​Julie Wilborn hadde 23 poeng i forrige kamp mot Ullern og 22 av Askers 43 i onsdagens kamp. Her dekkes hun opp av Mia Henriksen, som var Ullern-toppscorer i kampen med sine 14 poeng.
​Julie Wilborn hadde 23 poeng i forrige kamp mot Ullern og 22 av Askers 43 i onsdagens kamp. Her dekkes hun opp av Mia Henriksen, som var Ullern-toppscorer i kampen med sine 14 poeng.

Toppskåreren drar, men blir?

Julie Wilborn skal i det militære, men håper og tror hun spiller videre for Asker Aliens.
 

Asker Aliens – Ullern 43-49

Med 18,4 poeng i snitt per kamp er Julie Wilborn nest-toppscorer i BLNO bak Sandvikas USA-import Makala Roper, og onsdag noterte 19-åringen seg for 22 av Askers 43 poeng mot Ullern. Etter å ha scoret 20 av 31 i den for lagets så begredelige angrepskampen mot Gimle (31-60) i desember.

Julie har levert og vært stabil. Men allerede torsdag møter hun opp på Sessvollmoen, klar for militærpolitiet og først sju ukers rekruttskole. Men den tidligere U18-landslagsspilleren satser på at hun får permisjon både til søndagens kamp mot Sandvika og resten av kampene i BLNO-sesongen, pluss treninger.

- De er veldig positive til toppidrett og gir permisjoner inntil seks timer per dag. Det betyr at jeg skal rekke til og fra treninger på hverdager også, sa Julie etter Askers 6-poengstap mot den de fem siste års norgesmestre og ubeseirede serielederne Ullern onsdag kveld.

- Jeg har gledet meg til det militære, men samtidig har vi et spennende lag nå og kan nå langt, tror hun.

Ullerns og kvinnelandslagets trener Gunnar Nesbø har fulgt med på Julie Wilborns utvikling de siste sesongene.

- Hun har utvidet sitt game veldig. Før var hun mest en «kutter» og rebounder, nå setter hun ballen i gulvet og driver og kan også skyte godt utenfra, fastslår Nesbø.

 

Matcher Ullern

Asker Aliens er på fjerdeplass i BLNO og har tapt like mange kamper som laget har vunnet (6-6), men likevel vært nærmest til å slå Ullern.

Akkurat som i fjorårssesongen da Ullern vant de tre kampene med henholdsvis 2, 4 og 5 poeng, og 4-poengsseieren etter ekstraomgang. Og da lagene møttes i Bjørnemyrhallen på Nesodden i siste kamp før jul, var det igjen små marginer og tilfeldigheter som ga Ullern-seier, 68-67.

I Leikvollhallen onsdag lå lagene likt etter første periode (9-9), før Ullern opparbeidet seg en ledelse som de litt etter litt økte til 14 poeng tidlig i fjerde periode: 45-31 etter at Jeanine Flaaten hadde drivet inn forbi Ingrid Selvik.

Da stoppet det meste opp for Ullern, mens Asker satte inn en sluttspurt med 12-0 på under fire minutter.

Med 2:25 igjen å spille la Ingrid Selvik begge sine straffekast til 43-45, og kampen levde.

Men Ullern var kaldest da det gjaldt, som så ofte før. Marte Moe fikk ballen inside og la inn 47-43 for gjestene, og etter flere bom og turnovers fra begge lag falt avgjørelsen 35 sekunder før slutt da Lina Stranger-Johannessen satte to straffer til 49-43.

 

- Grei kontroll, egentlig

- Vi var jo opp med 14, så jeg følte vi hadde grei kontroll, egentlig - selv om vi slapp dem innpå igjen, sa Gunnar Nesbø.

Han var fornøyd med lagets forsvarsspill, mens 49 poeng ikke var like imponerende av laget som tok sin 14. strake seier for sesongen.

- 49 poeng er litt lite, men det handler om veldig mange turnovers og bomskudd til og med på layups. Jeg er fornøyd med mye av det vi får til offensivt, men vi klarer ikke å treffe, presiserte Nesbø.

Med seieren tok Ullern et nytt, langt steg mot seriemesterskap og toppseeding i NM-sluttspillet.

- Veldig mange forventer at vi skal vinne, men Gimle har tapt bare to og vi kan fortsatt tape tre av de siste kampene våre. Vi har spilt jevnt mot egentlig alle lag unntatt Tromsø og Bergen Elite, så fortsatt kan alt skje, hevder Ullern-coachen.

 

Møtes i sluttspillet?

Ullern og Asker Aliens møtes for tredje og siste gang i seriespillet i Ørakerhallen 24. mars. Men Ullern – Asker er også et nokså sannsynlig semifinale-møte i sluttspillet. Asker og Sandvika (som møtes søndag) har begge 6 seire hittil og er på fjerde- og femteplassen i BLNO. Da vil de møtes i NM-kvartfinalen hvis de blir liggende der også etter sesongslutt, og vinneren av kvartfinalen møter da etter all sannsynlighet Ullern i semifinalen.

- Ullern er litt mer erfarne enn oss, men vi spiller alltid jevnt og har slått dem før og kan gjøre det igjen, tror Julie Wilborn.

 

Poengscorere i Asker – Ullern:

Asker Aliens: Julie Wilborn 22, Andrine Bergseth 7, Elin K. Gulbrandsen 7, Ingrid Selvik 5, Kari Kyrkjebø 2.

Ullern: Mia Henriksen 14, Anniken Eika Frey 11, Marte Mediås Moe 8, Tori Solberg Halvorsen 6, Jeanine Flaaten 5, Lina Stranger-Johannessen 3, Josephine Allen 2.