Ullerns robuste forwardtrio med OIivia Priestley (med ballen), Cecilia Gnaly og Tori Solberg Halvorsen ble for store og for gode for Bergen Elite og sto for til sammen 37 poeng og 22 returer. Bildet er fra åpningskampen mot Asker Aliens, der Ullern vant 61-46. FOTO: ERIK BERGLUND

Tredje strake for Ullern

Heller ikke Bergen Elite var i stand til å stå imot Ullerns aggressive spill og fysisk sterke forwarder. En 17-2-run i slutten av andre periode ble avgjørende.

Bergen Elite – Ullern 65-82

Tromsø Storm Ungdom – Ulriken Eagles 32-113

- Vi startet første periode litt flatt og med dårlig samarbeid, men fikk opp kommunikasjonen og klarte å få til et bra trykk defensivt. Det hjalp oss også mye i angrep, forklarte Ullern-kaptein Selma Nybø Vangstein etter at også lagets tredje kamp for sesongen ga seier.

82-65 til gjestene fra Oslo betyr at Bergen Elite fikk sitt første tap (1-1) og at Ullern (3-0) og Ulriken Eagles (2-0) nå er de to eneste ubeseirede lagene i ligaen.

Hjemmelaget måtte klare seg uten lagkaptein Kristin Skåtun Hannestad, Hedwig Follestad Johansen og Annabel Wendel, men startet friskt og optimistisk i Amalie Skram-hallen. Bergen Elite ledet 13-4 etter fem minutter og holdt seg foran til Tori Solberg Halvorsen la inn en 3-poenger til 19-18 i Ullerns favør et minutt før slutt i førsteperioden.

Resten av kampen styrte Ullern, selv om hjemmelaget bet seg fast til 26-32 midtveis i andre periode. Da skjedde tingene fort: Ullern-jentene skrudde opp intensiteten i forsvar, kjørte tempo med ball og fikk utnyttet sitt fysiske overtak bedre. Oslo-laget begynte å treffe skuddene, og vant minuttene inn mot pause 17-2, da Kaia Brendesæters to straffetreff var det eneste Bergen Elite-jentene greide å produsere.

Med 49-28 ved pause hadde Ullern i praksis avgjort kampen, og lagets ledelse kom opp i 28 poeng (60-32) før de mørkeblå fra Bergen fikk pynte litt på resultatet i fjerdeperioden.

Ullern med 9 skuddblokker

Ullerns rutinerte forwarder Tori Solberg Halvorsen (32) og Cecilia Gnaly (27) dominerte og ble for store og for gode for Bergen-jentene. Halvorsen ble toppscorer med 27 poeng og hadde i tillegg 7 returer, 5 assists og 2 blokker. Gnaly endte på en double-double med 12 poeng og 11 returer, pluss 6 assists og 4 blokker. Ullern som lag vant returstatistikken 46-32 og fikk inn 9 blokker på hjemmelagets skudd.

- At vi har så gode spillere inne i posten, gir mer flyt for hele angrepet. Det er ikke alltid de trenger å avslutte, de er også gode til å fordele ballen ut igjen til skyttere, presiserte Selma Nybø Vangstein.

17-årige Felicia Dyngeland-Sundén gjorde også en solid kamp med 10 poeng og 9 returer.

Ullern har store muligheter til å ta sin fjerde seier når de møter Høybråten (0-3) i neste kamp lørdag 7. november og gleder seg allerede til storkampen hjemme mot Bærum søndag 15. november.

- Det blir spennende og en stor utfordring for oss, sier Selma Nybø Vangstein.

Secka ute for resten av sesongen

Dessverre for Ullern var sesongen over for nyervervelsen Mosou Secka nesten før den var begynt. Den 189 cm høye svenske forwarden forsvant ut med akillesskade etter to minutter i åpningskampen mot Asker Aliens og håpet å være tilbake etter to-tre uker. Nå har hun vært gjennom en akillesoperasjon og alt tyder på at hele sesongen ryker.

Bergen Elite ble svekket med forfallene fra tre nøkkelspillere, ble for små mot Ullerns robuste forwarder og hadde heller ikke dagen angrepsmessig. 7 av 28 på trepoengere (25 prosent) og 15 av 45 på 2-poengsskuddene (33 prosent!) holder heller ikke når man skal vinne jevne kamper i ligaen.

Geir Bangstads jenter får nye sjanser neste helg, med tøff motstand: Asker Aliens lørdag og Bærum søndag.

Poengscorere:

Bergen Elite: Kaia Brendesæter 20, Sofie Paulsen 16, Tuva Andersen 15, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 5, Ingrid Skåtun Hannestad 4, Rikke Sjumarken 4, Hanna Nordtveit Sand 1.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 17, Cecilia Gnaly 12, Felicia Dyngeland-Sundén 10, Olivia Priestley 8, Selma Freng Sørensen 8, Cristina Ferrer Teixidor 8, Selma Nybø Vangstein 7, Elin Kjølseth 5, Malin Schneidt 5, Nora Røbech Berthelsen 2.

Oppvisning av Ulriken

Ulriken-jentene kom fra en overraskende klar seier mot Bærum (80-59) i første kamp til møtet med et Tromsø-lag som ennå ikke vet når eller om forrige sesongs MVP og toppscorer Kyasia Duling kommer tilbake. Den 1,91 m lange centeren skal etter planen være spillende trener, men befinner seg fortsatt i California på grunn av koronasituasjonen.

Uten Duling er Tromsø Storm Ungdoms urutinerte jenter sjanseløse på seier i de fleste BLNO-kampene og spesielt mot Ulriken Eagles.

Gjestene fra Bergen gjorde tingene enkelt og greit og viste fra start at de er på et helt annet nivå. Stillingen var 43-1 før Ragnhild Lundesgaard viste resten av laget at det ikke var noen grunn til å ha overdreven respekt for verken motstanderne eller anledningen, og at det var mulig å score på kurven når man fikk åpne skudd. 17-åringen satte to på rad og fikk sin egen personlige 4-0-run i kampen.

Etter det var det som Storm-jentene våget mer, og etter hvert kom de opp både i tosifret score og helt til 32.

Ulriken er imponerende som lag og viste igjen basket på høyt nivå, med flotte angrepskombinasjoner, pasninger og skudd. Gjestene la 10 av 28 trepoengere (35 prosent), der 18-årige Maria Hallingstad hadde sin hittil beste BLNO-kamp med 5 av 9 på treerne og totalt 21 poeng.

Fatima Mohammad (16) ble kampens store spiller med 23 poeng, 8 assists, 7 steals og 5 returer. Hun hadde 5/5 på straffer, 6/6 på 2-poengsskudd og 2/7 på 3-poengsskudd.

Karyn Sanford (16) noterte seg for en double-double med 15 poeng og 11 assists.

Ny Austgulen-skade

Helt perfekt ble dagen likevel ikke for Ulriken: Før to minutter var spilt måtte Stine Austgulen ut med en ny skade, da hun ble feilet i et 3-poengsforsøk. Toppscoreren fra Bærum-kampen (26 poeng) klarte å gå til benken ved egen hjelp, men det er uvisst om 26-åringen vil være klar igjen til spill med det første.

Tromsø Storm Ungdom: Ragnhild Lundesgaard 8, Vilde Havnes 6, Ingeborg Gruber 4, Stine Rasmussen Schjølberg 4, Oda Marie Austheim 4, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 2, Nora Kristine Karlsen 2, Kjerstin Havnes 2.

Ulriken Eagles: Fatima Mohammad 23, Maria Hallingstad 21, Maren Austgulen 18, Karyn Sanford 15, Hanne Nybø 11, Synne Jacobsen 10, Vilde Tveito 9, Sunniva Sørbye 6.