siste 6. oktober. Så har de gått i over en måned uten å spille en eneste kamp, og så kom de utpå og møtte sesongens hittil beste Ulriken-lag.

Austgulen-søstrene Maren (28) og Stine (25) var tilbake i startfemmeren og på lag sammen for første gang på åtte år. Og viktigst i denne kampen: Stine Austgulen er klar igjen etter skulderskaden hun pådro seg i den siste av landskampene mot Irland i august.

- Det har tatt tid, men nå er den bra igjen, fastslår guarden som presenterte seg raskt i kampen og som endte med 19 poeng, 7 returer og 7 assists.

 

Sjokkstart

Ulriken raste ut med sjokkresultatet 32-6 etter første periode, var best fra start til mål og nådde tresifret score da Maria Hallingstad la inn 100-44 i siste minutt i Haukelandshallen.

Det var en uventet overkjørsel etter at Tromsø Storm Ungdom har innledet sesongen sterkt, anført av sin utenlandske trio - amerikanske Kyasia Duling, kanadiske Faatimah Amen-Ra A og den italienske studenten Micol Torresani.

- Ja, det var uventet, samtykker Stine Austgulen.

- Tromsø har gode spillere, spesielt importene. Men vi fikk en god start og klarte å holde trykket oppe resten av kampen. Jeg syns hele laget spilte veldig bra sammen, understreker den tidligere Colorado State-guarden.

 

37 assists!

Statistikken fra kampen bekrefter også Ulrikens lagspill: 37 assists er uvanlig mye. Vilde Tveito hadde 9, Karyn Sanford 8 og Stine Austgulen 7. Tveito ble også toppscorer med 20 poeng, og fem av hjemmelagets spillere endte i tosifret score.

Kari Kyrkjebø noterte seg for en double-double med 18 poeng og 11 returer.

- Vi fikk beveget ballen rundt veldig bra og klarte å få involvert alle spillerne, sier Ulriken-coach DuRell Sanford.

- Stine gjorde en god kamp, og det er godt å se komme og bidra for oss igjen. Jeg vet at hun vil kunne gjøre enda mer utover i sesongen når hun får mer kamptrening. Og med erfarne spillere som Maren og Stine tilbake, vil Kari (Kyrkjebø) og Karyn (Sanford) også få mer ro rundt spillet sitt og det de er sterke på, presiserer Ulriken-treneren.

Samtidig erkjenner han at Tromsø hadde et vanskelig utgangspunkt.

- Det er gått over en måned siden de spilte siste kamp, og det blir jo nesten som å starte sesongen på nytt, sier Sanford.

 

- Tok oss helt ut av rytmen

Tromsø-coach Kjetil Andresen ville ikke skylde på kamppausen alene.

- Vi har hatt en kjedelig periode uten kamper, har jo ingen andre å spille mot i nord og mangler erfaring. Men tapet i dag var en kombinasjon av flere faktorer. Ulriken skapte problemer og hadde en høydefordel vi ikke klarte å matche. For selv om vi har den høyeste spilleren (Duling på 191 cm), har vi også de klart minste guardene. Og i dag tok Ulriken oss helt ut av rytmen, og det var bare i tredje periode vi lignet litt på oss selv.

- Men dette er også en erfaring som er viktig å ta med seg, sier Andresen, som ser fram til møtet med Bergen Elite søndag.

I september vant Tromsø Storm Ungdom klart (82-52), men mot et Bergen Elite som manglet både Sigrid Hardie og Sofie Paulsen. I mellomtiden har bergensjentene slått Bærum, og blir en langt tøffere motstander for Tromsø.

- Fra vårt perspektiv er det en helt åpen kamp. Vi er verken så vant til å vinne eller fornøyd med å tape, så det gjelder å brette opp ermene og levere, fastslår Tromsø-treneren.

 

PS. For 11 år siden, i november 2008, debuterte Stine Austgulen som 14-åring i ligaen for Ulriken – med null poeng i første kamp mot Hop og 6 poeng i kamp nummer to mot Gimle, 8. november. Allerede den første sesongen var den lovende guarden både toppscorer (7,7 poeng), beste rebounder (8,8) og best i assists (1,6) for sitt lag.

 

Poengscorere:

Ulriken Eagles: Vilde Tveito 20, Stine Austgulen 19, Kari Kyrkjebø 18, Maren Austgulen 14, Synne Jacobsen 12, Maria Hallingstad 7, Karyn Sanford 7, Fatima Mohammad 3.
Tromsø Storm Ungdom: Kyasia Duling 14, Faatimah Amen-Ra A 13, Micol Torresani 6, Isabel Anne Iversen 3, Oda Marie Austheim 2, Embla Pauline Fuhr 2, Ragnhild Lundesgaard 2, Ingrid Elise Karlsen 2.