Tett forsvar og ny storseier

Gimle-jentene holdt Asker til 31 poeng etter en ny, sterk forsvarskamp.

Gimle – Asker Aliens 60-31

Tromsø Storm Ungdom – Sandvika 35-75

- Vi har hatt en positiv utvikling helt siden den andre kampen mot Ullern (46-51) som også var en helt OK kamp, fastslår Gimle-coach Audun Eskeland.

Lørdag vant laget hans overbevisende 60-31 over et Asker Aliens som aldri tidligere har scoret så lite som 31 poeng i en ligakamp.

Men Gimles aggressive forsvar gir de fleste lagene i BLNO problemer, og etter tapet for Ullern 1. desember, har Audun Eskelands jenter slått Høybråten 100-54 (i sin beste angrepskamp), Bergen Elite 61-30 og Sandvika 78-49, før lørdagens 60-31 over Asker. Seiersmarginer på henholdsvis 46, 31 og to ganger 29 poeng.

- Jeg er veldig fornøyd med den defensive innsatsen, det er veldig sjelden jeg ikke er det. I angrep sliter vi med at Asker har mye lengde og at det er vanskelig å få til så gode skudd mot dem, så de skal ha kred for det. Men vi får det heller ikke til å flyte offensivt som vi kan før i siste periode, sier Eskeland. Fjerdeperioden endte 22-5 til Gimle.

- Vi er bra med i de to første periodene og bare 6 poeng bak ved halvtid (27-21), men orker ikke holde det samme tempoet kampen ut. Og i fjerdeperioden gir vi vel litt opp, erkjenner Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden.

Asker Aliens skal ut i en ny, viktig kamp søndag – mot Bergen Elite som de tapte for (65-71) hjemme i Leikvollhallen i november.

Poengscorere i Gimle - Asker:

Gimle: Henriette Raa Ellingsen 16, Sigrid Hardie 16, Karoline Falch-Monsen 12, Julie Winther 5, Maren Mildestvedt 4, Andrea Bolstad Raa 3, Ingeborg Gundersen 2, Josefin Winther 2.

Asker Aliens: Julie Wilborn 20, Kari Kyrkjebø 5, Andrine Bergseth 3, Elin K. Gulbrandsen 2, Ingrid Selvik 1.

Sandvika gjorde kort prosess

I Tromsø satte Emma Perry årets første poeng i BLNO med et straffekast, men Sandvika svarte med en 3-poenger fra Tiril Hjelde og gikk rett opp i 23-1 (!) etter 6 minutter, før hjemmelaget var tilbake i scoringsprotokollen.

Tromsø Storm Ungdom vant andreperioden 17-11 og holdt brukbart følge i den tredje (10-16), før det ble 5-21 i fjerdeperioden da Sandvika fikk opp intensiteten igjen.

Hjemmelaget må fortsatt greie seg uten sin suverene toppscorer fra forrige sesong, Sofia Burkow.

Lagene møtes igjen i Tromstunhallen søndag.

Poengscorere i Tromsø – Sandvika:

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 11, Emma Liva Veldelbo 9, Ingrid Elise Karlsen 4, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 4, Ester Feidal 3, Isabel Anne Iversen 2, Ann Kristin Voldnes 2.

Sandvika: Tiril Hjelde 16, Maria Thoresen Myklebust 12, Severine Uggen 12, Pernille Mellem 9, Embla Bøckmann Øvstebø 8, Makala Roper 7, Helene Cecilie Kystad 4, Anniken Hartveit 3, Cecilia Riise 3, Cathinka Sandsdalen 1.